Хмельницькі фонтани запрацюють по-новому. За 7 мільйонів гривень

Хмельницькі фонтани запрацюють по-новому. За 7 мільйонів гривень
Фонтани в парку Чекмана та на привокзальній площі тюнінгують. А в Дендропарку з'явиться абсолютно новий. Як виглядатиме він, в управлінні ЖКГ знають. Але поки що проект людям не показують. Чим прикрасять Хмельницький за бюджетні кошти, дізнавалися журналісти "ВСІМ".

Новий рік - нові проекти. На житлово-комунальне господарство міста з бюджету Хмельницького виділили солідну суму – 288 мільйонів гривень. Ці кошти мають піти на ремонт доріг, утримання житлового фонду, придбання техніки та інше. Із цього доброго шматка бюджету на фонтани, парки та привокзальну площу піде майже 7 мільйонів гривень.

Найбільше витратять на новий фонтан в дендропарку «Поділля» - 2,8 мільйона гривень. На непрацюючий комунальники мають свої плани.  Кажуть – дешевше побудувати новий, ніж старий до ладу приводити.

- З того фонтану, що вже є в дендропарку, будемо робити клумбу. Реставрувати його недоцільно. Він досить великий і його потрібно зменшувати в розмірах через велику затрату води. Ще там багато дерев, через які фонтан часто забруднюється, - прокоментував «ВСІМ» начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міськради Віктор Чапайда.

Відео дня

Новий фонтан хочуть встановити при вході у парк. Збудують його відразу за «Меморіалом Слави». За проектом передбачено мощення тротуарної плитки, встановлення освітлення, лавочок. Сам фонтан буде іншого формату, ніж ті, що вже є в місті. Встановлена буде також підсвітка та  вимощена різнокольорова плитка.

Робити це все планують в поточному році. Та свої корективи може внести тендерна процедура. Якщо вона затягнеться, то й пізніше розпочнуть працювати над втіленням проекту.

Ще один буде у парку Чекмана. Загальна сума – майже 2,3 мільйона гривень. Більшу частину витратять на благоустрій самого парку. Лавочки, освітлення та ремонт доріжок обійдуться бюджету в 1,5 мільйона. Ще 780 тисяч піде на завершення фонтану, ремонт якого розпочали минулого року. Його прикрасять синьою плиткою, в центрі буде зображення золотистої зірки. 

Найменше потратять цього року на привокзальну площу. Завершення довготривалої реконструкції обійдеться в 1,9 мільйона. За ці кошти старий фонтан має стати, як новенький. Його також обмостять синьою плиткою та встановлять підсвітку. Відрізнятиметься від того, що в парку Чекамана, лише одним - по центру буде сяяти герб Хмельницького. Та це ще не все, на що підуть гроші з міського гаманця. 

- Привокзальна площа – візитівка міста. Парковки там не повинно бути. Зробимо благоустрій та реконструюємо фонтан. Маємо вже відповідний проект, - каже Віктор Чапайда.
На місці парковок, замість огорожі та таксистів, мають красуватися клумби. Ввечері вся ця краса має освічуватися новими ліхтарями.

Першим кроком до реалізації проекту благоустрою став демонтаж огорожі на парковці. Розпочали її після довгої судової тяганини із орендарем.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Бакинська Бакинська

    Як чудово, що в дендропарку запрацює фонтан. Взагалі потрібно оцивілізовувати той парк, а ще б частіше туди поліцейські навідувались, а то вічно розпивають спиртні напої пияки.
  • Владимирович Артём

    Точно переконані, що парковка біля вокзалу не потрібна?
  • Анонім

    Фонтанів не треба, зупинок не треба, доріг не треба, благоустрою не треба. Дайош село неасфальтоване.

    Анонім reply Анонім

    Типовий сільський менталітет: як тільки вибрався зі свого гнилого хутора в місто, то зразу стає борзий, гордий і нікому непокорний. Терпіти не можу цих ВУРДАЛАКІВ!



    , їх повно, -  усюди розмахують своїми посвідченнями, уявивши себе НЕБОЖИТЕЛЯМИ.

    Анонім reply Анонім

    НЄ-НЄ-НЄ сiльскi злодiї , злодiї сiльскi, орендарям паїв НЕПОТРIБНI в селi

    Такї люди що вмiють КРАСТИ, ФЕРМИ РОЗБИРАТИ НА КIРПIЧI,ЛАМАТИ (нестроїти) СIЛЬСКI КОВГОСПИ,  СПАТИ ДО 12, ГВАЛТ РОБИТИ, ГВАЛТ НА ВСЮ ВУЛИЦЮ, ВСI СПЛЕТНI ЯК СОРОКИ ЗНАТИ ,

    БОРГИ ПО 70 000 КОМУНАЛЬНИХ РОБИТИ, ЯКI ЇМ СПИСУЮТЬ В СОЦIАЛЦI I МАБУТЬ НА НАС ЩОМIСЯЦЯ ПЕРЕКИДАЮТЬ - ТО КОМУСЬ НЕЗНАТИЗВIДКИ БОРГИ ЗА ВОДУ ГАЗ, СВІТЛО ПО 20,30,50,70 ГРН

    на  десятки паiв, на  котрi отримують ГРОШi в орендаря (по відомостям на току) чималi , а захищати земельку нейдуть, НЄЄЄ, НЄЄЄ, НЄЄЄ

    то їх мабуть як кукушенят вмiсто на утримання підкидають , ЯК КУКУШЕНЯТ МАБУТЬ
  • Денис Журба

    В нас вже все є тільки ФОНТАНІВ немає? Може ще пам'ятник чи бруківку покласти? Непотріб!

    Анонім reply Денис Журба

    бруківка за такої кількості майданутих в Хмельницькому - для влади то робити не вигідно)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up