Хмельничани звинувачують чиновників у незаконних забудовах зеленої зони

Хмельничани звинувачують чиновників у незаконних забудовах зеленої зони
Люди прийшли під стіни Хмельницької міської ради, аби припинилася забудова зеленої зони торговельно-розважальними центрами, офісними будівлями та житловими будинками.

Найбільше активістів  турбує заплава річки Південний Буг на ділянці від Старокостянтинівського шосе до вулиці Свободи, де вже будуються житлові багатоповерхівки.

-Це стосується  і вулиці Панаса Мирного,  і Молодіжної, - каже представник обласної еколого-правової громадської організації «Подільське екологічне товариство» Людмила Казимирова.  - Але звертаємо велику увагу на заплаву Південного Бугу. Вистачить нам уже «Оазисів», «Таврій», «Епіцентрів». Хочемо, аби ця територія нашого міста залишилася зеленою, адже це потрібно для утворення кисню. Від глобальної екологічної кризи врятують тільки зелені насадження.

Відео дня

За словами активістів, зелену зону використовують в комерційній діяльності. Мовляв, чиновники та депутати незаконно роздають під будівництво ділянки, де можна було б висадити молоді дерева та виростити ще один парк.

-  Щоб поміняти цільове призначення земельної ділянки, депутатам достатньо тільки проголосувати «за», - каже  голова хмельницького обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги Наталія Миронова. - Коли вирубувалися дерева на розі Свободи і Прибузької я прийшла в інспекцію і написала заяву, аби розібралися. Ми до останнього часу не думали, що територія, яка там розчищається, готується до будівництва. Депутати змінюють призначення ділянок, які генпланом були передбачені, як зелені зони, де можна організовувати лише місця для відпочинку.

Чиновники не змусили себе довго чекати. До людей вийшов секретар Хмельницької міської ради Костянтин Чернилевський. Він пообіцяв людям зібратися за «круглим столом» та організовано вирішити питання, вислухати усі пропозиції та скарги.

- Такі претензії до міської влади, можливо, і нормальні, - каже Костянтин Чернилевський.  - Але починати потрібно з себе. Ми щороку висаджуємо близько 2 тисяч дерев. Якщо 200 приживається, то нормально. Цього року засадили від вулиці Свободи до «Епіцентру» близько 300 дерев. За неділю хтось повиривав та повикидав їх в річку. Потрібно не тільки саджати, а й зберігати дерева.

-Ми прийшли на акцію, бо хочемо зберегти зелені насадження, - каже студент  Денис Гордєєв. - Ми не хочемо жити на асфальті. Чим більше буде нових будинків, тим менше буде зелених насаджень, свіжого повітря. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • PAL

    (PAL) Радует, что молодежь начинает задумываться о благоустройстве города. Только вот этим лысым " хозяевам ", да мельнику это не интересно. Бабло, вот их интерес, а если еще и в доле, это уже ощутимый результат работы. мельник и его команда засрали город, вот, вот рухнула бы набережная, которая не представляет финансовый интерес. Нашим дупутатам вообще все по барабану. Денег на содержание зеленых зон, точнее сказать загаженных зон, НЕТ и не будет. Городу нужен хозяин, нужны патриоты, а не лысые чмыри, которые не могут застройщиков, заставить, после сдачи дома, оставить идеальную территорию, с зеленым газоном и посаженными деревьями.

    ЧВ reply PAL

    Таки так, повністю згодна!!)
  • ЧВ

    А де ви були раніше? Що дуже розумна? Звичайно ж содіти вдома і писати всіляку ф... можна дуже легко, а от піти і справді щось зробити, то це вам не треба, хочете тільки щоб хтось інший за вас усе робив, а ви тільки будете сидіти і критикувати... А ви можете із впевненістю заявити, що виконавці не мешканці прилеглих територій?? Ви знаєте хто і де живе? Не занадто розумно з вашого боку писати про те, чого ви точно не знаєте!!!
  • Anonymous

    Хто будує в місті? Development Creative Group. тобто Набережний квартал все захопив
  • Ксенія

    Можна було б висадити парк,не вірила до станнього-це популізм.Якщо є трохи розуму,то не вчора заговорили про забудову тих ділянок,а декілька років тому.То де ви були раніше з і своїми студентами ,активісти.Потрібно було б спочатку ініціювати,потім створити зелені зони,щоб було дійсно,що захищати.А ви спізнились на поїзд.В цієї акції є й замовник.Виконавці навіть не мешканці прилеглих територій
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:04 У Хмельницькому районі на місці пожежі знайшли тіло чоловіка photo_camera 09:17 Три перемоги і одна поразка: огляди матчів хмельницьких команд play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up