Хмельничани можуть анонімно повідомити про хабар

Хмельничани можуть анонімно повідомити про хабар
Голова Національного Руху "Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів" Сергій Гула
Хмельничани, у яких вимагають сплатити «добровільні внески» у школах чи дитсадках, а також пацієнти лікарень, яких лікарі не оглядають без «винагороди», можуть поскаржитися громадським активістам.

В Хмельницькому відбулась презентація Національного Руху «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів». Головною метою руху є виявлення та протидія фактам хабарництва в усіх сферах нашого життя.

Керівники руху запровадили декілька проектів. Для простих хмельничан актуальною є програма «Повідом про хабар». Даний проект розрахований на людей, які бояться чи не можуть відкрито говорити про хабар.Тепер вони можуть зробити це тут. 

- Людина може повідомити на нашому сайті про факт вимагання хабара. При цьому не потрібно вказувати свого прізвища. Потрібно лише вказати сам факт порушення і своє ім’я. А ми зобов’язуємося оформити це в офіційну заяву до правоохоронних органів і слідкувати за ходом слідства. І неодноразово це призводило до того, що порушників закону карали за їх неправомірні дії, - розповідає «ВСІМ» координатор проекту «Ні хабарництву!» Сергій Гула.

Відео дня

Одним із напрямків діяльності руху «Ні хабарництву» є роз’яснення людям про болюче для хмельничан питання корумпованості лікарень і закладів освіти.

- Сьогодні в наших дитсадках і лікарнях часто збирають різноманітні добровільні внески. Але досить часто це є «узаконений хабар». Кошти людей часто збираються не на активи закладів освіти чи медицини, а на збагачення чиновників. І наша мета полягає у тому, щоб пояснити людям, як правильно діяти в такій ситуації. Адже людям часто брешуть, коли говорять, що коштів немає ні на що. А насправді вони виділяються із державного бюджету, але осідають в кишенях хабарників, - розповідає Сергій Гула.

За час існування проекту «Ні хабарництву!» до нього уже приєдналися тисячці українців. Найвідомішими серед них є Левко Лукяненко, Мустафа Наєм, Андрій Садовий, Павло Шеремета та інші. Усі вони підписали декларацію безхабарництва, в якій засвідчують, що у своєму житті не беруть і не дають хабарів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Olga

    Маячня якась...Національний рух? Поясніть, коли це він встиг набрати масштабів "національного"? Ще, будь-ласка, влазливі журналісти розкажіть громадянам звідкіля взявся оцей дядько на фото? Бо змалювали діяльніть - фарби не пошкодували, а от про тих, хто стоїть у витоках - нічого не сказано. Це, часом, не ті , які під люстрацію попали, а тепер шукають хлібне місце? Або у минулому - члени партії регіонів, які залишились буз капітана і руля?

    діяльність будь-якої організації можна судити по її здобуткам. Щось поки не помітно ні складу відрубаних лап хабарників, ні набулих розголосу справ з викриття і показового лінчування хоч парочки всім нам відомих хабарників.
  • PAL

    Иди туда, не знаю куда, ну и т. д.

    Анонім reply PAL

  • Олександр Кульчицький

    "Тепер вони можуть зробити це тут. "   а "тут"- це де??
  • Ксенія

    ЦІКАВА САМА ПРОЦЕДУРА ТА УЧАСТЬ ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ.ЯК НЕ ПОВІДОМЛЯБЧИ ПРІЗВИЩА ВОНИ ПРОВОДЯТЬ ОФОРМЛЕННЯ В ПРАВООЗОРОННИЗ ОРГАНАХ ? ВИМАГАЮТЬ ХАБАРІ КРІЗЬ :В САДОЧКАХ,ШКОЛАХ,ЛІКАРНЯХ  І Т.Д.  АЛЕ  , НА МОЮ  ДУМКУ ,НІХТО  КРІМ ВЛАДИ НЕ ЗМІНИТЬ  ЗАКОРЕНІЛУ  СИСТЕМУ БЮДЖЕТНИКІВ ,ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ  ТА ІНШИХ.....ЛИШЕ ЗМІНА ЗАКОНОДАВСТВА  НА БІЛЬШ ЖОРСТКІ ПОКАРАННЯ  БУДЕ НЕПОВАДНИМ ІНШИМ. НАПРИКЛАД :ПОЗАЗДРИВСЯ НА ЧИЇСЬ  ЧЕСНО  ЗАРОБЛЕНІ  ГРОШІ --ТЮРМА ПОЖИТТЄВО З КОНФІСКАЦІЄЮ МАЙНА  ТА  БЕЗ МОЖЛИВОСТІ  ВІДКУПИТИСЬ  ,АБО ВНЕСТИ ЗАСТАВУ І  ЧУХНУТИ.  ТІЛЬКИ ТОДІ  МОЖЛИВІ ЗМІНИ .МИ НЕ  ГРУЗІЯ  І ТЕ ,ЩО В НИХ ПРОКОНАЛО -В НАС НЕ ВИЙДЕ.  ЗАРАЗ  ЯКРАЗ ТИМ  ,ХТО  ХАБАРИВ  ЯЦЕНЮК  ХОЧЕ ДАТИ  ДОСТОЙНІ  ЗАРПЛАТИ  БЛИЗЬКО 20000 ГРН ,АЛЕ ПОВІРТЕ "БИК ДО ЧОГО ЗВИК"  ,ЯК БРАЛИ  З ЛЮДЕЙ І ДЕРЛИ  -ТАК І БУДУТЬ БРАТИ  ,ТІЛЬКИ ПРОСТИМ ЛЮДЯМ ПОТРІБНО БУДЕ ПАХАТИ  НА ТІ  "КАЗКОВІ  ЗАРПЛАТИ" ТА Й ЩЕ  ХАБАРІ І ПОБОРИ... НЕ ЗІ СВОГО  КАРМАНА  ЯЦЕНЮК ЇХ БУДЕ ПЛАТИТИ. ТІЛЬКИ ВКРАЙ ЖОРСТКІ  МІРИ  ЗАСТАВЛЯТЬ  КРАХОБОРІВ  БОЯТИСЯ  , ВСЕ  ІНШЕ  МАЯЧНЯ. ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ТОГО ,ЯК НА ДОВІЧНО  УВ'ЯЗНЯТЬ ПЕРШИЙ ДЕСЯТОК РЕАЛЬНО -ІНША  "АРМІЯ  ШКУРОДЕРІВ " ЗАМИСЛИТЬСЯ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up