На Хмельниччині виявили смертельне захворювання, яке передається від укусу кліща

На Хмельниччині виявили смертельне захворювання, яке передається від укусу кліща
Два випадки важкої хвороби, які передаються через укуси кліщів, зафіксували у Кам’янці-Подільському. Найпопулярніші місця, де може очікувати небезпека – місцеві парки та сквери.

Серед постраждалих – як дорослі, так і маленькі діти. Лікарі радять не гаяти часу, а одразу звертатись до спеціалістів.

Лише за один день у поліклініку з укусами кліщів звернулось 27 постраждалих. Про це пише кам’янецький часопис «Ключ».

Як повідомляє часопису начальник міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області Олег Керничний, за травень зафіксували два випадки захворювання на смертоносну хворобу Лайма (системний кліщовий бореліоз), яка якраз передається через від укусів кліщів.
-    Аби вберегтися від укусу кліща, потрібно дотримуватися індивідуальних заходів захисту, які є найефективнішими і найбезпечнішими, - зазначає Олег Керничний. - Найкращий засіб – це одяг, який надійно закриває тіло людини. Шорти для походу в ліс чи лісопаркову зону не підійдуть. Найкраще одягнути довгі штани з затяжками внизу. Верхній одяг також має бути з довгими рукавами, які теж мають затяжки. Взуття має бути закрите і бажано такої форми, щоб у нього можна було засунути краї штанів. На голову обов’язково одягайте кепку або хустку. Крім того, не забувайте оглядати тіло кожні 15-30 хвилин, особливо шию, пахви і вушні раковини. Найчастіше саме на цих ділянках тіла паразитують кліщі. У разі виявлення кліща не намагайтеся самостійно його видалити, а звертайтесь по медичну допомогу. 
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up