Нові тролейбуси у Хмельницькому: 5 відеокамер та 12 тисяч гривень на wi-fi

Нові тролейбуси у Хмельницькому: 5 відеокамер та 12 тисяч гривень на wi-fi
Два довгоочікуваних новеньких тролейбуси нарешті вийшли на маршрути міста і вже розпочали обслуговувати хмельничан. Курсує транспорт у напрямку Катіон – вулиця Довженка. Нові тролейбуси обладнані п’ятьма відеокамерами та wi-fi, на який витратили понад 12 тисяч гривень.

Придбання двох сучасних тролейбусів стало визначним для хмельничан та особливо радісним для комунального підприємства «Електротранс». Тривалий час не узгоджені фінансові питання не дозволяли підприємству розрахуватись із львівським заводом-виробником. Транспорт вже кілька місяців стояв у тролейбусному парку, однак, вивести його на зазначені маршрути тоді не погоджувались, адже на той момент водії лише освоювали техніку керування сучасним обладнанням. 

Для водія тролейбусу «7 а» Юрія Сороки, сьогодні особливий день. Чоловік не приховує хвилювання та водночас гордості. Сьогодні йому випала честь вперше сидіти за кермом новенького транспортного засобу. Чоловік ділиться відчуттями.

- Що я можу сказати. Відчуття як у новому, звісно ж, приємні. Поки їздитиму на цьому маршруті, як буде далі, поки не знаю, - додає водій.

Відео дня

Кондуктор Олена Омелянюк теж сьогодні була присутня на презентації новенького транспорту та у ньому й продовжити свій робочий день.

- Тролейбус дуже хороший, це прекрасні відчуття. Тут затишно і красиво, - додає Олена Омелянюк. – Думаю, тут буде приємно працювати кондукторам та із задоволенням їздити хмельничанам.

Директор комунального підприємства «Електротранс» Віктор Паламарчук розповідає, що тролейбуси є абсолютно комфортними та пристосованими для безпечного руху.

- 12-метрові тролейбуси найсучасніші, підлога тут низька, що дозволяє пасажирам почуватися комфортно, - зазначає Віктор Паламарчук. – Окрім цього, є пандус, що полегшує умови пересування для людей з обмеженими фізичними можливостями. Також у салоні є місце із спеціальними пасками для таких людей, що теж гарантує безпеку руху. 

Що стосується технічних характеристик, директор підприємства запевняє, що все зроблено за європейськими зразками. Склопластик та нержавіюча сталь, що захищатиме транспорт від можливої швидкої корозії. Окрім цього, наявність п’яти камер відеоспостереження – 3 у салоні, 2 – зовнішніх, щоб уникнути зіткнення на дорозі з іншими засобами пересування.

- Хочеться, щоб оновлення рухомого складу відбувалось не тільки раз на 6 років, а щоб це проходило як мінімум раз на рік. Щоб хоча б 5-6 тролейбусів ще наше підприємство мало змогу придбати, - каже Віктор Паламарчук. – Сподіваємось, що 2 тролейбуси ще зможемо  купити цього року.

Новинкою сучасних тролейбусів стала можливість вільного доступу до wi-fi. За словами Віктора Паламарчука, це дозволить привернути увагу пасажирів молодого віку.

- Це можливість для учнів, студентів безкоштовно користуватись Інтернетом, добираючись, наприклад,  до навчальних закладів. Витратили ми на це близько 12 з половиною тисяч гривень власних коштів, але надіємось, що вони себе окуплять, - додає керівник. - Молодий пасажир напевно обов’язково буде користуватись цим транспортом. В планах обладнати Інтернетом ще кілька транспортних засобів.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Яненко Андрій

    Чесно сказати поповоду цього що сталось просто іноді потрібно зачекати і все буде добре а нелізти перед когось в перед
  • Gk Gr

    Да.....водитель"профессионал...",за год живого места не будет на троллейбусе.

    Анонім reply Gk Gr

    Ще якби маршрутники зупинялись ближче до тротуару, а не за півметра від нього) Обоє молодці.
  • Анонім

    Один уже в ДТП есть с бусиком в троллейбусе зеркало отбили
  • Вадим Степко

    Але чому це зробили лиш зараз, коли бувший мер став великим нардепом, два роки тому йому щось заважало?

    Анонім reply Вадим Степко

    Ну да, казначейтво блокировало все платежи по приказу партии регионов, єто же все знают.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up