Які бувають палки для селфі і для чого їх купують хмельничани

Які бувають палки для селфі і для чого їх купують хмельничани
З появою смартфонів популярність селфі істотно зросла серед молоді. Хтось навіть придумав нове слово «селфоманія». А нещодавно в магазинах міста з’явився новий товар, попит на який щодня зростає. Палку для селфі, яка коштує від 300 до 400 гривень, купують як для себе, так і в подарунок.

Можна активно використати палку для селфі або ж вважати її безглуздою річчю. Втім тисячі людей щодня роблять фото за допомогою селфі-палки та викладають світлини в соцмережі.

Невинне захоплення

Мода на красиві «сєбяшки» заполонила суспільство. Адже заради оригінального знімку самого себе деякі готові ризикнути всім, навіть життям. Зафіксовані навіть смертельні випадки. Роблять селфі як мандрівники, які ведуть активний спосіб життя та фотографують себе на фоні визначних пам’яток, так і ті, хто знімають майже кожен свій крок — сніданок, дорогу на роботу, робочі будні. Журналісти «ВСІМ» запитали у хмельничан, на що вони готові заради красивої фотографії та чи «заразилися» селфоманією.

Відео дня

В хмельничанина Дениса, який за 2 роки об’їздив всі обласні центри України, понад 500 селфі. 
- Монопод став невід’ємною частиною мого інвентарю для подорожей. Веду активний спосіб життя і намагаюсь при будь-якій нагоді зловити момент на фото або відео – в цьому мені допомагає пристрій, прозваний в народі «селфі-палка». Фотографувати самого себе на висоті 2 тисяч метрів – це круто і красиво, - розповідає хмельничанин Денис. 

Для хмельничанки Віолетти селфі є розвагою. Вона фотографує здебільшого прогулянки з друзями та свій відпочинок.
- Люблю фотографувати себе в компанії подруг та з сім’єю, монопод дуже у цьому допомагає, бо в кадрі поміщаються всі, і не доводиться просити когось зробити знімок. Це дуже зручно, - ділиться хмельничанка Віолетта. 
 

Гарний подарунок
«Рука для селфі» має вигляд звичайної палки, в якій міцно тримається пристрій. Ця палка дозволяє зручно фотографувати себе в повний зріст.  Як стверджують продавці магазинів побутової техніки міста, моноподи є популярним товаром, але найчастіше їх купує молодь віком до 20 років. 
- У нас селфі палки беруть приблизно кожні 2-3 дні, здебільшого покупцями є молодь, найбільший попит був влітку, коли люди їздили на відпочинок, - каже продавець-консультант одного з магазинів техніки та електроніки Костянтин.
В іншому магазині побутової техніки кажуть, що фотографувати себе стало модним трендом і навіть продавці їхнього магазину часто задля розваги знімають себе на палку для селфі, яка продається у них.  

Палка також стане гарним подарунком для молодого користувача соцмереж. Ціни на моноподи в магазинах міста різняться. Як кажуть продавці, вартість залежить від виробника. Китайські коштують близько 250-300 гривень, більш якісні – 400-450 гривень.

Слідкуйте за трендами

Зараз можна зустріти велике різноманіття селфі моноподів, починаючи від простої телескопічної палки до хитромудрих пристроїв з вбудованим акумулятором та підключенням до телефону через Bluetooth. 

Одним із перших на ринку з’явився класичний монопод для телефону та камер, який розкладається від 23 до 109 сантиметрів. Цієї довжини цілком вистачає для того, щоб зробити селфі в повний зріст.

 

 

Виробники смартфонів створили монопод, який підключається до телефону через аудіо роз'єм 3,5 міліметри і не вимагає ніяких додаткових дій для того, щоб почати фотографувати себе. 

У складеному вигляді ця палиця компактніша за попередню - її довжина становить 20 сантиметрів. Максимальна довжина в розкладеному стані - всього 90 сантиметрів, чого цілком достатньо для більшості ситуацій. Великою перевагою є і те, що монопод має кулькове кріплення на кінці. Це дозволяє зафіксувати телефон не тільки під будь-яким кутом нахилу, але і повернути його в сторону.

Селфі палка з кнопкою є зараз найпопулярнішим моноподом. Виглядає він практично так само, як і перша модель, але має більше переваг. Цей монопод має вбудований Bluetooth передавач, завдяки чому фото на телефоні робиться натисканням кнопки на самій палиці. Вбудований акумулятор заряджається від USB менше ніж за одну годину. Також він оснащений більш надійним кріпленням для телефону, що фіксує його з двох сторін. Палка має таку ж довжину в розкладеному стані, як і попередній варіант – 90 сантиметрів.

Ще одна модель монопода не оснащена ні проводочком, ні Bluetooth-модулем, але має декілька вагомих переваг для використання в якості селфі палки зі смартфоном. По-перше - її довжина в розкладеному стані - 123 сантиметри, що дозволяє захопити в кадр істотно велику сцену. По-друге - кожен сегмент фіксується затискачем, що перешкоджає довільному складанняю/ розкладанню. По-третє - міцність її елементів дозволяє встановити на палку не тільки телефон, але навіть бездзеркальний фотоапарат, що робить цей монопод найбільш універсальним. А проблема відсутності кнопки вирішується цілком просто - придбанням Bluetooth-пульта.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Це що вже нема про що писати?
  • Анонім

    Селфі роблять психічно неврівноважені люди яким огось не вистачає у житті - доведено британськими вченими. А тут ще палку для цього купують... Краще б на прийом до пссихолога за ці гроші записалися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up