Мешканці Інститутської встановили будиночок для дворових собак. Його розтрощили в перший же день

Мешканці Інститутської встановили будиночок для дворових собак. Його розтрощили в перший же день

- Ми ж хотіли, щоб всім було добре – і собакам, і мешканцям. Щоб і діти не лякались, мами на вчиняли галасу, і тварини взимку не мерзли, - бідкається мешканка будинку 8/1 на Інститутській Світлана Михайлівна. - На місці, де ми звели будиночок для дворових собак, вже все розтрощено. 

Жінка проживає у цьому будинку. Вона - одна з тих, хто ініціював ідею створити у дворі міні-притулок для собак. Люди змайстрували буду, утеплили її пінопластом, збоку поставили миски для їжі та води. Жінки навіть визначили собі чергування, хто і в який час буде опікуватись тваринами. 
 
- На цьому місці було все захаращено. Ми розчистили гілки, прибрали. Винесли звідси кілька мішків зі сміттям. Тут свалка була. Влітку собаки були під відкритим небом. А з настанням холоду вирішили прибрати і зробити для них спеціальне місце, - розповідає «ВСІМ» Світлана Михайлівна. 
Все обійшлось жителям майже у тисячу гривень. 
Так виглядає буда після вандалізму. Мешканці кажуть, що хтось "дуже постарався", бо конструкція важка
Сьогодні на тому місці перевернута зелена будка, збоку розтрощені шматки пінопласту, подекуди видно сліди від капців. Такий вандалізм мешканці Інститутської помітили в ніч з 26 на 27 вересня. Від побаченого в них сльози на очі навертаються. Підозрюють хуліганів або ж сусідів. Мовляв, серед останніх були ті, яким дворові собаки заважали. 
 
- Можливо якісь п’яні, часто вони беруть каміння, кидають у собак. А тварини ж таких не люблять. Можливо комусь ці тварини і заважали. Але ж вони гавкають лише у випадках, бачать підозрілих людей чи хтось неадекватно себе поводить, - пояснює пані Світлана. 
 
Поки мешканці викликали патрульних. Ті задокументували факт і порадили написати заяву дільничному. Самі ж люди мають сумнів, що хуліганів знайдуть. Але будинок постараються відновити вже найближчим часом. 
Пінопластом люди утеплили будиночок. Сьогодні він порозкиданий ледь не по всьому двору
Мешканці відновлюватимуть будинок...і шукатимуть винних
Дворові чотирилапі залишились без будинку. Для Світлани Михайлівни вони всі як домашні
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • нашатырь

    Архбудконтроль почав працювати. Знесли незаконне будівництво

    Анонім reply нашатырь

    МАФ знесли))))
  • Хмельницкий Лёха

    дворових собак необхідно присипляти. безболісним, людським способом. але НЕ стерелізувати. НЕ будувати їм буди у дворах. НЕ вчити дітей усіляким дурницям (собака -- друг людині, але НЕ дитині!). НЕ будувати притулки. Ті, хто хоче ними опікуватись, нехай одягають їм намордник, ошийник і забирають до себе додому.

    Лена reply Хмельницкий Лёха

    ще одне йобнуте) іди пригни з вікна, недоробок. В такого дибіла певно і дітей нема

    Анонім reply Лена

    Якщо у тебе є діти, то дуже жаль, що ти дала потомство таке ж недорозвинуте як сама.

    Анонім reply Хмельницкий Лёха

    І стерилізовані мають обовязково перебувати у притулку, а не так як зараз їх відпускають. Так вони не розмножуються, але вони все рівно небезпечні для людей. Тому мають бути постійно у притулку

    Анонім reply Хмельницкий Лёха

    Притулок  не для того щоб вони там плодились далі, а щоб стерілізувати вже тих що є і з часом внаслідок природньої смерті і відсутності можливості розмножуватись цих собак та інших тварин бездомних стане меньше значно і тоді не потрібен буде великий притулок і значні витрати коштів.
  • Оleg Svirsh

    Ми страждаємо від собак, бо вони страждають від людей. Я пройду пожалію, підкормлю. Хтось інший вдарить ногою ( особливо підлітки ),тому інший раз собака і нападає першою(ви ж не можете знати, що до вас  хтось спричинив їй біль). Батьки мають вчити дітей, що дворові, безпородні, брудні,скалічені тварини теж мають почуття,вони живі, як і ті що купляють за тисячі. На державному рівні має піднятися питання фінансування твариних притулків.Треба доносити людям інформацію, навіть в нашому місті не всі знають про притулок.
  • Анонім

    Вони голодні, тому кусаються.Просто так мстяться вам.

    Анонім reply Анонім

    То мені палку ковбаси із собою тягати на всякий випадок? Нехай Симчишин займається проблемою безпритульних тварин
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up