На Хмельниччині конвоїрів звинуватили у вбивстві засудженого

На Хмельниччині конвоїрів звинуватили у вбивстві засудженого

Андрій Данилюк помер у хмельницькому СІЗО в жовтні 2015 року. Конвоїри побили його гумовими кийками.

Засудженого 31-річного кам'янчанина мали перевести із СІЗО в колонію іншої області. Звідти за ним приїхали конвоїри. Саме вони мали провести повний обшук Андрія Данилюка перед етапуванням. Як повідомляють в прокуратурі Хмельницької області, засуджений не захотів виконувати вимоги правоохоронців. Він чинив опір і навіть завдав травм конвоїрам. Ті у відповідь відлупцювали його гумовими кийками. Від отриманих травм кам'янчанин помер.

Іншу версію вбивства Андрія Данилюка озвучила його дружина. Яна Магелат вважає, що чоловіка замовили. Мовляв, той володів інформацією про незаконну діяльність керівництва пенітенціарної служби. Про це та інші факти своєї версії вона повідомила на конференції «Щодо вбивства ув’язненого Андрія Данилюка у стінах Хмельницького СІЗО»

«Близько 18:00 до нього прийшли в камеру  і сказали Андрію йти  на розмову  до начальника СІЗО. Він вийшов без речей…  Тобто ні про яке етапування мови бути не може.  Його завели в підвальне приміщення СІЗО і забили. Це не було на першому поверсі. Є свідки, які це бачили. Але цих людей не допитують. Ніхто з прокуратури нічого робити не хоче», - жалілася вдова.

Відео дня

Після 7 місяців розслідування в прокуратурі встановили, що конвоїри перевищили службові повноваження. Двом правоохоронцям повідомили про підозру в умисному тілесному ушкодженні, що спричинило смерть. Якщо їхню вину буде доведено, то їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up