Половина жителів Хмельниччини не платить за газ

Половина жителів Хмельниччини не платить за газ
Загальна заборгованість подолян за спожите блакитне паливо перевищила 168 мільйонів гривень. Справно сплачують за спожитий газ лише 49,5% мешканців Хмельницької області, решта – мають борги.

Стрімке зростання заборгованості почалося з квітня минулого року, відколи уряд майже у 6 разів підвищив ціну на природний газ для населення. Однак газовики радять якнайшвидше розрахуватися за надані послуги, адже через свої борги споживачі можуть залишитися без газу. 

З початку цього року заборгованість подолян за газ збільшилася у 1,2 рази. На 1 березня 2015 року сума боргу була усього 49,2 мільйонів гривень. Найбільший відсоток заборгованості склався серед споживачів, які використовують газ для опалення свого житла – на них припадає 83% від загальної суми боргу. Про це повідомляють у прес-службі ПАТ "Хмельницькгаз".

Чимало споживачів, які не мають змоги платити за газ за новими тарифами, звернулися в свої управління соцзахисту та отримали субсидії. Так, на Хмельниччині субсидією на послуги з газопостачання нині користуються 171 тисяч громадян, що у 5 разів більше, ніж у минулому році.

Відео дня

Але попри це кількість боржників за спожитий газ постійно зростає. Майже 22 тисячі боржників вже отримали попередження про відключення у разі несплати заборгованості. Так, на даний час через борги 3,1 тисяч подолян уже залишилися без блакитного палива.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    Пора отказываться от газа. Альтернатив море.
  • Анонім

    Споживачі можуть залишитись без газу, а газовики без клієнтів і прибутків, якщо клієнти знайдуть альтернативні способи і відмовляться від споживання газу назавжди. Тому нехай краще думають як зменшити вартість, або уряд здійснює заходи щодо підвищення рівня зарплат громадян із врахуванням реального рівня інфляції за 2014-2016 роки. Це також протест громадян і він більш ефективний, ніж протест на Майдані. А якщо уряд не хоче дбати про покращення рівня доходів громадян, то скоро буде мати змогу прозвітувати про чергове зростання "незалежності" від російського газу тобто про зменшення обсягів закупівлі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up