Хмельницька молодь ВООК-симпатизує

  • Tatyana Vengrova

Хмельницька молодь ВООК-симпатизує
В Хмельницьких міських бібліотеках-філіях №11 та 10 молодь взяла участь у створені відеоролика «Воок-симпатія».

Книга – це найкращий тренажер для розвитку уяви. Читання розвиває унікальне мислення і здатність до критичного аналізу, спонукає до самовдосконалення. Можна порівняти читання з твердим хлібом, споживаючи який людина тренує свій жувальний апарат і травну систему. Якщо ж джерелом знань стає не книга, а ванільні паблики в соціальних мережах, то це трагедія не для бібліотеки чи школи, це трагедія для нації в цілому.

Проте, не все так погано, тому що для молоді притаманне прагнення нового і хто, як не бібліотеки, мають повну інформацію про захоплення юнацтва книгами?

«Проблема у тому, що зараз панує стереотип про те, що молодь сидить в комп’ютері і зовсім не читає, –розповідає завідуюча бібліотеки-філії №10 Інна Герман. – Насправді, це перебільшення. Багато з тих, хто сидить в інтернеті, є учасниками різних форумів, де вони діляться цікавою інформацією, дискутують, пишуть цікаві пости. Для того, щоб бути компетентним у якійсь темі, вони читають тематичну літературу, як в паперовому, так і в електронному варіанті. У інтернет-спільнотах можна виділитися небанальним мисленням та умінням яскраво виразити свою думку. Проте, щоб стати такою інтелектуальною особистістю потрібно мати нешаблонні знання, саме тому молодь хоче виділитися і повертається до книги».

Відео дня

20 травня бібліотеки-філії №11 і №10 організували відео-опитування «ВООК-симпатія», де читачі віком від 14 до 20-ти років рекламували свої улюблені книги. «Читати – це модно! Читати – актуально у всі часи!» – закликає відео, яке можна переглянути на блогах та персональних сторінках бібліотек-організаторів дійства, в соціальних мережах Facebookта Вконтакті, каналі YouTube.

«Через помітне підвищення цін, паперові книги зараз не дуже доступні для студента чи школяра, –розповідає Валентина Подолян, бібліотекар абонементу бібліотеки-філії №11. – Тому дуже важливо, що в бібліотеці можна безкоштовно взяти чудово оформлену новеньку сучасну книгу. Ми поширюємо відео через соціальні мережі, щоб якомога більше молоді дізналися про те, що бібліотеки пропонують актуальну і цікаву літературу – від класиків до сучасників».


Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up