Перевернуті баки і купи сміття: на Бандери не можуть звикнути до нових контейнерів

Перевернуті баки і купи сміття: на Бандери не можуть звикнути до нових контейнерів

Жителі декількох будинків на вулиці Бандери не доносять пакети до нового сміттєвого майданчику. Пакунки залишають на "нагрітому" місці, звідки непотріб вже не вивозять. 

Біля будинку 7/1 на землі лежить купа сміття. Поруч височіє три перевернуті контейнери. Жителі скаржаться на неприємний запах. Справа в тому, що  декілька тижнів тому тут ще був облаштований смітник. Нещодавно його перенесли. Тепер жителі прилеглих будинків мають виносити сміття трішки далі. Але доносять не всі. 
Молоді матусі обурені найбільше. Просто через стіну від смітника розташований дитячий майданчик. 

- Я проживаю в будинку № 9, - розповідає жителька Марина. - Ми завжди викидали сміття в контейнери поблизу гаражів. Десь тиждень тому з’явилось оголошення про те, що смітник переносять на майданчик біля сусіднього будинку. Причин ми не знаємо. Але моя дитина часто грається на вулиці. Тепер же цьому заважає сморід від смітника. 

Будинки № 7, 7/1, 7/2 та 9 по належать до ОСББ «Юлія». У самому ОСББ розповідають, що жителі новобудови № 7/1 почали нарікати на неприємний запах від сміття. Тому контейнери довелося перенести. 

- Вікна цього дому знаходяться просто над колишнім смітником, - пояснює голова правління ОСББ «Юлія» Любов Матковська. - Тому керівництво «Спецкомунтрансу» облаштувало новий сміттєвий майданчик біля будинку №5. Він обслуговуватиме п’ять будинків (№№ 5, 7, 7/1, 7/2 та 9). Але людям важко пройти зайві кілька метрів, тому вони викидають сміття просто на землю. 

Між житловим будинком № 5 та музичною школою справді облаштовано чималий сміттєвий майданчик. 6 контейнерів загальним об’ємом 6,6 кубометрів обведені сітчаною огорожею. Як пояснюють у «Спецкомунтрансі», такого смітника вистачає на 1200 мешканців. 

Мільйон на нові контейнери  
- У місті працює програма закриття старих сміттєпроводів, - коментує директор підприємства «Спецкомунтранс» Владислав Кривенчук. - Один із таких будинків знаходився по Бандери, 5. Враховуючи скарги жителів сусіднього будинку, 15 липня ми облаштували окремий майданчик для кількох будинків по цій вулиці. Але сміття, яке люди й далі кидали на старе місце, служба й досі продовжує забирати.

Загалом по місту вже встановлено 764 контейнери та 90 сітчастих конструкцій загального користування. Ще 100 таких конструкцій «чекають нових місць» на базі.

Нові сміттєві майданчики згодом з’являться по вулицях Горького, Подільській, на проспекті Миру, Львівському шосе та Волочиській. Планується закриття сміттєпроводів на вулиці Трембовецької.

Відео дня

Всього міська рада виділила на 2015-2016 роки близько 420 000 гривень для встановлення 240 сітчастих огорож та більше мільйона гривень на облаштування 499 сміттєвих майданчиків. Також плануємо перейти до облаштування сміттємайданчиків в мікрорайоні Гречани.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Dennis Kuznetsov

    Ось позитивна та цікава інформація - Соціальний ривок: Макіївська об’єднана громада реалізувала 3 глобальні проекти:

    http://decentralization.gov.ua/success/item/id/23

  • Анонім

    Засталися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up