Хмельничани ще не можуть обміняти паперовий паспорт на ID-картку

Хмельничани ще не можуть обміняти паперовий паспорт на ID-картку

З 1 жовтня містянам обіцяли оформляти нові паспорти у вигляді пластикової картки. Але допоки міграційна служба і ЦНАП не отримали роз’яснення від Кабміну, ID-картки не видаватимуть. 

Отримати пластиковий паспорт з жовтня мали би ті, хто втратив або зіпсував паспорт старого зразка. Видавати ID-картку повинні були і тим, хто має вклеїти фото при досягненні 25- або 45-річного віку. Але досі Кабмін не вислав в обласні центри роз’яснення щодо того, скільки коштуватиме паспорт нового зразка та які документи для цього потрібні.

- Видача пластикових карток ще не відбувається. Кабмін не вислав роз’яснення у міграційну службу. А вони його мають переслати і нам. Сказали, що лише десь за тиждень зможемо видавати. Тим, хто звертається за вклеюванням фото, ми вклеюємо ще у старий паспорт, - розповідає «ВСІМ» начальник управління адміністративних послуг Хмельницької міськради Олексій Хохлов.

Замінювати паспорт старого зразка на ID-картку необов'язково. Якщо у документ не потрібно вносити будь-яких змін, хмельничани можуть користуватись і далі паспортом-книжечкою.

Відео дня

Нагадаємо, що з 11 січня в Україні 16-річним почали видавати паспорти нового зразка. Оформити його могли лише ті, кому паспорт видається вперше. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • стопкань

    Пан Хохлов, а закон почитати, щоб визначити вартість слабо.

    Чекаємо поки Кабмін вишле в міграційну, а вони ЦНАПУ - електронною поштою  листи йдуть долю секунд, а Хохлов чекає поштового голуба чи повозку коней з роз'ясненням.



    "Стаття 20. Адміністративний збір. Консульський збір

    1. За оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених), обмін документів справляється адміністративний збір, а за проведення таких дій за кордоном - консульський збір.

    Адміністративний збір справляється у порядку, визначеному цим Законом.

    Вартість адміністративної послуги, а також подвійний розмір її збільшення встановлюється Кабінетом Міністрів України в межах граничної вартості адміністративної послуги, встановленої цим Законом.

    Консульський збір справляється у порядку та розмірах, визначених законодавством.

    2. Розмір адміністративного збору за оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених), обмін документів включає вартість адміністративної послуги, вартість бланка документа та його персоналізації.

    Гранична вартість адміністративної послуги:

    1) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України у строк:

    не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети - 0,1 мінімальної заробітної плати;

    не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    2) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон у строк:

    не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяви-анкети - 0,4 мінімальної заробітної плати;

    не пізніше ніж через три робочі дні з дня оформлення заяви-анкети за наявності обставин, передбачених частиною чотирнадцятою статті 22 цього Закону, - 0,4 мінімальної заробітної плати;

    3) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін проїзного документа біженця у строк протягом 15 робочих днів з дня звернення заявника за отриманням документа - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    4) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон у строк протягом 15 робочих днів з дня прийняття необхідних документів, передбачених законодавством, - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    5) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін посвідчення біженця у строк протягом 15 робочих днів з дня прийняття необхідних документів, передбачених законодавством, - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    6) за оформлення (у тому числі замість втраченої або викраденої) та обмін посвідки на постійне проживання у строк протягом 15 робочих днів з дня прийняття документів, передбачених законодавством, - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    7) за оформлення (у тому числі замість втраченої або викраденої) та обмін посвідки на тимчасове проживання у строк протягом 15 робочих днів з дня прийняття документів, передбачених законодавством, - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    8) за оформлення (у тому числі замість втраченої або викраденої) та обмін картки мігранта у строк протягом 10 робочих днів з дня прийняття документів, передбачених законодавством, - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    9) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, у строк протягом 15 робочих днів з дня звернення заявника за отриманням документа — 0,2 мінімальної заробітної плати;

    10) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін проїзного документа особи, якій надано додатковий захист, у строк протягом 15 робочих днів з дня звернення заявника за отриманням документа - 0,2 мінімальної заробітної плати;

    11) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін посвідчення особи моряка у строк:

    не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети – 0,2 мінімальної заробітної плати;

    не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяви-анкети – 0,4 мінімальної заробітної плати;

    12) за оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін посвідчення члена екіпажу у строк:

    не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети – 0,1 мінімальної заробітної плати;

    не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяви-анкети – 0,2 мінімальної заробітної плати.

    Вартість бланків документів та їх персоналізації визначається відповідно до укладених із дотриманням вимог законодавства договорів з державним підприємством, що здійснює виготовлення бланків та їх персоналізацію.

    3. Гранична вартість адміністративної послуги визначається у відповідному розрахунку від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для оформлення (у тому числі замість втрачених або викрадених), обміну.

    Вартість адміністративної послуги є однаковою в усіх уповноважених суб’єктів. Стягнення додаткових платежів за адміністративну послугу забороняється."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up