Хмельницькі перевізники, влада і пільговики досі вирішують, де взяти гроші на відшкодування проїзду

Хмельницькі перевізники, влада і пільговики досі вирішують, де взяти гроші на відшкодування проїзду
Вкотре у Хмельницькому зібрались, аби обговорити болюче питання пільгових перевезень. Атошники та ветерани війни обурюються, що їм відмовляють у безкоштовному проїзді. Перевізники ж «переводять стрілки» на владу. А останні, в свою чергу, бідкаються, що грошей на відшкодування пільгових категорій поки немає.
Сьогодні, 3 лютого, сесійний зал Хмельницької ОДА був забитий вщент. На збори покликали голів районних адміністрацій, приватних перевізників, учасників бойових дій, чорнобильців та ветеранів війни. Спокійне обговорення нерідко переростало у дискусії та палкі вигуки. До конкретного рішення, яке б влаштовувало всіх, так і не прийшли. 
- Цілий місяць ми шукали кроки, щоб вирішити цю проблему. Протягом минулих років було відшкодування перевізникам з державного бюджету. Минулого року на пільгові перевезення передбачалось 46, 9 мільйонів гривень. Зокрема, 9,8 мільйонів – електротранспорт, 3,2 – залізничні перевезення. На автоперевезення було передбачено 23, 9 мільйонів гривень, які були використані: на міські перевезення – 10,1, міжміські – 1,5 та приміські – 12,6 мільйона гривень. Субвенції з державного бюджету на компенсацію за пільгові категорії окремих громадян цьогоріч не передбачено, - каже перший заступник голови Хмельницької ОДА Василь Процюк. – В області нараховується 469, 8 тисяч пільговиків. Виходить, кожен другий житель Хмельниччини має право.

За словами Василя Процюка, в області наразі є 12,8 тисяч учасників бойових дій. Всі мають право на безкоштовний проїзд. Однак поки це питання залишається неврегульованим. Наразі всім головам міст та райдержадміністрацій надіслали листи про закладення у бюджетах коштів для перевезення пільговиків. 
Загалом конкретики було мало. Звучали різні пропозиції та обурення. Окрім цього, «мірялись» знаннями законів – як перевізники, так і пільговики. 

Не раз лунало в залі, що влада ділить віртуальні гроші – їх немає, а відшкодовувати перевізникам проїзд пільговиків хтось повинен.
Голова асоціації перевізників Олександр Мішин наголосив, що їх поставили у такі умови. Тому іншого виходу, як їхати під Верховну Раду і там вимагати вирішення цього питання, вже не бачить.
- За цей час ніяких зрушень не було. Ми питаємо конкретно у влади, за які кошти і з яких джерел ми маємо отримати дотації – нам не кажуть. Давайте тоді візьмемо автобуси, палатки і всі поїдемо під Верховну Раду, - каже Мішин. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Пока же без ответа остается вопрос: а кто компенсирует материальный и моральный ущерб, нанесенный ветеранам и инвалидам войны,  правлением этой преступной власти и их подельников?! Наверное уже хватит манипулировать, что нет у государства для компенсации денег или спекуляции с адресной помощью, может лучше на выделяемые деньги (которые всегда уходят неизветно куда, как вода в песок) закупить большие комфортабельные автобусы в коммунальное автопредприятие и поставить по этому вопросу точку.

    А владельцы бусов которые считают, что им не выгодно возить ветеранов по пильгам, всегда могут в одностороннем порядке разорвать договор.

    PAL reply Анонім

    (которые всегда уходят неизвестно куда, как вода в песок)  

    Ссылка на источник: http://vsim.ua/Podii/hmelnitski-perevizniki-vlada-i-pilgoviki-dosi-virishuyut-de-vzyati-gro-10481049.html

    Правильно подмечено. Хлопцы воюют, что бы все было и народ им помогает, чем может. Но только вот, нет этого всего и быть не может. И землю нате, и квартиры нате, и льготы на комуналку нате, и продовольственные пайки нате, бесплатное мед. обслуживание нате,и денежные выплаты нате, а вот бесплатный проезд ???  Ушел парень на войну в бедной стране и вернулся, а вернулся в еще беднее, а кто и  не вернулся, остался там, в просто бедной стране. А если вернулся калекой, то надо доказать, что калекой стал на войне. И снова простые люди помогают как могут и снова бедная страна с очень богатым правительством отворачивают от них свои холеные, надутые рожи, потому, что деньги всегда уходят неизвестно куда, как вода в песок, как ушли Украинские герои и защитники, которые остались лежать в нашей ( может уже и не нашей ) Украинской земле.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up