На Хмельниччині відкрили пам'ятну дошку загиблому в АТО Володимиру Соломчуку

На Хмельниччині відкрили пам'ятну дошку загиблому в АТО Володимиру Соломчуку

5-а аеромобільна рота 80-ої бригади, в якій служив Володимир Соломчук, їхала на підмогу батальйону «Айдар». Українських військових із лісосмуги обстрілювали терористи ЛНР і російські солдати. БТР, на якому був боєць, підірвався на фугасі. 

У середу, 25 травня, відбулось відкриття меморіальної дошки на честь загиблого в АТО Володимира Соломчука. Пам'ятну дошку встановили на фасаді будівлі  Деражнянської загальноосвітньої школи №3 I-III ступенів. Про це повідомляють у прес-службі Деражнянської районної ради. 

Учасники мітингу не стримували сліз. Пам’ять героя вшанували хвилиною мовчання та покладанням  квітів і свічок до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Володимир Соломчук народився 30 жовтня 1992 року в Деражні. В 2012 році хлопця призвали до лав української армії. У 2013 році він поступив на контрактну службу до Збройних Сил України, був військовослужбовцем 80 окремої аеромобільної бригади (в/ч А0284) міста Львів. Звідти пішов в АТО.

Відео дня

"5 вересня 2014 року зранку Володя зателефонував. Сказав, що живий і здоровий. У цей день 5-а аеромобільна рота 80-ої бригади, в якій служив Володимир Соломчук, їхала на підмогу батальйону «Айдар». Українських військових із лісосмуги обстрілювали терористи ЛНР і російські солдати. БТР, на якому був Володя підірвався на фугасі. Після цього бою зниклими безвісти вважалися 19 військовослужбовців 80-ої окремої аеромобільної бригади." - йдеться у повідомленні.

Володимира Соломчука поховали як невідомого солдата разом із 19 побратимами у Старобільську на Луганщині. Лише у лютому 2015 року були отримані результати ДНК-експертизи, які підтвердили, що серед невідомих був і Володимир. 14 лютого 2015 року у Деражні пройшло перепоховання Володимира Соломчука.


  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:34 «Світ на дотик»: історія незрячого подружжя Антона та Вікторії photo_camera 13:40 Куди подіти дитину влітку: огляд дитячих таборів, гуртків та секцій 13:18 На Хмельниччині судили чоловіка, який вночі не впустив додому ексдружину 12:37 Робота у Хмельницькому: є 352 вакансії Від читача 11:24 "Інноваційне грудне годування: Ключ до комфорту та здоров'я для мами та малюка" 12:01 В лікарні помер 24-річний чоловік, якого збив «Volkswagen» біля Летичева 11:12 Хмельницькі піротехніки розміновують Херсонщину (ВІДЕО) play_circle_filled 10:24 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 09:22 Розпочався чемпіонат Хмельниччини з футболу photo_camera 18:10 Якої погоди чекати у Хмельницькому наступного тижня 17:06 На Хмельниччині шукали 5-річного хлопчика photo_camera 16:39 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: де і коли саме 15:08 Фіктивні електронні направлення задля виплат від держави: деталі схеми у медцентрах Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up