Мешканці хмельницького СІЗО приймали гостей та отримували подарунки

Мешканці хмельницького СІЗО приймали гостей та отримували подарунки
У хмельницькому СІЗО організували «День відкритих дверей» для того, аби родичі ув’язнених могли на власні очі побачити в яких умовах живуть їхні рідні за ґратами. В цей день засуджені приймали гостей в своїх камерах. До одних прийшли жінки з дітьми, до інших – дівчата та батьки. А неповнолітніх підозрюваних у вчинені кримінальних порушень привітали з Днем святого Миколая

В Хмельницькому слідчому ізоляторі, який обслуговує Хмельницьку  область, а також  деякі інші регіони, перебуває близько 300 засуджених та осіб, які знаходяться під слідством або чекають на вирок, серед них 14  засуджених, які відбувають покарання та залишені в установі  для господарчого  обслуговування слідчого ізолятора, а також 3 неповнолітніх.  

Задоволені умовами

Відео дня

 Ті, хто залишився в СІЗО для господарських робіт працюють у пральні,   харчоблоці та підтримують в чистоті територію усієї установи. Після роботи вони можуть вільно пересуватися господарчою частиною, займатись спортом, читати, дивитися телевізор. У кімнатах є акваріуми з рибками  та клітки з хом’ячками.  Засудженим дозволені короткострокові та довгострокові побачення із законними дружинами. Але саме в «день відкритих дверей»  засуджені могли запросити їх у свої кімнати.  Сім’ї мешканців СІЗО подивилися  в яких умовах засуджені відбувають призначений судом термін покарання: житлові приміщення, кімнати для короткострокових та довготривалих побачень, культові споруди, їдальню та інші об’єкти.  Чоловіки демонстрували свої  охайні та чисті кімнати. Дружина засудженого Павла Інна каже, що  це гарна можливість подивитися на життя ізолятору зсередини. До чоловіка вона прийшла із сином.

- Я приїжджаю до чоловіка раз в місяць на коротке побачення.  Є можливість довгострокового  побачення до трьох діб раз на три місяці, - каже дружина засудженого. -  В день «відкритих дверей» я більше дізнаюся про життя мого чоловіка в СІЗО.  Бачу, що умови дуже хороші, кухня чиста, в кімнаті чистота також підтримується. Їм скаржитися нема на що. Я навіть жартома питала, чи можна тут перезимувати.  

Неповнолітнім подарували солодощі та ігри

Наймолодших мешканців СІЗО, які підозрюються у вчинені крадіжок та розбоїв,  привітати з Днем  святого Миколая представники благодійних організацій. Хлопцям подарували солодощі, доміно та шашки. Також дітям побажали переусвідомити свої вчинки та якомога швидше повернутись до рідних сімей. За словами начальника Хмельницького  СІЗО Володимира Кащука,  сьогодні в пенітенціарній установі знаходиться троє неповнолітніх, раніше ж їх було значно більше.

-Раніше їх було більше, але згідно нового Кримінально-процесуального кодексу України беруть під варту тільки за тяжкі злочини. Для інших  є альтернативні заходи.  Найпоширеніші злочини серед неповнолітніх - крадіжки та розбої, - каже начальник СІЗО. 

Облаштовують камери та проводять свята

Декілька благодійних організацій міста, які співпрацюють з слідчим ізолятором, допомагають в’язням. Для них облаштовують кімнати відпочинку та купують техніку. Ігор Денисов, президент  Хмельницького обласного  благодійного фонду «Сіон» допомагає засудженим вже 12 років.  

- Ми працюємо у  західних регіонах, відвідуємо тюрми, дитячі та жіночі колонії, - каже Ігор Денисов. - Основна мета – допомога людям у колонії та після їхнього звільнення. Ми розповідаємо про те, що Бог може змінити їхні долі. Я у свій час також відбував покарання у місця позбавлення волі. Сьогодні моє життя повністю змінилося і тепер я  допомагаю іншим засудженим  бути повноцінними громадянами. За рахунок організації та меценатів ми облаштували кімнату для жінок з дітьми.   Також ми купили тенісні столи, ракетки та організовуємо концерти.  

Кімната для засуджених

Спеціальна кімната для молодих мам

Домашні улюбленці в'язнів

Кімната для відпочинку

Приготування обіду

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    пиздець, дітям соц подарунок не дали цього року, а цим ......
  • Дашиндов Олех

    Червонюк - дивись, що втрачаєш!

    Anonymous reply Дашиндов Олех

    Гарні умови)
  • Анонім

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up