Хмельничани перекрили рух по Кам’янецькій через знищення зеленої зони

Хмельничани перекрили рух по Кам’янецькій через знищення зеленої зони
Біля Ружичанського універмагу місцеві жителі мітингували проти знищення зеленої зони. На земельній ділянці поблизу їхнього будинку на вулиці Інститутській невдовзі розпочнеться зведення дев'ятиповерхового будинку. Наразі забудовник знищив там 24 дерева. Мешканці обурені та шукають підтримки у місцевої влади.

 Дорогу перекрили мешканці Інститутської. На місце події приїхала міліція. Маршрутки кружляють навколо. Деякі об’їжджають по вулиці Київській. Мітингують мешканці будинку 6/3 по Інститутській.  Як пояснили люди, навпроти їхнього будинку компанія «Діта» зводить новеньку дев’ятиповерхівку.  

- Вони знищили дерева, кущі. Своїм будівництвом залили артезіанську свердловину. А нашим дітям тепер немає навіть, де гратися, - каже місцева мешканка.   

Відео дня

На місце приїхали міліціонери. Вони намагають вгамувати людей, просять зійти з дороги, аби відновити рух транспорту. У заторі стоїть 7 тролейбусів.

Обурені мітингарі пояснили, що справа тягнеться вже третій місяць. Вони неодноразово зверталися в прокуратуру, також були присутні на сесії міськради, жалілися депутатам. Але, пояснюють, їхні скарги результату не принесли.  

До людей приїхав заступник мера Андрій Капура. Його мешканці повели на місце, де мають будувати багатоповерхівку. Людей разом із чиновником на територію будівництва не пускає охорона. Близько 6 чоловіків перегородили прохід. За гаражами чутно, як спилюють дерева. 

- Ми звертались, куди тільки можна було, скрізь не давали конкретної відповіді і казали чекати. Але кожного разу будівельники приїжджають несподівано і роблять тут все, що хочуть, - говорить "ВСІМ" хмельничанка Олена. - Нам повідомили, що якщо всі мешканці зберуться і не дозволять, то будівництва ніякого не буде. Вже позбирали підписи із прилеглих будинків, а сьогодні прокидаємось від того, що тут все гудить. Поки всталт зранку, то тут вирізали майже все. 

На момент, коли людей таки допустили на територію, де розпочнеться зведення дев'ятиповерхівки, забудовники вже вирубали всі дерева. 

У переліку документів забудовника є й види дерев, які передбачалось зрубати. 

Представник компанії-забудовника показує присутнім всі необхідні документи, які дозволяють розпочати будівництво.

- На земельній комісія, яка відбулась у понеділок, було запропоновано підшукати для цього забудовника іншу земельну ділянку, щоб врахувати інтереси людей. Питання мало вирішуватись на сесії міської ради, - каже заступник міського голови. - Забудовник, маючи всі документи, не чекаючи рішення сесії, розпочав це будівництво.  Взагалі ця ділянка виділена для управління охорони здоров’я. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    А хто з вас один там був ! Хто бачев шо там робиця?  З вас ні одна людина не знае що там хочуть зробити  нам під носа. Хочуть трасу 2х полосну ставити  ні хто нікому грошей не давай а як давали то ні хто не брав.   А погрожували! Люди не знають а сплітають так нільзя не гарно (((
  • Анонім

    це відео - ганьба для влади. тітушки керують а не заступник міського голови.
  • Анонім

    У нас все за гроші і не по закону, наприклад Вокзальна 56. Зоряний. Але влада ніби нічого небачить і незнає.
  • Анонім

    Дядьки с тітками рішили заробити на застройщиках. Ушлий став народ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up