Обережно – шахраї або Як у хмельничан виманюють гроші від імені банку

Обережно – шахраї або Як у хмельничан виманюють гроші від імені банку
На Хмельниччині почастішали випадки виманювання коштів через банківські картки та мобільні телефони.

Про це розповідає оперуповноважений УКР УМВС у Хмельницькій області Ігор Возій. Міліціонер каже, поширеними у Хмельницькому та області є виманювання грошей, для, начебто, зняття порчі з потерпілих. Найчастіше так видурюють гроші та  коштовності переважно цигани.

- Кілька днів назад у Хмельницькому до жінки підійшла жінка ромської національності і повідомила тій, що в неї в сім’ї біда, - зазначає  Ігор Возій. - У потерпілої справді в родині трапилось горе, вона втратила місяць назад близьку людину. Циганка повідомила, що через деякий час в жінки може статися ще лихо. Та з переляку привезла і віддала циганці добра на суму біля 15 тисяч гривень.  

За словами оперуповноваженого, шахраї можуть виманювати гроші, зателефонувавши вам на мобільний телефон і представившись працівником служби безпеки або банку. В такому випадку люди не усвідомлюючи навіть повідомляють свої персональні дані.

Відео дня

Керівник прес-служби «Приватбанку» Валерій Іванюк пояснює, що шахраї можуть спеціально купувати телефонну картку, номер якої схожий на банківський.

- Порушники телефонують і кажуть, що з вашої картки хочуть зняти кошти і просять, щоб ви повідомили їм пін-код. Дуже часто люди вірять і навіть не здогадуються, що їх можуть ошукати, - каже Іванюк.

Аби вберегти себе від шахраїв, працівники банку радять, найперше, нікому не повідомляти власні персональні дані. Також, не слід змінювати власний пароль, якщо вам пропонують зробити це через адресу електронної пошти. Потрібно робити це лише через офіційні сайти.

Жоден банк не повинен телефонувати клієнтам, аби дізнатись ваші персональні дані. 3700 – єдиний номер «Приватбанку», на який ви можете зателефонувати і дізнатись будь-яку інформацію. Варто знати, що кошти, які шахраям вдалося виманити з вашого рахунку, легше повернути в тому випадку, коли порушники ще не встигли зняти їх з картки.  

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Alexander Bodashko

    Ось і відео на дану тему!

    https://www.youtube.com/watch?v=y2kBay7AWeI

  • Анонім

    Йобнуті селюки забудували все місто храмами і ведуця на казочки циган (((

    Анонім reply Анонім

    а ха-ха-ха в точку, повеселил)))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up