Хмельничани пляжний сезон відкрили, а комунальники – ще ні

Хмельничани пляжний сезон відкрили, а комунальники – ще ні

Офіційно купальний сезон у Хмельницькому ще не почався, але містяни вже кинулись на річку грітись під сонечком. Проте мало кого тішать умови відпочинку на міському пляжі, адже повсюди заросла трава, туалети не прибрані та і переодягнутись нема де. 

Стовпчик термометру сягнув сьогодні позначки +25. Задуха вже відчутна в маршрутках. Любителі сонячних процедур вже рванули на пляж. Але скупатись у Південному Бузі наважуються не всі.  Відпочивальники жаліються на не дуже приємну картину. Замість піску – трава, а в річці плаває бозна-що. Парасолі, роздягальні та туалети «просять» принаймні фарби. Не завадило би і піску підсипати. 

Однак виконавчий комітет міськради запланував відкриття пляжного сезону традиційно на 1 червня. На черговому засіданні, яке відбудеться вже у цей четвер, 26 травня, розглянуть відповідне рішення. А протягом тижня комунальники займатимуться благоустроєм пляжу. 
- Буде завозитись пісок, будуть фарбуватись майданчики для переодягання, парасолі від сонця. Деякі поміняємо, якщо вони вже непридатні. Вчора рятувальники проводили обстеження дна, а сьогодні вже витягували звідти небезпечні предмети. Плануємо також скосити траву, бо пляж вже трохи заріс, - розповідає «ВСІМ» начальник відділу благоустрою управління ЖКГ Хмельницької міськради Микола Вишпольський. 
На пляж завезуть 40 тонн піску. Працівники ЖКГ планують також оновити фонтанчики для пиття води та почистити туалет. 
Посилено запрацювати мають і рятувальники. Зараз на пляжі є аварійно-рятувальна станція, де цілодобово чергують надзвичайники. На зміну заступає 2-3 людини. 
- Як тільки почнеться купальний сезон, на вишці сидітиме рятувальник. Вони плаватимуть і на лодці, щоб слідкувати за порядком на воді. Ще постійно буде чергувати 2 водолази, - каже головний інспектор відділу техногенної безпеки Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Роман Черватюк. 
Наразі надзвичайники мають встановити буйки та оновити стенди, які пояснюватимуть хмельничанам, як поводитись на воді.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Вишпольському було не до пляжу,  він сам на волоску висів на посаді. Сволотовці на його місце види мали, але відкупився.  Тепер з тестем запрацюють, будуть благоустроювати і рятувати. Слава симчишину за "сговорчивость"!!!
  • Анонім

    Гарней пляж. Завітайте в головченці не гірше за Карлові Вари.

    Анонім reply Анонім

    Ще раджу в гори поїхати. Ну і полонини, ріки, озера. Одним словом відкривайте Україну.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up