Виправити вуха чи розгладити зморшки або Через що готові лягти «під ніж» хмельничанки

Виправити вуха чи розгладити зморшки або Через що готові лягти «під ніж» хмельничанки
Хмельничанки не готові лягти «під ніж» заради великих грудей. Якщо вже вони опинилися на прийомі пластичного хірурга, то швидше за все для того, аби підтягнути шкіру обличчя, виправити вроджену клаповухість або приховати наслідки обмороження чи опіку.

У Хмельницькому послуги пластичної хірургії надають у двох медичних закладах – Хмельницькій обласній лікарні та військовому госпіталі. У першому медзакладі частіше оперують людей, які отримали серйозні пошкодження шкіри, опіки чи обмороження. Як не дивно, але у військовому госпіталі оперують не тільки військових, а й цивільних.  Щоправда,  за окрему плату.  До спеціалістів звертаються пацієнти, які хочуть позбутися зморшок, зайвих сантиметрів та навіть збільшити груди.

Найпопулярніші операції:

блефаропластика - підтяжка шкіри і м’яких тканин повік,

Відео дня

отопластика - корекція форми вушної раковини,

абдомінопластика - корекція форми черевної стінки,

ліпосакція – видалення зайвого жиру на певній ділянці (або на кількох).

Недоліки виправляють усім

Чимало жінок незадоволені власними пропорціями і бажають наблизитись до образу ідеальної жінки.  Через комплекси та хибні уявлення про красу вони готові навіть до хірургічного втручання.  Раніше популярністю користувалися пластичні операції по збільшенню грудей, ліпосакція, зараз же все більше люди хочуть підтягнути верхні чи нижні повіки. Останню операцію роблять найчастіше. І не лише жінки. Серед пацієнтів нерідко опиняються і представники сильної статі.

- У всіх після 40 років з’являються надлишки шкіри під та над очима у вигляді зморшок і мішків. Операція проводиться під місцевою анестезією. Зроблені під час операції надрізи ховаються у максимально непомітному місці – під природні складки, під віями. Після цього накладається косметичний шов, - пояснює пластичний хірург  військового госпіталю Ірина Жара.   

Чоловіки, які мають бажання гарно виглядати, також звертаються до пластичних хірургів. За словами Ірини Жари, часто хмельничани відважуються на підтяжку повік, деякі погоджуються і на ліпосакцію. Нерідкісними випадками є корекція вушних раковин.

-Особливо часто таку операцію робили молодим чоловікам, до прикладу, перед весіллям. Загалом, кількість чоловіків, які вдаються до пластики, становить близько 3-5 % від загальної кількості пацієнтів. Вікова категорія чоловіків абсолютна різна.

Лікарка каже, що популярною операцією є і корекція вушних раковин або отопластика. Класичною формою такої деформації є клаповухість.

- Така патологія є поширеною. Операція  залежить від певного ступеня захворювання, - зазначає хірург. – Загалом така процедура передбачає вирізання хряща, його пластика. Вся складність цієї операції в тому, що хрящ – непластичний матеріал і він погано піддається корекції, особливо у чоловіків. Що стосується діток, то їм у зовсім ранньому віці такі операції робити не варто, адже хрящ перших 10 років ще росте.

В основному, операції рекомендовано робити з 16-17 років, коли організм майже сформувався і коли пацієнт психологічно готовий і знає, що з ним мають робити

Ліпосакція лише для молодих

Що стосується ліпосакції, то це, за словами пластичного хірурга, - сезонна процедура і роблять її переважно молоді жінки. Щоправда, іноді вдаються й чоловіки.

 - З приходом весни люди починаються думати про те, що через кілька місяців їм доведеться оголитись. Варто, аби люди розуміли, що ліпосакція – це не лікування ожиріння, а лише корекція фігури. Наприклад, якщо до нас приходить дівчина, у якої гарна фігура, вона струнка, але має пишні стегна, тоді в районі «голіфе» ми проводимо корекцію – забираємо зайвий жир, - розказує Ірина Жара. - Так само робиться корекція на внутрішній поверхні стегон, животі. Однак, якщо мова йде про ожиріння першого чи другого ступеня, тоді ліпосакція не допомагає. Це операція молодих. Адже, коли забираємо жир – шкіра має відновитись. До 40 років ця процедура ефективна, пізніше вже слід бути обережним.

