На Зарічанській почистили водостічну ситему. В мерії кажуть, що затопів більше не буде

На Зарічанській почистили водостічну ситему. В мерії кажуть, що затопів більше не буде

Комунальники нарешті почистили стоки, які ніхто не чіпав близько 30 років. Саме через "застої" і затоплювало Зарічанську.  В міській раді впевнені, що тепер потопи мешканцям вулиці не загрожують. 

У сильну зливу часто затоплює дороги, магазини, підвали на Зарічанській. Останній такий випадок стався в травні. Тоді після зливи  плавали автомобілі, овочі й навіть меблі. У міськраді тоді все пояснили тим, що злива була аномальною. Мовляв, водостічна система не встигала впоратися з такою кількістю опадів.

Ще одна причина, яку згодом все таки признали в мерії – забита водостічна система. Її уже почистили. Опираючись на це, комунальники обіцяють, що таких затоплень на Зарічанській вже не буде.

 - Чи варто хвилюватися хмельничанам про можливе затоплення після зливи? Абсолютно ні. Ми почистили та розрили водостічну систему, починаючи від перехрестя Зарічанської та Свободи. Цього не робилося близько 30 років, - розповів «ВСІМ» заступник міського голови Анатолій Нестерук.

Відео дня

Коли залило Зарічанську в останній день весни, за допомогою на аварійну службу 15-80 зверталося багато хмельничан. Комунальники не завжди встигали вчасно прибути на виклик і відкачати воду з дороги чи затопленого магазину. Щодо Зарічанської, то комунальники сказали, що однією з причин стала забудова.

 - Раніше і на Зарічанській вода сходила сама через канави, але після забудови вулиці вода встала, довелось відкачувати. Вона вже навіть через грунт почала доверху йти, - прокоментували тоді у відділі управління міським господарство Хмельницького виконкому.

Протягом літа подібних ситуацій більше не повторювалося. Дзвінків після злив практично не поступало. В жоден із дощових днів життєдіяльність міста була в нормі.

 - В нас є місця, де підтоплення постійно відбувається. Хочемо ми того, чи ні. На Зарічанській, Курчатова і Чорновола після сильних злив може припинитися рух тролейбусів. Ливнева система має справлятися. Її постійно чистять. Але бувають випадки, що вона забилася перед зливою і цього не встигли виправити, - розповідає «ВСІМ» заступник завідуючого управління міського господарства Хмельницького виконкому. – Як тільки ми отримуємо попередження від гідромецентру про можливі погіршення погодних умов, то передаємо інформацію у всі служби. Вони готуються до можливих викликів. Це звичний процес і як правило всі справляються. А той випадок із затопленням по Зарічанській можна назвати одиничним. Система просто не справилася з великою кількістю опадів.

Ливневу систему на Зарічанській прочистили від перехрестя із Свободи. Вода має стікати до Південного Бугу швидше, ніж раніше. В цьому переконують у міськраді. Та мешканці Зарічанської не всі впевнені, що затоплень більше не буде. Кажуть, що все покаже час. Буде злива знову – тоді й побачимо.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • PAL

    Простое, рядовое действие коммунальщиков. А раструбили, ка на герояяя тянут. Тьфу.
  • Леонид Наседкин

    Красивые сказки.
  • Анонім

    і правда на перехресті Зарічанська - Свободи вже не топить. Молодці, зробили все за кільки тижнів

    Анонім reply Анонім

    а підвали будинків й далі топить. скоро знов забється сістєма і буде знов всім жопка. а то в одному місці порили і хваляться

    Анонім reply Анонім

    як вона може забитися, якщо її збудували по новому.

    Анонім reply Анонім

    сміттям
  • Роман

    Ще б на Курчатова(між Олімпійською та Невою) щось зробили, щоб вода стікала
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up