Курсанти прикордонної академії охоронятимуть українсько-румунський кордон

Курсанти прикордонної академії охоронятимуть українсько-румунський кордон

Судентів-четвертокурсників відправляють на державний кордон. Там хлопці і дівчата проходитимуть навчальну практику. Разом із офіцерами вони дбатимуть про безпеку західних рубежів. 

Курсанти прикордонної академії імені Богдана Хмельницького проходитимуть практику в справжніх прикордонних умовах. Четвертокурсників разом із бойовими офіцерами відправляють для забезпечення посиленої охорони західних рубежів держави. Про місця дислокації детально не розповідають, мовляв, це військова таємниця. Однак, ділянки, де практикуватимуться прикордонники, не приховують. Хлопці та дівчата охоронятимуть українсько-румунський кордон. 

Перед відрядженням офіцери на чолі із ректором детально перевіряють амуніцію курсантів. Ящики із продпайками, теплі речі, акумулятори, енергообладнання і, звичайно ж, документи. Все перевіряють за день наперед, аби потім не виникало казусних ситуацій. Кожного курсанта допитують чи ознайомився із умовами тамтешньої обстановки. Про готовність груп доповідають військові командири. 

- Ми їдемо для забезпечення та посилення охорони державного кордону, - розповів курсовий офіцер, старший лейтенант Вадим Солтик. - Це вже не перша подібна командировка. Мотоманевренні групи раніше стажувалися на різних ділянках. Зараз прямуємо на західний кордон. Адже теорія є теорією, а курсантам необхідно практикуватися. Виїхати на кордон, побачити порушників набагато краще, аніж те, що пишуть в книгах та методичках. Це потрібно для курсантів і для держави. Адже курсанти в навчанні і на практиці – це зовсім різні люди. На кордоні вони стають самостійними, формуються справжніми офіцерами. 

Ректор академії також наголосив, що основною метою навчальної практики є забезпечення недоторканності та національних інтересів державного кордону. 

- Четвертокурсники відправляються разом із військовими командирами згідно розпорядження генерал-полковника Віктора Назаренка, - розповів ректор академії, полковник Олег Шинкарук. - Хлопці проходитимуть службу на Чернівецькій, Мукачівській та Чопській прикордонних ділянках, а дівчат направляємо на Львівську та Мистецьку. Таким чином проводиться навчання майбутнього офіцера в реальній оперативній обстановці. Цей провідник буде виявляти нелегальних мігрантів, наркокур'єрів, контрабандистів. Така обстановка вимагатиме від наших курсантів максимуму уваги, рішучості та впевненості. Тому це і служба, і закалка службових офіцерів водночас. 

У академії запевнили, що на місцях дислокації все знаходиться під контролем бойових командирів. Самі ж курсанти радісні та дещо схвильовані. Для них це і честь, і випробування. 

- Мені випала надзвичайно велика нагода на власний день народження, - зізнається курсант Андрій Білоус. – Адже мене висувають на охорону державного кордону. Прямую на захід України. Відчуваю, одним словом, мандраж. Але є в мене обов’язок охороняти свою країну. Адже, прикордонник – це перша людина, яка стоїть на кордоні та показує на що здатна Україна. І ми будемо намагатись показати себе тільки з кращої сторони. 

Виїзд на службу відбудеться о п’ятій ранку, 20 вересня. По завершенні практики хлопці повернуться до Хмельницького, писатимуть звіти про проходження практики та складатимуть державні екзамени.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up