Хмельницький депутат вторгував на земельному аукціоні дві ділянки

Хмельницький депутат вторгував на земельному аукціоні дві ділянки

Григорій Галкін розширив свої земельні володіння біля власного автоцентру «ЛІГА», що на вулиці Свободи. Вони збільшилися на 36 соток.

Земельний аукціон у Хмельницькому проходив 28 та 29 квітня. Міська рада виставила 22 лоти з ділянками в різних частинах міста. Та не всі вони мали йти «під молоток». Так вважає місцева активістка Альона Береза.

- Сім земельних ділянок відносяться до зони зелених насаджень спеціального призначення. Тому документи, за якими вони потрапили на аукціон, не відповідають закону, - заявила Альона Береза.

Та в міській раді з такою позицією не погодились. Кажуть, що все законно. Лоти  були продані. Дві зі списку суперечливих ділянок придбав депутат міської ради від БПП-Солідарність Григорій Галкін. Він є власником автосалонів «ЛІГА» по вулиці Свободи. Нові земельні ділянки депутата розташовані по сусідству.

Відео дня

- Ця ділянка дасть місту близько 20 робочих місць. Не розумію чому ви виступаєте проти, - аргументував свої нові придбання Григорій Галкін.

Активістка з таких пояснень лише посміхнулася. Заявила, що звертатиметься до правоохоронних органів. Вбачає у продажі цих ділянок порушення закону.

В перший день на торгах продали право на оренду землі на п’ять ділянок. Разом їхня вартість склала 1,3 мільйона гривень. Другий день став більш врожайним. Найбільше до загального кушу принесла ділянка по вулиці Верхній Береговій, 26/2. За неї віддали 1,3 мільйона гривень. Разом з іншими лотами загальна сума склала 1,9 мільйона гривень.
- Останній аукціон проводився ще в 2014 році. Вони принесли до міського бюджету 600 тисяч гривень. Нові торги принесли вдесятеро більше – порядка 6 мільйонів гривень. Половину цієї суми покупці заплатять за оренду. Іншу частину вони мають перерахувати на розвиток інфраструктури міста, - прокоментував «ВСІМ» заступник мера Хмельницького Андрій Бондаренко.

Земельні торги в міській раді обіцяють продовжувати. Як повідомив «ВСІМ» Андрій Бондаренко, заявки уже приймаються. Точної дати проведення аукціонів та лоти, які будуть виставлені, будуть визначені згодом. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Остапенко Орест

    Нічого нового, дівчинка вирішила попіаритися. Одного разу люди за неї не проголосували, бренд самонемічі не спрацював. Тепер хоче щоб ім'я було на слуху.

    Alyonushka Bereza reply Остапенко Орест

    От у Вас забула проконсультуватись... І для тих "хто в бронєпоїзді" я була і є безпартійною... А Ваші коментарі з картинкою замість фото справжнього - смішні та нікчемні. Можливо свою громадську діяльність пройдемонструєте чи тільки на коменти є сили?!
  • Анонім

    Завтра читайте новину: хмельницький журналіст купив труси і шкарпетки на ринку.
  • Анонім

    Ну купив і що? Заплатив в бюджет 1,5 мільйони. 20 робочих місць. Хто заважав вам чи Берьозі купити. Ця баба Яга яка проти вже починає сміх викликати.

    Alyonushka Bereza reply Анонім

    Моє прізвище - Береза! Якщо з читанням не склалось, то повторила. По-2, шановний,  я не колекціоную землю як депутати міськради,  яких Ви обстоюєте, навіть при явних порушеннях законодавства.

    Vladimir Padalko reply Анонім

    1.5 миллиона? В первый день купили 2 сотки за 500 000 а этот купил 36сот за 100 000 .... Разницу улавливаете?

    Анонім reply Vladimir Padalko

    Зона надсаджень, и зона промисловой забудови это большая разница.В деньгах, в том числе. Поэтому очень рентабельно покупать под коммерческое использование землю, к которой применили оценку как  не коммерческая.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up