Кадрові чистки в освіті. Керівників хмельницьких шкіл і садочків залишать без роботи

Кадрові чистки в освіті. Керівників хмельницьких шкіл і садочків залишать без роботи
Андрій Попик - директор СЗОШ №6.

Міська влада не планує поновлювати контракти з деякими керівниками навчальних закладів. Причини поки що не кажуть. Тим часом вчителі й вихователі ходять до Симчишина, аби той залишив на місці директорів і завідуючих. 

Кадрові зміни чекають на хмельницьку освіту. Чимало директорів шкіл і завідуючі садочків готуються звільнити свої кабінети. З багатьма освітянами вирішили не подовжувати контракти. Так задумали в хмельницькій мерії. Пояснень такого масового звільнення влада не дає.

 - Поки всі директори і завідуючі на робочих місцях. У декого сьогодні чи завтра закінчується контракт. Не з усіма вони будуть продовжені. Більш конкретно про все зможу говорити наступного тижня. Тоді зможемо повідомити точно з ким не поновлять контракти, - прокоментував «ВСІМ» начальник управління освіти Хмельницької міськради Роман Миколаїв.

Схвильовані від майбутніх змін вчителі вже оббивають пороги в міськраді. Хочуть почути пояснень від мера. Зокрема сьогодні, 14 липня, прийшли до нього вчителі із СЗОШ №6. Їхнього керівника міська влада не бачить на посаді директора. Із Андрієм Попиком контракт було укладено на три роки. Термін вийшов і продовжувати його не будуть.

Відео дня

 - Андрій Миколайович є випускником нашої школи. Він добре знає усіх вчителів і гарно працює. З його приходом у школі все змінюється в кращу сторону. Ми хочемо зрозуміти, чому з ним не продовжують контракт. Але поки пояснень не отримали, - говорить «ВСІМ» вчитель німецької мови СЗОШ №6 Олександр Кулеша.

Приходили до Олександра Симчишина й працівники дитсадка №50 «Лелеченька», що в Раковому. Поговорити з мером їм не вдалося. Залишили для нього заяву, в якій попросили залишити на роботі їхню завідуючу.

Не планують поновлювати контракт з керівником дитсадка №5. Самі освітяни говорять про те, що таких по Хмельницькому є більше десяти. Більш точну інформацію очікуйте згодом. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (89)
  • Анонім

    Шановна громадо! Я весь час слідкую за новинами нашого міста. У кожного своя думка про життя хмельничан при новій владі, в тому числі про кадрові зміни керівників-освітян. І в мене вона є. Особливо хвилююсь за завідуючу дитячого садка № 50 "Лелеченька" Нілу Попик. Адже знаю її як професіонала, господарника, людину, яка живе проблемами своєї "Лелеченьки", де кожен куточок продуманий та зроблений, оформлений нею. Я знаю, що завідуюча Ніла Іванівна працювала на групі з дітками старшого віку. І повірте: в цей час всі керівні справи відкладалися, а вона належала лише дітям. І всі були від того щасливі - і діти, і Ніла Іванівна. Їй пропонували інші роботи, ініші посади, але для неї ПОНАД УСЕ завжди були, та й є досі, дитячі посмішки, щасливі оченята; ті моменти, коли вона заходить на територію садочку чи то в групу, а дітлахи біжать, обіймають...ЛЮБЛЯТЬ, одним словом, свою Нілу Іванівну. Я навіть не уявляю, як Ніла Іванівна (Ніла, а для когось і Нілочка) буде жити без дошкілля?! Сподіваюсь на підтримку О.Симчишина та Р.Миколаїва цього педагога.
  • оксана денисюк (дзюба)

    у мене навчаються діти в ЗОШ 6, ніяких хабарів, поборів не має! Директор -чудовий керівник і людина, Працює чесно і віддано.
  • Анонім

    А здирати по пятсот баксів за влаштування в дит садок -це не перебор? Одних навчають у вищих за дурно, а для наших дітей з самого дитинства горить червоне світло всюди, починаючи з родома -10 папірчіків. а в районій лише один папірчик. Чого така дискримінація?
  • Анонім

    Не делай зла — вернется бумерангом, Не плюй в колодец — будешь воду пить, Не оскорбляй того, кто ниже рангом, А вдруг придется, что-нибудь просить. Не предавай друзей, их не заменишь, И не теряй любимых — не вернешь, Не лги себе — со временем проверишь, Что этой ложью сам себя ты предаёшь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up