Хмельничанин видав книжку з історіями чорнобильців області

Хмельничанин видав книжку з історіями чорнобильців області
Фото взяте зі сторінки Володимира Лукіянчука у Фейсбук
Напередодні роковин Чорнобильської катастрофи Володимир Лукіянчук, який сам гасив пожежу на АЕС, випустив книгу «Люди полинової долі». У ній він розповідає про тих, хто знаходився пліч-о-пліч зі смертю під час ліквідації аварії.

Завтра, 26 квітня, минає 30 років як вибухнув і почав руйнуватись четвертий енергоблок Чорнобильської електростанції. Ця трагедія сколихнула не лише Україну, але і весь світ. З Хмельницької області участь у ліквідації брало понад 20 тисяч мешканців.

Одним з таких був Володимир Лукіянчук, командир санепідвзводу медико-санітарного батальйону. Свої спогади він виклав у трьох книгах – «Чорнобильці Хмельницького», «Медики Чорнобиля Хмельниччини» та «Люди полинової долі». Останню книжку ліквідатор випустив напередодні 30-ї річниці.

- Книжка охоплює усіх ліквідаторів катастрофи. Починається вона зі спогадів пожежників, які зараз ще живі. Йдеться також про працівників органів внутрішніх справ, військових, автомобілістів, лікарів. Усі вони допомагали ліквідовувати наслідки трагедії в Чорнобилі, - розповідає автор книги «Люди полинової долі», голова Хмельницької міської організації ВГО "Союз Чорнобиль України" Володимир Лукіянчук.

Відео дня

Автор випустив лише 200 примірників книги, але планує збільшити тираж. На її публікацію кошти виділила Всеукраїнська громадська організація «Союз Чорнобиль України». Долучились фінансово і спонсори.

- Ці книжки, що випустили, ми роздамо усім ліквідаторам міста Хмельницького, членам міської організації. Облдержадміністрація обіцяла нам, що виділить кошти, аби випустити додатково ще книжки, щоб вистачило усім ліквідаторам Хмельницької області, або принаймні, щоб у кожному районі була своя книжка, - каже Володимир Лукіянчук.

Нагадаємо, що 20 лютого минулого року Володимир Лукіянчук презентував книгу "Листопада кривавого слід". У книзі містяться історії активістів хмельницького Майдану та тих, хто побував в зоні АТО. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Молодець.  Так тримати,  активно йти ло мети
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up