Марш солідарності у Хмельницькому знову зібрав людей на майдані

Марш солідарності у Хмельницькому знову зібрав людей на майдані
Хмельницький підтримав всеукраїнську акцію «Я – Волноваха». Близько двох тисяч людей прийшли на майдан Незалежності, аби вшанувати пам’ять жертв теракту під Волновахою та усіх загиблих українців у зоні АТО.

На Марш солідарності проти тероризму і пам'яті жертв теракту під Волновахою у неділю, 18 січня, хмельничани почали збиратися за годину до запланованого початку. На центральну площу міста люди принесли квіти, лампадки та плакати «Я - Волноваха», «Я - Україна».

Хмельничани, як і всі українці, що вийшли на Марш  солідарності,  угледіли в трагедії біля Волновахи паралелі з  терактом в редакції сатиричного журналу у Парижі.  Учасники мітингу розглядають події під Волновахою не   інакше,  як акт тероризму.   

Ще до того, як натовп рушив колоною, перед людьми виступили активісти і чиновники. Розпочалося дійство з   хвилини мовчання за полеглими у бойових діях українцями. Активісти та  чиновники більше години розповідали про стан  України.

Відео дня

До початку ходи учасники зібрання прийняли  дві резолюції - до української влади та Європи, які озвучили члени хмельницької ради Майдану. Зокрема,   просили владу проявити єдність та солідарність з українським народом, визнати ДНР та ЛНР терористичними організаціями, визнати Росію країною-агресором, розробити та виконати комплекс заходів для повного відновлення суверенітету України на території Донбасу та Криму.

З майдану Незалежності хмельничани рушили центральними вулицями міста  до пам’ятника «Ангел скорботи», де відбулася спільна молитва.  

Нагадаємо, трагедія трапилася 13 січня, коли терористи обстріляли український блокпост під Волновахою, де знаходився автобус з пасажирами. Внаслідок обстрілу загинули 13 людей, ще 14 постраждали. Правоохоронці вже кваліфікують подію як теракт.

Також хмельничани принесли з собою прапори України.

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Игорь Игорь

    Размах небывалого долбо......ипизма и ничего не делания набирает оборотов!!!! Диктаторские законы 16 февраля при яныке это просто детство по сравнению с "еврейскими" ценностями нынеших ушлепков!!! Жаль что народ тупой и не видит пропасти впереди с такими лжеруководителями!!!!
  • Anonymous

    100 людей максимум самі прийшли. Всі інші - це організована ОДА масова акція по вказівці з Києва. Люди привезені з районів і міст області, в основному державні службовці, працівники держустанов. Так завжди роблять, якщо у цих акціях зацікавлене вище керівництво. Влада міняється, а методи роботи ті ж самі.

    Ворона Виталий reply Anonymous

    Держслужбовців на масовку зганяла тільки партія регіонів. На цю акцію всі люди прийшли по своїй волі висловити співчуття в звязку з терактом який здіснили путінські найманці та висловити протест проти війни.

    Anonymous reply Anonymous

    ОДА - облдержадміністрація
  • Анонім

    сильний марш. не знаю, чому тролі пишуть проти. мені сподобалося все. дуже багато людей, повний майдан. тисячі і тисячі. багато молоді, дітей. хороші виступи. гарно все говорив Симчишин. сильний марш. молитва за Україну.

    Anonymous reply Анонім

    Те що говорив Симчишин йому перед цим написали. Добре, що хоча б прочитав і вивчив. Є такі, що від листка з написаним відірватись не можуть.

    Анонім reply Anonymous

    звідки знаєш, ти йому текст писав?

    Anonymous reply Анонім

    Я знаю що кажу.

    Анонім reply Анонім

    воно дурне не знає, що Симчишин завжди говорить сам.

    Anonymous reply Анонім

    То він раніше сам говорив і то сумніваюсь. Завжди в будь-якій організації є люди, які керівникам пишуть виступи. Симчишин же керівник чи хто?
  • Anonymous

    І зо вони цим маршем добилися? кому від того добре сьогодні??? де обіцяне покращення, шановні депутати?

    PAL reply Anonymous

    Путин дрогнул, сепаратисты побежали. Еще одна хода и полная победа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up