Працювати над забезпеченням ще треба, і треба, і треба - перший зам губернатора Хмельниччини про візит у зону АТО

Працювати над забезпеченням ще треба, і треба, і треба - перший зам губернатора Хмельниччини про візит у зону АТО
У допомогу хмельницьким військовим привезли 26 тонн допомоги. Фото з Facebook Олександра Симчишина
Свободівець Олександр Симчишин у складі делегації від області передавав допомогу хмельницьким військовим, які несуть службу на Сході. Враженнями від побаченого політик поділився на своїй сторінці Facebook.

Від редакції: Публікуємо без змін, єдина редакційна правка - цитати з допису винесені у окремі главки. Усі фото з Facebook Олександра Симчишина

Синьо-жовті кольори повсюди, і чим ближче до Донбасу, тим більше

Ну що ж. Нарешті можу розповісти про свій візит на Схід. Вперше у житті довелося побувати в тих краях, вперше у житті довелося побувати поруч з бойовими діями. Там інше життя, інші реалії. Там немає місця "мишиній возні" і бюрократичним розбіркам. Там хлопці щосекунди ризикують життям заради всіх нас і нашої славної України! Честь їм і хвала!

Про все за порядком. Їхали разом з нардепом від «Свободи» Ігорем Сабієм, заступником голови облради Ігорем Хитруком та головою Хмельницької райради Олександром Прокоповим. Для наших хлопців ми зібрали приблизно 26 тонн допомоги, зокрема, 12 тонн питної води, яка до слова, користувалася величезним попитом в усіх. На ура йшли також вітаміни (овочі і фрукти), мед, цигарки, і …сало. Допомогу збирали підприємці, люди, чиновники – усі разом.

Відео дня


По дорозі вразила величезна кількість національної символіки, синьо-жовті кольори повсюди – на електроопорах, на деревах, на балконах, на заправках, і чим ближче до Донбасу, тим більше.

«Пацаны, я русский, но я за вас, гоните эту нечисть отсюда»

Наш маршрут проліг через Красноармійськ (чимало блокпостів) – Костянтинівку(знову блокпости), Дружківку (і тут блокпости) – Краматорськ (по дорозі до Словянська, а це менше 20 км. Залишки розгромленої військової техніки) - Словянськ – Ізюм – і далі до місця розташування нашого полку територіальної оборони.


Багато спілкувалися з місцевими, усі на кого натрапили – допомагали, усі автівки зупинялися і вказували дорогу, малювали маршрути, бажали удачі, висловлювали побажання, аби все це чимшвидше завершилося. 
В Краматорську російськомовний хлопець малював нам схему руху, а на завершення сказав: «Пацаны, я русский, но я за вас, гоните эту нечисть отсюда». В Словянську один чоловік, коли почув, що ми заблукали, на перехресті зупинив рух транспорту і вивів нас на трасу до Ізюма (сам намагався спілкуватися українською). До слова, заблукали через підірваний міст і спалені вантажівки у напрямку Ізюма. А ще окрема подяка нашій рідній хмельницькій десантурі – хлопці провели нас до самого Ізюму, швидко і оперативно через усі блокпости.

"В Краматорську купа техніки, більшість «віджатої» - російської."

В Краматорську зустрілися з нашими хмельницькими десантниками з 8 полку і вояками 140 центру. Для командира я подарував прапор рідної Хмельниччини. Хлопці раділи прапору і забрали його з гордістю.

Наша десантура таки десантура. Порядок, дисципліна – все чітко і впевнено. Загалом в Краматорську купа техніки, більшість «віджатої» - російської. Крім десантників, навантажили автівки для вояків 140 центру, очаківських та кременчуцьких вояків, а також льотчиків. 
Усі передавали вітання Хмельниччині, дякували всім, хто допомагає! Кажуть, допомога відчувається, а це тільки підвищує бойовий дух. Усі хлопці говорять, що необхідно вводити військовий стан.

