Майже 700 засуджених амністували на Хмельниччині

Майже 700 засуджених амністували на Хмельниччині
З пенітенціарних установ Хмельницької області звільнено 689 осіб, засуджених до позбавлення волі. Чверть із них звільнено за власними клопотаннями, інші – за поданнями адміністрацій виправних колоній та слідчого ізолятора.

Засуджених звільнили з установ впродовж дії Закону України «Про амністію у 2014 році», який набрав чинності 19 квітня. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

    Крім того, амністія передбачає скорочення наполовину строку невідбутого покарання тим особам, які з різних причин не підпадають під умови повного звільнення. З цих підстав судом задоволено заяви щодо 163 засуджених.

    Майже 560 ув’язненим, на яких не поширюється акт амністії, відмовлено у застосуванні вимог Закону України «Про амністію у 2014 році».

Відео дня

    Однак, органи прокуратури реагували і на випадки прийняття судових рішень, які суперечать положенням закону про амністію. Відтак до апеляційного суду оскаржено ухвали міськрайсудів, якими безпідставно звільнено від відбування покарання трьох осіб та відмовлено від такого звільнення засудженому. За результатами розгляду апеляційних скарг працівників прокуратури три ухвали міськрайсудів уже скасовано.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PAL

    Школу жизни прошли, теперь можно и на волю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up