Нелегальних перевізників у Хмельницькому «бомблять» штрафами

Нелегальних перевізників у Хмельницькому «бомблять» штрафами

З нелегальними перевізниками вже не панькаються. Працівники «Укртрансбезпеки» пильнують недобросовісних заробітчан. Список порушників поповнюється кожного дня. Та клієнтів у них вистачає. 

Функція боротьби з нелегальними перевізниками покладена на Державну службу України з безпеки на транспорті. До квітня управлінці не мали достатніх повноважень. Впіймати чи оштрафувати нелегалів було важко. Ситуація змінилася з 1 квітня 2016 року. «Укртрансбезпеці» повернули функцію державного контролю.

Посварили і почали штрафувати

В перші дні працівники управління проводили профілактичні бесіди і попереджали перевізників, які працюють поза законом. Особливого результату це не дало. Тому вирішили «бити» штрафами.

Відео дня

 - Складати протоколи на порушників і оформляти акти про адмінпорушення ми почали з 5 квітня. Нелегальним перевізникам доведеться сплатити чималі штрафи. Раніше вони були невеликими. Перевізникові фінансово було вигідніше оплатити штраф, ніж офіційно оформити свою діяльність. Тепер їх значно збільшили, - розповідає «ВСІМ» заступник начальника відділу державного контролю управління «Укртрансбезпеки» в Хмельницькій області.

Найбільш набиті перевізниками у Хмельницькому є 5 автостанція, зупинки біля «Темпу» та автостанції №1. Саме тут нелегали «бомблять» найбільше. Своїм бажанням підзаробити вони перебивають клієнтуру для тих, хто працює офіційно. Легальники втрачають багатьох пасажирів. Та не лише це є проблемою.

На "Темпі" нелегали часто шукають клієнтів не ховаючись від офіційних перевізників. - Люди, які сідають до нелегальних перевізників, ризикують. Транспортний засіб у них не проходить щоденної перевірки. Водії також не проходять необхідний медогляд. То ж говорити про якусь безпеку таких поїздок не варто, - говорить Сергій Панчук. – Віддаючи гроші в кишеню таким перевізникам, люди позбавляють себе страховки. На випадок нещасного випадку такий водій їм не компенсує витрати на лікування чи інше.

Штрафи виросли

Рейди по виявленню нелегальних перевізників «Укртрансбезпека» проводить регулярно. Допомагають їм патрульні. Вони зупиняють автомобіль і здійснюють свою перевірку. Якщо перевізник потрібних документів не має і є докази, що він взяв гроші з людей за поїздку, то йому загрожує чималий штраф.
 - Припустимо, складається протокол за статтею 164 Кодексу України про адмінпорушення. Тоді справу передають до суду. Там можуть приписати штраф від 17 до 51 тисячі гривень, - розповідає Сергій Панчук. - Ми також складаємо свої акти на порушників. На їх основі водій, який «спалився», має віддати зі своєї кишені 1700 гривень.

В «Укратрансбезпеці» зазначають, що найбільший бум появи нелегальних перевізників був під час кризи 2008-2009 років. Тоді такий спосіб заробітку був дуже популярним. Сплеск спостерігають і зараз. Чи змусять їх офіційно зареєструвати свою діяльність? Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

А ви користуєтеся послугами нелегальних перевізників? Діліться своїми думками в коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анатолій Шило

    ВИ ПОДИВІТЬСЯ НА ЗАКОНІ МАРШРУТКИ ЇДЕШ ЯК НА ВОЗІ,НЕ ГОВОРА УЖЕ ПРО РУЛЬОВЕ ЧИ ТОРМОЗА
  • Алекс Шкварук

    зауважте за останні років 6-7 я не чув про ДТП з нелегалами в хмельницькій обл. а з так званими офіційними перевізниками коли не коли попадають у різного характеру аварії.В Хмельницкой обл. рейсовый автобус вылетел в кювет, пострадали 17 человек і де ті платежі страховки а якщо з загиблими то їм всеодно хто і кому там щось компенсує.одже я виберу той автомобіль яким керує сам власник який і обслуговує самостійно авто.а не найманий водій якому всеодно стан авто головне зрубати бабла в тихушку від власника.

    Анонім reply Алекс Шкварук

    Бо нелегали їздять на своєму транспорті і ремонтують його за свій рахунок, а легали на транспорті підприємства, яке їх найняло і їм плювати на те, коли той транспорт і як зламається, і ще мають лівий дохід практично нічого не вклавши. Та й той транспорт ще Сталіна возив мабуть, їде і аж страшно дивитись, таке враження, що зараз розвалиться на ходу.
  • Анонім

    Доречі автопарк маршруток в києві має наш дунаевчанин, і гарно плотить (8000-12000).
  • Анонім

    В них мабуть чистий доход з бусика 7600 в день, в місяць 115 000 - 80 000 Так шо відстігнуть і поідуть дальше своім автопарком.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up