На Хмельниччині 380 ВІЛ-інфікованих можуть залишитися без лікування

На Хмельниччині 380 ВІЛ-інфікованих можуть залишитися без лікування
Запаси життєво необхідних препаратів для них закінчуються уже в червні. У Хмельницькому представники двох організацій, які займаються проблемами СНІДу в області, зібралися перед облдержадміністрацією з акцією. Люди хочуть привернути увагу влади до проблем із нестачею препаратів для лікування ВІЛ-інфікованих.

За словами голови правління Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ» препарати для ВІЛ-інфікованих закінчуються не лише в на Хмельниччині, а й в Україні. Фармацевтична фірма, яка отримала передоплату від міністерства охорони здоров’я ще минулого року, уже мала здійснити поставки медикаментів. Але цього вони поки не зробили. 10 грудня 2014 року її представники подали до суду, аби міністерство відшкодувало їм збитки, які вони зазнали через дестабілізацію гривні.

Якщо інфіковані люди не зможуть отримати потрібну їм терапію, то це може обернутися справжньою трагедією. «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ» провела переговори з індійською компанією, яка готова на протязі 42 днів забезпечити людей, які живуть з ВІЛ, необхідними препаратами на 90%. Учасники акції запевняють, що для цього необхідне втручання влади.- Моє життя залежить від цих препаратів. Завдяки терапії рівень інфекції в моїй крові низький і я не є загрозою для оточуючих. Якщо я їх вчасно не отримаю, то я не зможу жити повноцінним життям. Найгірше – мої доньки можуть стати сиротами, а чоловік – вдівцем. Я не хочу, щоб мої батьки оплакували свою доньку, - говорить Сніжана Стрілець.

В Хмельницькій області лікування необхідно 380 людям. Загалом в регіоні з 1995 року померло більше 150 інфікованих. В основному це люди від 25 до 30 років. На Хмельниччині на сьогодні зареєстровано близько 2,3 тисяч хворих.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PAL

    Да, что за страна такая, не можем ни чем себя обеспечить?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up