Аби стати ще привабливішими, жінки вдаються й до операцій, які дозволяють поліпшити форму грудей. Щоправда, для хмельничанок у рідному місті ця процедура не є доступною, адже необхідного інструментарію для проведення операції недостатньо.

- Операції по збільшенню чи корекції форми молочних залоз ми проводимо вкрай рідко, більше здійснюємо відбір пацієнтів, а далі направляємо їх у київські клініки. Робимо лише в одиничних випадках нескладні операції, - пояснює Ірина Жара.

Виважений крок

Пластичний хірург каже, що клієнтів стало менше. Все, що пов’язано з красою та розвагами, люди почали дозволяти собі рідше. Адже протипоказання при проведенні будь-яких пластичних операцій існують. Тому, перед тим, як прийняти таке відповідальне рішення, необхідно радитись з лікарем, а далі проходити весь необхідний медичний огляд.

- Медичний огляд перед оперативним втручанням є обов’язковим. Повний комплексний огляд включає в себе аналіз крові на згортання, флюорографію, кардіограму та  інші загальні аналізи, - розповідає Ірина Жара. - Пацієнтку чи пацієнта оглядає терапевт, при необхідності – анестезіолог.

Протипоказанням для проведення пластичної операції можуть бути серцево-судинні хвороби, хронічні захворювання, такі як цукровий діабет, також деякі захворювання шкіри. На заваді може стати й вік пацієнта, а ще вагітність та годування дитини.

До операції дуже важлива психологічна підготовка пацієнта і контакт з лікарем.
При ліпосакції бувають сіроми. Це коли під шкірою збирається додаткова рідина, яка не розсмоктується. Є пацієнти, які не розуміють, що з ними мають робити. Є такі, що відмовляються.

Виправляють наслідки травм

У Хмельницькій обласній лікарні більше спеціалізуються на опіковій хірургії термічних уражень або комбустіології. Тобто лікарі виправляють наслідки травм, рубці та деякі дефекти.  Тут надається третій рівень медичної допомоги. Пластичні хірурги мають справу також  з опіками та обмороженнями. Завідувач відділенням термічної травми та пластичної і реконструктивної хірургії Олександр Гринчук розповідає «ВСІМ», що найчастіше доводиться оперувати пацієнтів, котрі мають травми різного ступеня важкості, та які, в свою чергу, впливають на нормальне функціонування організму.

- Ми втручаємося тоді, коли  у пацієнта є рубці,які псують вигляд обличчя і можуть порушувати певні функції в організмі або рани чи виразки, які не загоюються. Буває таке, коли не розгинаються пальці як у дорослого, так і в дитини. Все це реконструктивна хірургія.

Такі операції у Хмельницькій обласній лікарні проводять близько 750-780 пацієнтам на рік, а щомісячно у відділенні оперують близько 65 людей.

– Тривалість всіх проведених операцій також залежить від того, що це за випадок і який ступінь важкості, - пояснює  Олександр Гринчук. - Деякі можуть тривати 20-30 хвилин, інші - 3-4 години. Так само визначається і реабілітаційний період. Пацієнти, котрі мають рубці перебувають у нас на спостереженні постійно, адже рубець дозріває 6 років. Тобто раз на три місяці чи півроку людина приходить до нас на обстеження. Бувають випадки хворих рубців, які можуть збільшуватись і цим самим деформувати якусь частину тіла.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Лілія

    Яка ціна оторластики одного вушка?
  • Мария

    Вчора зробила отопластику на два вушки в Жари І.Г.  Сьогодні вже дома , вушка трохи відчуваються ,але не болять.  Лікар чудова , позитивна та знає свою справу . Сама операція пройшла за 1 год 40 хв , нічого страшного там немає . Ціни адекватні . Персонал привітний та не байдужий !Мрії здійснюються 😀
  • Наташа Шаравська

    Я би хотіла за живіт спитати у мене після родів ростягнувся примерно скільки буде коштувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up