Хмельничанка розповіла , як у Москві допомагають переселенцям зі сходу України

Хмельничанка розповіла , як у Москві допомагають переселенцям зі сходу України
пункти збору гуманітарної допомоги українським переселенцям у Москві
Хмельничанка Інна Заяц, яка вже декілька років проживає у Москві, розповіла «ВСІМ» про допомогу вимушеним переселенцям зі сходу України. За словами дівчини, донеччан та луганчан, які втекли від війни у своїх містах в Росію, живуть і отримують допомогу від небайдужих москвичів.

-Жителі Росії, Москви зокрема, дуже стурбовані ситуацією, що склалася  на Сході України. Не зрозуміло людям чому жорстоко вбивають мирне населення, у тому числі дітей і жінок, а весь світ при цьому мовчить. Росіяни готові у будь-який момент прийняти і розмістити у себе удома цілі сім'ї.  Пріоритет надається багатодітним сім'ям із маленькими дітьми. Також люди готові прийняти і сім'ї з тваринами, - розповідає «ВСІМ» Інна Заяц. -  В Росію вимушеним переселенцям   надають житло,  речі і допомогу в працевлаштуванні. В основному речі зібрані простими росіянами з усіх регіонів Росії. Крім того,  багато біженців живуть у росіян, які готові відкрити їм двері.

Під час бойових дій у Слов’янську, Інна разом зі своїми колегами допомогла  одній сім’ї виїхати в Санкт-Петербург.

- Моя колега дружить з хлопцем із Слов'янська, йому лише 16 років.  Після чергового бомбардування міста йому довелося бігти разом з матір'ю і дворічною  сестрою в сусіднє село, - розповідає дівчина. - Ми змогли зібрати гроші на квитки в Санкт-Петербург для них, а після цього речі і памперси, харчування для маленької дитини, які передали їм в потяг, що їхав через Москву. При втечі із Слов'янська сім'ї не вдалося зібрати навіть необхідні речі, а грошей зовсім у них не було.

Відео дня

Інна Заяц розповіла також про  пункти збору гуманітарної допомоги переселенцям. Таких у столиці Росії, за її словами найбільше у місцях масового скупчення людей.

- Туди люди приносять підгузки, речі, пледи, консерви, туалетний папір, медикаменти, - каже дівчина. - Гроші збираються благодійними організаціями. Також в пунктах біля метро можна кинути гроші в спеціальні урни, які потім витрачають в основному на дорогі медикаменти для жителів Донецької та Луганської областей. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Viktor Stepanov

    Все, що поїздами везуть українці в рашу, а в основі продукти, реквізується і акуратно пакується в контейнери. А далі куди? Не бандитам в даунбас?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up