На Хмельниччині даішники зупинятимуть водіїв, які розмовляють по телефону

На Хмельниччині даішники зупинятимуть водіїв, які розмовляють по телефону
З 23 травня по 7 червня на автошляхах області правоохоронці проводитимуть профілактичну акцію під умовною назвою «Мобільний телефон».

Акцію проводять для зниження рівня дорожньо-транспортного травматизму, підвищення транспортної дисципліни водіїв та безпеки дорожнього руху.

У пре-службі Державтоінспекції Хмельницької області наголошують, що під час розмови по мобільному телефону реакція людини сповільнюється на одну секунду. Тож водієві потрібно втричі більше часу для реагування на складну дорожню ситуацію. Внаслідок цього гальмівний шлях збільшується приблизно на 25 метрів.

Згідно з Правилами дорожнього руху, водіям категорично забороняється користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці. Відповідальність за таке порушення визначається статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а відтак карається штрафом від 425 до 510 гривень. Якщо при цьому виникне аварійна ситуація, штраф може збільшитися до 850 гривень, а порушника можуть позбавити права керування транспортними засобами на термін від 6 до 12 місяців.

Відео дня

Закон не забороняє користуватися пристроями hands free (провідні та Bluetooth-гарнітури, навушники тощо).

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Шановний авторе повідомлення!



    Так карати можуть коли теелефон в руці. А коли телефон плечем прижатий до вуха,  а  водій схилився, немов би мотоцикліст (який входить в поворот на швидкості), то що тоді???????

    А саме така манера поводження водіїв з телефоном. І телефони такі, що їх розміри дозволяють саме так іх тримати. То в цьому випадку ДАЇ що може зробити???????



    До речі, Гальмівний шлях в 25 метрів на асфальті - це буває при швидкості авто 85-95 км/год і то за містом.

    Але з такою швидкістю в місті?? де максимум 20-30 км/год, а в тянучках 5-7 км/год.

    За кермом уже 10 років, і не раз бачив що розмови по телефону ведуть водії на авто різних марок, переважно престижних і не дешевих.



    На москвічах і капейках, тройках і горбатих запорожцях, ви таке бачили?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up