На новий туалет в парку Франка планують «викинути» майже мільйон гривень

На новий туалет в парку Франка планують «викинути» майже мільйон гривень
Комунальники розробили проект нового туалету на 950 тисяч гривень. Та коштів на його реалізацію не вистачає. З міського бюджету вже виділили 600 тисяч гривень.

Парк імені Франка у Хмельницькому є одним із найбільш популярних місць для відпочинку. Сюди приходять просто прогулятися, посидіти на лавочці чи для зайняття спортом. Та чи не головним мінусом парку протягом декількох років являється відсутність нормального громадського туалету.

На сьогодні вже недіючий туалет знаходить у приватній власності. Та викупити чи повернути в комунальну власність іншим шляхом, міська влада не має змоги. Як розповів «ВСІМ» заступник міського голови Хмельницького Анатолій Нестерук, останній власник туалету помер. А родичі не можуть визначитися із тим, як чинити із таким спадком.

Саме тому в міській раді вирішили побудувати новий. Спочатку розробили для цього проект. Його кошторис – 950 тисяч гривень. Комунальники запланували зробити громадську вбиральню єврозразка. Місцем встановлення мають обрати територію біля старої вбиральні. Виділенням землі займається управління земельних ресурсів та земельної реформи міської ради.

Відео дня

- За нашим задумом в парку Франка має бути сучасний та комфортний туалет на 7 кабінок – по три чоловічих та жіночих. Ще одна – для людей із обмеженими можливостями. Також мають бути технічні приміщення, які потрібні для обслуговування туалету, - розповідає «ВСІМ» начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міськради Віктор Чапайда.

Та чи вдасться реалізувати такий проект, поки невідомо. Із міського бюджету достатньої суми для цього не виділили. Не вистачає 350 тисяч гривень. Як повідомив «ВСІМ» Віктор Чапайда, можливо, ці кошти виділять при корегуванні бюджету. Якщо цього не станеться, то шукатимуть інші варіанти. Влада вважає, що туалет в парку потрібен.

Серед можливих варіантів розглядають туалети, які встановлюють в сусідній Вінниці. Це вже практично готова споруда, яку мають просто встановити та підключити до комунікацій. Обійдеться все це майже в 500 тисяч гривень. Та на відмінну від попередньо запроектованого проекту, такий буде меншим і не таким комфортним. Хоча й теж відповідатиме європейським нормам.

Поки чиновники займатимуться пошуком варіантів вирішення туалетного питання, журналісти «ВСІМ» поспілкувалися на цю тему із хмельничанами. Запитували у постійних відвідувачів парку про те, чи потрібна взагалі вбиральня. Усі опитані одноголосно висловились за необхідність облаштування нового туалету. Але не всі погодилися із тим, що на це потрібно витрачати майже мільйон гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Ксенія

    А в парку  ім.Чекмана   також  з  туалетом   повна   катастрофа .Туди також  мають  ,що  "списати"?

    Анонім reply Ксенія

    Навіщо там туалети. Так як пси можна срати де завгодно, щоб травичка гарна росла у парку. Ну власники псів кажуть, що це причина чому їхні пси сруть де завгодно. Навіть через асфальт проростає травичка якщо свійський квартирний пес на ньому накладе купу.

    Анонім reply Ксенія

    Тудить і за 3 мильойона можна нужнік поставити.

    Анонім reply Ксенія

    Там, в парку Чекмана, про туалети зараз не думають, а  обсирають один одного. Перед свободівськими керовніками  конкурс на "обгадження" влаштували бютівц і самопомічці.
  • Анонім

    А що ви на сральник за мільйон гоните? Громада (тобто, 50-60 дебілів) захотіли собі баню, яку дешевше знести. Тепер вгатять в це  лайно 20, ато і більше лямів з бюджету. То нічого? Нормально?

    Анонім reply Анонім

    Всі відсотки з депозиту на 100 млн. грн. підуть у баню))))

    Анонім reply Анонім

    Ну, так "влада почула громаду". Що хотіли, то й отримали. Заробили - спустили в унітаз та пішли в баню. Геніально.

    Анонім reply Анонім

    І, головне, що всі ці заклади поруч)))
  • Анонім

    А що ви на "сральник" за мільйон гоните? Громада (тобто, 50-60 дебілів) захотіли відновити баню, яку знести дешевше. Нічого, що на баню мільйонів 20 вгатять і це за нашими цеховими цінами?

    Анонім reply Анонім

    Згідний. Я, наприклад, не хочу щоб мої податки йшли на оплату халявної лазні. Чому я маю оплачувати задоволення ледарів?

    Анонім reply Анонім

    Баня была во все времена.  Туда в основном ходят люди дела, и пенсионеры. Как бы ледарей и дебилов там не встречал и не сталкивался. А тут, похоже что есть.

    Анонім reply Анонім

    І скільки платять "люди дела и пенсионеры" за відвідування  цієї безкоштовної лазні, на утримння якої платять податки "ледари и дебилы"?
  • PAL

    Что за тысячу гр., что за миллион туалет в общественном месте, за ним нужен уход и содержание. Кто это будет делать???

    Анонім reply PAL

    Люди.

    Анонім reply Анонім

    Самі за собою одразу прибирати будуть?)))) Фантастика))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up