Попри невдоволення хмельничан, рекламу на Проскурівській не вимкнуть

Попри невдоволення хмельничан, рекламу на Проскурівській не вимкнуть
Жителі Хмельницького, прогулюючись Проскурівською, щодня чують із гучномовців новини, музику та рекламу. Одні здригаються, як тільки починається трансляція, інші – уже звикли, але зізнаються, що гучномовці краще прибрати. Хочуть вини того чи ні, але радіотрансляцію на центральній вулиці міста не припинять.

Найбільше нарікають жителі прилеглих будинків, які з дня у день чують рекламу у себе в квартирах. Жаліються на гучномовці і батьки, які гуляють на Проскурівській із візочками.   Зі скаргами у редакцію «ВСІМ» звертаються хмельничани.

- Доводиться перекрикувати рекламу, щоб почути одне одного, - каже 24-річна хмельничанка Катерина Кравецька. – Ну не подобається мені те, що я чую. Це начебто зона відпочинку, центр міста, а тут постійно такий шум як не від кафе, то від цього радіо.  

Журналісти «ВСІМ» запитали у хмельничан, чи дійсно їм заважає реклама на вулиці. Деталі – у відео. 

Відео дня

Власником лінії гучномовців є приватний підприємець Владислав Воєдило. Рішенням виконавчого комітету від 11.08.2006 року йому надали право розміщувати голосову реламу на вулиці Проскурівській. У рішенні чітко вказали частоту і період радіотрансляції. Із 12 до 17 години дня дозволено транслювати не більше двох роликів на годину. Ролик не повинен бути довшим за 5 хвилин. Із 17 до 20 години вечора рекламу включають частіше – чотири ролика на годину.

На всі скарги хмельничан Владислав Воєдило має відповіді, мовляв, гучність з якою транслюється реклама, новини та музика, відповідає законодавству. Згідно санітарних норм, у період із 07:00 до 23:00 межею шуму є показник у 75 Гц. Та підприємець каже, що рівень шуму навіть менший дозволеного, в рази.  

- Мовлення ведеться з гучністю, що не перевищує 5 Вт на гучномовець. В моїх колонках також відсутня низькочастотна складова, яка найбільше може заважати жителям будинків на вулиці Проскурівській і тим, хто тут прогулюється, - розповідає «ВСІМ» Владислав Воєдило. - Мої гучномовці не можуть заважати ні тутешнім жителям, ні працівникам тутешніх установ. Я постійно контролюю, аби їх гучність була в межах норми. Завжди намагаюся знайти компроміс, якщо є скарги громадян.  
Для тих, кому не до вподоби змістовність реклами, підприємець теж має свої відповіді. За його словами, він відкидає кожен десятий рекламний ролик. Адже, за його словами, багато із того, що пропонують транслювати, є невисокої якості або містить інформацію,  неприпустиму для розміщення на вулиці.

- Якщо у рекламі містяться такі слова, як еротика, топлес, стриптиз, – я не пускаю її в ефір. Коли я почув, що люди говорять про звучання інформації про лікування геморою і простатиту то я, чесно кажучи, здивувався. У мене є лише реклама клініки, яка цим займається. Але у ній - ні слова про ці хвороби. На лінії гучномовців по Проскурівській більш жорсткий відбір реклами для ефіру, ніж на радіо чи телебаченні, - говорить Владислав Воєдило.

Але це думка лише однієї сторони. Аби отримати повноцінну картину, «ВСІМ» звернулася до місцевих посадовців. В управлінні культури  і туризму Хмельницької міської ради, яке має контролювати дотримання всіх вимог радіотрансляції, жодних проблем не помічають. За словами начальника управління Альбіна Тарчевського, мешканцям міста більше заважає реклама місцевих магазинів, аніж радіо. «Ріже вухо» й озвучка різноманітних  акцій та заходів, які проводять на головній пішохідній вулиці міста.

- Якщо відмінити рішення про надання права приватному підприємцю Владиславу Воєдило використовувати гучномовці на вулиці Проскурівській в рекламних цілях, то від цього може постраждати і комунальна телерадіокомпанія «Місто». На мою думку, основна їхня слухацька аудиторія – це ті люди, які чують їхні новини, що лунають з вуличного радіо.  - розповідає «ВСІМ» Альбін Тарчевський, - А якщо забрати радіо в комунальну власність, то не факт, що міська влада зможе повноцінно ним скористатися. Для цього потрібно технічне переоснащення, оскільки самі гучномовці – приватна власність підприємця. Також потрібно виділити кошти на те, щоб найняти людину, яка тільки цим і буде займатися.

Хмельничани, яким дійсно заважає реклама на Проскурівській, можуть не мовчати. В управлінні культури запевнили, що у разі офіційного колективного звернення до міської ради перевірять, чи дійсно гучність, зміст та частота відповідають нормам. При цьому заявник має обґрунтувати свою скаргу. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up