На скандального забудовника музшколи подали в суд. Міськрада вимагає стягнути 182 тисячі

На скандального забудовника музшколи подали в суд. Міськрада вимагає стягнути 182 тисячі

 Складські приміщення на території музичної школи № 1 незважаючи на протести за неповних три місяці перетворилися на двоповерхову новобудову.  За незаконне будівництво на ТОВ «Діамант» подадуть одразу два позови до суду.

Будівництво паркінгу та офісних приміщень на території музичної школи імені Мозгового триває вже третій місяць. За цей час робітники встигли не лише знести будівлю старої майстерні, а й вимурувати два поверхи нового приміщення. Адже працюють вони від ранку до ночі. Навіть під час святкування Дня незалежності будівельні роботи не припинялись. ДАБІ та міська рада вже провели остаточні перевірки та підготували судові позови. У будівельній інспекції розповідають, що направили лист із подібним проханням і до обласної прокуратури. 

- Ми підготували позов та подали до суду на ТОВ «Діамант», - розповідає виконуючий обов’язки керівника ДАБІ Сергій Шостацький. – Прагнемо щоб забудовник здійснив відповідну перебудову або ж привів ділянку в початковий стан. Окрім того, направили два листи із відповідними проханнями до міської ради та прокуратури. Оскільки інспекція не може сплатити судовий збір самотужки, то й запит на проплату теж вже відправили до Києва. 

Фото зроблене 13 вересня . Робота на території кипить У міській раді запевнили, що їхні юристи вже підготували текст судового позову. До того ж його переглянув та підписав мер. У позовній заяві йдеться про відшкодування 182 тисяч 400 гривень за протиправне знищення майна комунальної власності. Адже забудовник порушив законодавчі норми та фактично знищив одне із приміщень об’єкта культурної спадщини. 

Нагадаємо, що територія ДМШ  від 2010 року вважається об’єктом культурної спадщини. На початку минулого століття тут був перший у місті кінотеатр «Модерн». Тож за законом ці приміщення дозволено лише реконструювати.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vasa Pavlov

    Гарно Мельник спродався перед виходом у вищу лігу (ВР). Всю рекреаційну зону понад Бугом продав. Новому меру і заробити ніде.
  • Андрей Шпулак

    Дешево оцінили майно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up