Вже є дві петиції по будівництву храму Московського патріархату у Хмельницькому

Вже є дві петиції по будівництву храму Московського патріархату у Хмельницькому
Вирішити конфліктну ситуацію із зведенням церкви вирішили за допомогою електронної петиції до міської влади.

Електронні звернення до міської ради стають все популярнішими. Станом на 11 лютого зареєстровано вже 98 петицій, по яким триває збір підписів. Три вже передали на розгляд міському голові.

За допомогою таких електронних звернень намагаються вирішити навіть релігійний конфлікт. На сайті зареєстровано два звернення, які стосуються  будівництва церкви УПЦ МП – в одній просять заборонити, в іншій – не перешкоджати.   

«Не чинити перешкод будівництву Свято-Дмитрівського храму Української Православної Церкви по вулиці Чехова», - йдеться в одній із петицій. За перший день після реєстрації звернення набрала 87 підписів із 500 необхідних. Стільки людей виступають за те, щоб будівництву храму ніхто не перешкоджав.

Відео дня

Петицію про заборону, яку зареєстрували раніше, набрала 51 підпис.

Нагадаємо, що проти зведення церкви на вулиці Чехова, 48 виступають як католики, так і православні. Чимало людей вважає, що будь-якому будівництву, тим паче храму московського патріархату, тут не місце. Мовляв, це є територія кладовища. Хоча, згідно наведених міськими посадовцями документів, територія цвинтаря була змінена. Та й потенційний забудовник має усі необхідні документи.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (64)
  • Анонім

    То чому православні спеціально провокують католиків. Може краще з християнською братньою любовю відступити з цих декількох соток і знайти інше місце.

    Анонім reply Анонім

    Православні нікого не провокують.
  • Анонім

    Так отож, якщо ви християни, то доведіть це справами. І не конфліктуйте за цвинтарну землю, а примиряйтесь з католиками. Он ваш Гуньдяй навіть з Папою зустрічався і нічого не відвалилось, а ви конфліктуєте з братами християнами.

    Анонім reply Анонім

    Православні з католиками бажання конфліктувати не мають.
  • Анонім

    Судячи з усього вище написаного можна зробити висновок, що в нашому місті прихильників руского міра біль ніж достатньо... Ці "люди" замість того щоб сліпо захищати окупаційну церкву, краще б відкрили хоспіс для воїнів АТО, допомогли одиноким пенсіонерам чи сиротам, онкохворим... Ваш Кіріл вже по пояс в смолі і вас туди тягне. А про Крим? Так це взагалі... Якби татари робили з словянами те, що вони роблять зараз з ними, вже почався б хрестовий похід попів і пенсіонерів (тітошок ще б з собою взяли, як же без них).

    Анонім reply Анонім

    До чого тут руський світ? І хто вам сказав, що УПЦ та її прихожани не допомагають воїнам АТО, одиноким пенсіонерам, сиротам, онкохворим...? Комусь відмовляли, якщо мали можливість? Ви б не про Кирила переживали, а про себе. Що вам до нього?

    Анонім reply Анонім

    Вибачте, але Ви починаєте  об'єднувати московський патріархат і УПЦ. Як церква може бути українською, якщо нею керують з москви?

    Анонім reply Анонім

    Не вибачу, доки ви будете помилятись. УПЦ не керують з Москви. Цей міф нічого під собою не має.
  • Анонім

    А хто провокує? Хто розпочав цю аферу. А що іншого місця немає? Чому не пошукати з іншої сторони? І не ліпіть тут історію. До речі чий Крим????

    Анонім reply Анонім

    Питання щодо провокацій та початку афер потрібно ставити не православним...

    Чому ви історію просите не згадувати?

    Анонім reply Анонім

    не перекручуйте історію. І не флудьте на наших сайтах. То чий Крим?

    Анонім reply Анонім

    Не переймайтесь, історію не перекручую. Список ваших сайтів в студію. Ви що не знаєте чий Крим?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up