Після лікування з США повернувся прикордонник з Хмельниччини, якого поранили в АТО

Після лікування з США повернувся прикордонник з Хмельниччини, якого поранили в АТО

Славутчанин Максим Схаб'юк дивом вижив після обстрілів бойовиків поблизу населеного пункту Саханка, що у Донецькій області. Хлопця забрали на тривале лікування у США.

В аеропорту «Бориспіль» військовослужбовця Державної прикордонної служби України старшого сержанта Максима Схаб’юка зустрічали після тривалого лікування в США. Про це повідомляють у прес-службі Держприкордонслужби України.  

Прикордоннику дивом вдалось вижити поблизу населеного пункту Саханка, що на Донеччині.

"Тоді, 1 вересня 2014 року, група прикордонників, серед яких був і Максим, вступила в нерівний бій з загоном бойовиків, що на БМП під прапором Російської Федерації рухалися трасою «Новоазовськ-Маріуполь». Прикордонники викликали підкріплення та стримували натиск противника. Внаслідок вогневого протистояння один з охоронців кордону  загинув на місці, ще 3 отримали поранення, зокрема і Максим Схаб’юк. Він отримав тяжкі поранення кінцівок та зони обличчя." - йдеться у повідомленні. 

Відео дня

Максима як і інших поранених, відразу направили до одного з медичних закладів в Донецькій області, а невдовзі до клінічних медустанов Держприкордонслужби. Під час надання допомоги лікарі зробили все можливе, щоб прикордонники якомога швидше піднялися на ноги. Активно долучалися до лікування хлопців і небайдужі громадяни.

Однак, зважаючи на тяжкий стан Максима, керівництво Держприкордонслужби за погодженням з Посольством США в Україні у липні минулого року направило прикордонника на лікування та подальшу реабілітацію до військового госпіталю в США. 

Лікування та реабілітація тривали рік. За цей час Максим Схаб’юк переніс низку операцій з протезування ліктьового суглобу та заміщення дефектів. Американські лікарі зробили все можливе і сьогодні Максим повернувся додому.

В аеропорту героїчного захисника приїхали обійняти рідні та близькі. За особисту мужність і героїзм  Указом Президента України Максима Схаб`юка було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Кордон Реалії

    30 червня о 13:06 ·

    Академия, срочники и дедовщина.



    С появлением военнослужащих срочной службы все ДПС оживилось. Давно забытые проблемы снова дали о себе знать, а это же толь начало! Сперва все думали где их разместить, потом чем кормить, а теперь что сними делать и как они должны служить? Много вопросов и проблем, а основная проблема – дедовщина. Да, да Вы не ослышались – дедовщина! Старые пограничники знают, что в погранвойсках дедовщина как явление было редким и не таким жестко выраженным как в других родах войск.
  • Анонім

    Мій син закінчив наше прикордонне ,про "дідовщину"ми навіть не чули.
  • Анонім

    Слава Герою!  Дай Боже йому мирних ірадісних днів життя.

    Але постає питання. Чому висвітлюються тільки гарні події держприкордонслужби? А факти  ганебного явища дідівщини які мали місце в академії замовчуються.  Медики мовчать  як майбутні офіцери табуреткою повідбивали задниці  молодому поповненню прикординників. Також мовчить "учоний генерал" - ректор Шинкарук.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up