Хмельницькі школярі здали ЗНО без значних порушень

Хмельницькі школярі здали ЗНО без значних порушень

Загальна оцінка проведення ЗНО у Хмельницькій області позитивна, але під час спостереження були деякі зауваження. Одна абітурієнтка прийшла на тест з немовлям. 

Громадянська мережа ОПОРА розповіла про результати спостереження за проведенням ЗНО у Хмельницькій області. Під час першого тестування з української мови та літературі в жодному пункті тестування не застосовувались металодетектори. В усіх подальших тестуваннях металодетектори використовувались під час технологічної перерви. 

- Так, до прикладу, під час складання тестів з історії України в пункті тестування "Хмельницький національний університет" під час технологічної перерви в учасника було виявлено мобільний телефон. Було складено акт, і учасника видалено з пункту тестування, - зазначають в "Опорі".

Нагадаємо, основна сесія ЗНО закінчилася 17 червня тестом з хімії

Відео дня

Що бачили спостерігачі 

Як зазначають спостерігачі, на тестування з української мови та літератури одна з учасниць прийшла немовлям. Дитина з бабусею чекали її на дворі. Учасниця просилась вийти погодувати дитину груддю і повернутись для продовження тестування. Але комісія не дозволила, мовляв, після виходу назад її не впустять. 

- Після консультацій з регіональним центром, керівництво пункту тестування все ж таки відмовило учасниці в такій потребі, оскільки після цього повернутись за регламентом вона не має права. Тому учасниця прийняла рішення продовжити тестування і не покидати приміщення, - кажуть в "Опорі". 

Загалом, тести здавали спокійно, без порушень. 

Що кажуть учасники 

При проведенні  ЗНО застосовувалася методика екзит-полу -опитування  на виході з пунктів. За результатами, абсолютна більшість українських учнів та випускників шкіл, а це 72%, вважають, що тих знань, якi здобуваються в школi, достатньо для складання ЗНО. Деякі все ж зверталися за допомогою до репетиторів.  В середньому за останній рік на оплату послуг репетитора учасники тестування  витрачали 1204 гривень на місяць. 

Більше половини вказали, що ЗНО має залишатися основним критерiєм для вступу до ВНЗ. Але деякі абітурієнти висловились на підтримку ідеї повернення до старої системи іспитів у ВНЗ. Громадянська мережа "Опора" оприлюднила підсумки спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання і на Хмельниччині. 

 Читайте також:  Під час тестування на вулиці майбутніх студентів чекали схвильовані батьки. Як хмельничани здавали ЗНО з мови та літератури, читайте  нашому матеріалі. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up