Хмельничани, які повірили у «доступне» житло, мітингували міськраду

Хмельничани, які повірили у «доступне» житло, мітингували міськраду
Хмельничани, учасники програми «Доступне житло» провели акцію протесту під будівлею міської ради. Люди, які заплатили 70 відсотків від вартості своїх квартир ще декілька років тому, досі не можуть заселитися у новобудову.

Хмельничани скаржаться, що обіцяних 30 відсотків держава сплатила не за всіх, тому люди вже який рік не можуть заселитися у будинок на вулиці Озерній, 6/2а.  З 51 сім'ї, які брали участь у програмі, лише 18 отримали  «грошовий бонус», але й вони поки що не радіють новому «доступному» житлу.   За словами  хмельничан, хоч будинок вже побудували, але жити у ньому поки що не можна, для цього немає необхідних умов, не проведений газ.

- В 2014 році програму закрили, а ми ж не винні, ми сплатили свою частину,  а заселитися в будинок так і не можемо, - каже учасниця протесту.

Відео дня

Хмельничанин Костянтин Дацун розповідає "ВСІМ", що окрім 70 відсотків, які вони сплатили, пізніше вони внесли ще по 17 відсотків.

- Держава мала допомогти, але не допомогла Виходить, що будинок здали, газ не підвели, там такий безлад робиться, - каже чоловік. -  Ми вже до всіх зверталися. Якщо депутати тут нічого не вирішать, будемо думати, що робити далі.

Костянтин Дацун має статус інваліда армії, його дружина - як соціальний працівник. Чоловік додає, що усі мешканці стояли у пільгових чергах на "доступне" житло. 

- Ми купили квартири за свої кошти і з черги нас зняли, - обурюється мешканець.

Хмельничанка Марія Бабенко теж хотіла отримати житло за цією програмою. У черзі вона стояла близько дев'яти років. Нещодавно пані Марія поховала чоловіка.

- У мене син-інвалід, чоловік лежав хворий вісім років і помер. У нас дуже велика сім'я, живемо в однокімнатній квартирі. Син спить на підлозі, - бідкається жінка.- Ми майже рік сиділи голодні - позичали у всіх, брали кредити, щоб сплатити тих 70 % від суми. Я зараз похоронила чоловіка і маю борги у 25 тисяч гривень, - пояснює Марія Бабенко. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Йшли на ризик, знаючи, що як завжди у держави немає людям грошей. Картайте себе тепер. Підіть постійте один день на Майдані і завтра настане чудове життя. Кожен день потрібно свої права захищати, боротись, а не один день у 5 років на Майдані.
  • Анонім

    Думаю, що потрібно 100 раз думати, ніж мати справу з державою. Перший раз чи що?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up