На покривалах та під чіпси хмельничани переглядали кінофільм просто неба

На покривалах та під чіпси хмельничани переглядали кінофільм просто неба

У Хмельницькому пройшла ніч кіно. Уже другу суботу поспіль в дендропарку Поділля хмельничани насолоджуються переглядом фільму просто неба.   

Люди принесли із собою каремати, коврики, покривала, подушки, навіть розкладні стільці. Багато хто, наче у справжній кінотеатр, приніс їжу та напої. Хтось приїхав на велосипедах. Тато із донькою поруч грали у бадмінтон. 

- Ми дізнались про кіно просто неба із Фейсбуку, - говорить Андрій Шеремета. - Хотіли піти ще минулого тижня, але дружини з донькою не було в місті. Тож вирішили неодмінно прийти сьогодні. 

На перегляд прийшла переважно молодь: друзі, парочки, молоді сім'ї. Зустріли тут і декілька старших людей. Подруги Вікторія, Крістіна та Настя розповідають, що прийшли вперше.
- Ми почули, що минулого тижня було кіно просто неба і з цікавості прийшли. Щоправда, одягнулись легко. 
Були й ті, хто випадково потрапив на фільм. 

- Ми живемо поряд. В квартирі душно, тож вирішили прогулятись, - розповідають Ольга та Володимир Бондарєви. - А тут люди йдуть і питають де показують кіно. Нам теж стало цікаво і ми вирішили прийти і подивитись. Адже не знали, що тут такі акції проводяться.

Організатори акції – четверо волонтерів української греко-католицької церкви розробили проект в рамках соціальної ініціативи «Хтось не зробить». 

- Ми хотіли дібрати такий відпочинок, щоб було зручно кожному, - пояснює волонтер Ольга Нагорна. - Адже в кіно з малим дитям не висидиш. А тут можна переглядати стрічку і боковим зором дивитись що твоя дитина робить. Минулого разу були чудові відгуки. Єдиним мінусом є те, що захід затягується допізна. 

Обладнання для демонстрування фільмів волонтерам надає міжнародна благодійна організація «Карітас». 
- На минулому заході ми зрозуміли, що не відмовимось від спонсорської допомоги, - зізнається Ольга. - Адже замало такого екрану, не надто потужний проектор, та й звук не завжди гарний. Трохи не вистачає колонок. Тому всіх запрошуємо до безкорисливої співпраці. Аби не просто попаритися, а допомогти від щирого серця. Та й не хочемо щоб нас пов’язували з будь-якими політичними силами: ми – це є ми. 

Цього разу хмельничани переглядали романтичну стрічку «Клятва» із Ченнінгом Татумом та Рейчел Мак-Адамс у головних ролях. Волонтери зізнаються, що фільми обирають переважно на сімейну тематику, щоб підходили для всіх. 

Організатори задоволені, адже на їхнє кіно прийшло більше ста людей. 
- Кіно просто неба – це не єдина наша акція, - розповідає Ольга. - У серпні ми запускаємо такий собі пілотний проект – курс «Ліцензія на шлюб». Він складатиметься із семи зустрічей і спрямований на те, аби навчити нашу молодь будувати стосунки. Для цього на 16 серпня буде запрошено психотерапевта зі Львова Ларису Дітковську. Зустрічі будуть відбуватися у «Антикафе». Про все буде додатково проанонсовано.

Відео дня

 

Підготувала Олена Похитун 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up