Хмельничани утеплили багатоповерхівку на Бандери за майже 1,5 мільйона гривень

Хмельничани утеплили багатоповерхівку на Бандери за майже 1,5 мільйона гривень

Близько 1,5 мільйона гривень пішло на утеплення фасаду дев'ятиповерхівки, що входить до ОСББ "Юлія". Більше 700 тисяч гривень заплатить міська рада. Відшкодує кошти також і держава, і обласна рада. Решту сплатять мешканці. 

Жителі багатоповерхівки по вулиці Бандери, 9 утеплили фасад будинку. Зробили це за допомогою програми співфінансування, коли міський бюджет надає 70% коштів, а 30% вартості робіт оплачують мешканці. На утеплення дев’ятиповерхівки пішло 4,5 місяці. Жителі результатом задоволені, адже у будинку прохолодно, коли на вулиці жарко, а коли на вулиці холодно, то у будинку утримується тепло без включеного опалення. 

- 2 роки тому я подала документи на утеплення. Але перед Новим роком я одержала негативну відповідь. І так воно тривало до весни 2015 року, коли я пішла до Нестерука. Він взявся на кошторисну документація і сам процес, тоді все і запрацювало. Але лише у лютому цього року наша мрія здійснилась і розпочалось утеплення. Мешканці поки ще нічого не платили, тому що тільки вступила в дію програма і нам «Ощадбанк» перерахував 300 тисяч гривень. Скоро нам погасить відсотки і обласна рада, відшкодування буде і від державної програми. Загалом вартість 1 квадратного метра для мешканців буде приблизно 50-60 гривень, - розповідає голова ОСББ «Юлія» Любов Матковська.

Утеплили будинок за «Програмою енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації багатоквартирних житлових будинків міста Хмельницького на 2016-2020 роки», яка була затверджена на сесії міської ради 20 липня цього року. Відповідно до неї,  мешканці багатоповерхівок мають можливість утеплювати свої будинки, замінювати вікна, двері, встановлювати лічильники за рахунок фінансової підтримки з міського бюджету. 50% вартості утеплення сплачують жителі, решту 50% - місто. Якщо у будинку створене ОСББ – 70% сплачує місто і 30% мешканці.

Відео дня

На утеплення 80-квартирного будинку витратили майже 1,5 мільйона гривень. В другу чергу утеплюватимуть 5-поверхову частину багатоповерхівки на Бандери, 9  та багатоповерхівку на Бандери 7/1.  

Мешканці повиходили на презентацію їхнього утепленого будинкуНезабаром утеплять і п'ятиповерхову частину багатоповерхівки на Бандери, 9Роботи з утеплення вже розпочали на Бандери, 7/1

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Анонім

    Переживаєш за своі новобудови?
  • Gon char

    Власники багатоповерхівки ОСББ не хочуть, ЖЕК бездіяльний - економ САМ.

    Анонім reply Gon char

    Власники, які отримали квартири на халяву хочуть усього, а як доходить до моменту що потрібно платити з власної кишені, а н з чужої, то вже нічого не хочуть і навіть якщо мають змогу платити. Халявник - це діагноз

    Анонім reply Анонім

    Ці квартири вже десять разів купувалтсь і перепродувались.Не бачу тут халяви цеж не ощаги

    Анонім reply Анонім

    Купувались-перепродавались зрозуміло, але це частина і все рівно більшість залишилась ті, хто отримав на халяву. І ті хто купував мали розуміти що купують. і що потрібно буде кошти вкладати. Але тоді були такі часи, новобудов було мало. Зараз таке житло майже ніхто не купить. Тому навіть щоб продати таке житло його потрібно капітально ремонтувати. І зрозуміло це мають робити власники цього житла, а не міська чи державна влада.

    Анонім reply Анонім

    В тебе бубка в голові чи переживаєш за своі паі халявні,які скоро відберуть.
  • Gon char

    І чому виділили кошти на ОСББ, а будинки, що належать жекам не утеплюються?

    Якщо власники не хочуть створювати ОСББ, начальник ЖЕКУ міг би створити збори мешканців і домовитись про утеплення будинку, враховуючи міську програму енергозбереження.

    шщщш reply Gon char

    ОСББ тому що попередня влада виготовила проект на п"ять будинків, провела необхідні експертизи. А нинішня приліпила пінопласт. Роблять утеплення на тих будинках, які розпочала роботи по утепленню попередня влада. З мешканцями ОСББ можна працювати пропорційно. В жеківських будинках багато не хотять пропорційно платити гроші. Але тут все зробили за бюджет. Нехай всім роблять за бюджет.

    Анонім reply шщщш

    Ви отримали квартири на халяву під час приватизації, а зараз вам ще й капітальні ремонти і утеплення поробити на халяву. А морди не тріснуть, наглоти? Не все зробили за рахунок міського бюджету. Залежно від того скільки власників будинку отримує субсидії і вираховується розмір плати власників, держави і міста.

    Анонім reply Анонім

    Ти слабоумний, утеплення будинків фінансується з наших податків.

    Анонім reply Анонім

    То яка різниця чи ти одразу сплатиш свої гроші чи через бюджет у вигляді т.зв. знижки?

    Анонім reply Gon char

    Немає різниці чи ОСББ чи ЖЕК. Головне бажання власників будинку і вміння організувати цей процес.
  • Gon char

    Близько 1,5 мільйона гривень пішло на утеплення фасаду дев'ятиповерхівки (80квартир)

    міський бюджет надає 70% коштів, а 30% вартості робіт оплачують мешканці

    1500000*30%=450 000 - заплатили мешканці, тобто 450 000 / 80 = 5625 виділив зі своєї кишені кожен власник квартири.

    Щось НЕ ДУЖЕ ВІРИТЬСЯ...

    Cami Mami reply Gon char

    Ще нічого не платили!!!Утепляли не всі квартири, в когось вже було до цього утеплено( одна стіна , одна сторона, все , крім кухні), то звичайно вони будуть оплочувати менше;  буде рахуватись по квадр.метрах плюс прольоти між поверхами;

    Будівники просто поверх їхніх утеплених стін" затерли " і пофарбували.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up