Хмельничани не бояться автомобілів - біжать на червоне та не шукають "зебри"

Хмельничани не бояться автомобілів - біжать на червоне та не шукають "зебри"
На хмельницьких дорогах небезпечно не лише через велике скупчення транспорту, а й через неуважних хмельничан. Пішоходи продовжують ігнорувати правила дорожнього руху. «Грішать», здебільшого, перебігаючи вулиці у невстановлених місцях і на червоне світло, тим самим створюючи аварійні ситуації для водіїв.
Скільки б не існували правила дорожнього руху, але завжди знаходяться ті, хто їх порушує. І жодні штрафи та виховні санкції тут не допоможуть. Лише за останніх півроку на Хмельниччині під колесами автомобілів опинилося 90 пішоходів, з них 52 – у Хмельницькому. За статистикою, із загальної кількості випадків, 26 аварій трапилось із вини пішоходів. 
У Хмельницькому є чимало вулиць, де фіксується багато порушень. Переважно це ділянки дороги, де інтенсивно курсує громадський транспорт, не встановлені спеціальні знаки чи відсутня дорожня розмітка. Журналісти «ВСІМ» вирушили на спостереження, аби подивитись, чи дійсно хмельничани нехтують правилами дорожнього руху.
«Начхали» на правила пішоходи, які переходили дорогу біля «Філармонії» (поблизу магазину «Мрія»). Люди не зважали на сигнал світлофора, тому і мчали просто на червоний. Порушували як молодь, пенсіонери, так і батьки з дітьми.
Ще однією небезпечною ділянкою для учасників дорожнього руху є перехрестя Героїв Майдану та Свободи. Пішоходи пересікають подвійний перехід, не дочекавшись зеленого світла. Прямо на наших очах іномарка посигналила бабусі, яка намагалась перебігти зі сторони «Фуршету» в напрямку будівлі СБУ. 
За 20 хвилин нашого спостереження, кілька разів проігнорували правила хмельничани, які на сигнал «стоп» перебігали перехрестя Подільської та Грушевського. 
«Зебра» поблизу «ЦУМу» теж нерідко стає небезпечним місцем як для водіїв, так і для тих, хто перебігає перехрестя не за правилами. 
Найаварійнішими, за даними Державтоінспекції у Хмельницькій області, є центральні вулиці Хмельницького, а саме такі ділянки:
- Пішохідний перехід поблизу бібліотеки Хмельницького національного університету;
- Перехід від вулиці Гагаріна до Кам’янецької;
- Від вулиці Свободи, Грушевського до вулиці Подільської;
- Пішохідний перехід поблизу магазину «Олімпія» до вулиці Свободи;
- Перехід від вулиці Вайсера до Кам’янецької. 
Читайте також:
 
 
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Еврейская пословица гласит " посмотри на внешний вид человека, и не спрашивай как дела, как здоровя  "



    Посмотрите на фото хмельничан, голови опущени , взгляд тусклий подавлен ,и они как би что то ищут,,,,влево вправо по земле смотрят, неподнимая голови  , взгяд опустившегося человека ,,,,,,
  • коля пасека

    а меня несфотографировали я тоже иногда так делаю
  • Анонім

    Саме кращий вихід - це побудувати підземні переходи, обгородити всюди дорогу і нехай пішоходи без мізків бігають по підземним переходам, а не перед автівками. Але це дорого і не скоро реалізується.

    Анонім reply Анонім

    вони все одно будуть по дорозі бігати. в центрі біля підземного переходу часто по дорозі перебігають
  • Анонім

    учора надвечів споглядав картину на вул. Камянецькій біля "Танка" (зупинка "Пам’яті героїв"), до нерегульованого пішоходного переходу із сиренами та мигалками наближалась швидка - і не зважаючи на те, що водії прийняли вправо пішохід  (чоловік років 55-60р.) подивившись в сторону руху швидкої - почав вальяжно перебігати по пішохідному....і ледь проскочив перед бампером...



    Забувають люди прислів’я - Береженого Бог береже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up