"Великі молодці люди, які допомагають"

У Словянську багато спілкувалися з місцевими. Місто у важкому стані, але люди «живі» і натхненні, кажуть, що все буде гаразд. Словянськ – це Україна.
Далі довга дорога на Харківщину (на одному з блокпостів зустрілися з колишніми беркутівцями, ледь не дійшло до суперечки). Трохи блукали, їхали польовою «ґрунтовкою», до нашого полку тероборони дісталися вже близько півночі. Хлопці неподалік кордону. Передали допомогу, поспілкувалися, вони приготували нам вечерю і каву. Загалом проблем вистачає, і працювати над забезпеченням ще треба, і треба, і треба. Армію усі роки тупо вбивали, і тепер армія відроджується, стає боєздатною і сильною у першу чергу завдяки нашим козакам. Великі молодці люди, які допомагають. 
На завершення скажу: все буде добре, ми обов’язково переможе, інакшого вибору у нас просто не існує. Та й вояки наші, як люди – найкращі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Хмельничанка

    «Пацаны, я русский, но я за вас, гоните эту нечисть отсюда» /из статьи/

    Нечисть, это те кто после независимости забыл братство, кто против объединения с братскими народами: Россией, Белоруссией и другими.

    Еще в 1991 году после независимости (кстати, независимость - это путь сатаны - это скажет любой священник), когда Украина пошла не той дорогой, то многие с тех пор забыли свой род и свою историю.

    А ведь даже Галиция, материал из Википедии:

    -------------

    Королевство Русское[править
    править вики-текст]

    Основная статья: Галицко-Волынское княжество

    В 1254 году Даниил Галицкий принял в Дорогочине титул «короля Руси» от папы римского Иннокентия IV, основав галицкий королевский дом. Потомки Даниила именовали себя rex Russiae или duces totius terrae Russiae, Galiciae et Lodomeriae («король Руси» или «князь всей земли русской, галицкой и владимирской»). Ещё его потомок Юрий II Болеслав в 1323—1325 годах в грамотах именуется князем Малой Руси, Dei gratia natus dux minoris Russiae[6].

    ---------------

    И вот теперь вся настоящая нечисть идет воевать против своих братьев.

    Не восток Украины пришел сюда убивать, а продажный запад.

    И очень жаль, что все так.
  • Правдолюб

    Сабій і Симчишин - Тімон і Пумба
  • Zedd

    Сподіваюсь, він катався туди пофоткатись у вільний від роботи час.
  • Правду в очі

    В солдат немає засобів захисту життя, а вони їм тонами їсти возять.

    Майдан - це майбутнє reply Правду в очі

    читай уважно. 12 тонн води, чи ти думаєш, що води не треба. в лісах, в полях, вона само собою зявляється

    Правду в очі reply Майдан - це майбутнє

    То потрібно не лише воду везти і поїсти і т.п., але й подбати про засоби захисту для солдат. А то така допомога лише для показухи. Кому та вода потрібна буде, якщо через відсутність засобів захисту солдат вб'ють? Тоді вийде так, що сепаратистам, терористам воду завезли і поїсти, а не українським солдатам? Але Свобода без піару ніяк не може. Де піар, там Свобода. А насправді свободівцям начхати на всіх.

    Григорій reply Правду в очі

    свободівці передали воякам більше 70 бронежилетів, 100 кевларових касок, кілька кілограмів кровоспинного препарату Целокс, розгрузки, каліматори, приціли і 1 тепловізор.

    Денис reply Григорій

    Та ти що. І все за свої гроші? Чи люди скинулись, а Свобода пропіарилась?

    Григорій reply Денис

    хай би всі так піарилися, може армія більше забезпечення мала, та й не піар це, а звіт, щоб люди бачили, що  везуть прямо в руки хлопцям, не в штаби і не смски

    Правдолюб reply Григорій

    А по дорозі ще й собі частину продуктів завезли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up