Ремонт іде, а фільми "крутять": зі стелі в "чкальніку" сиплеться каміння і штукатурка

Ремонт іде, а фільми "крутять": зі стелі в "чкальніку" сиплеться каміння і штукатурка

Майже п’ять місяців триває ремонт 80-річного кінотеатру Шевченка. Ще з початку реконструкції директор побоювався, що стара будівля не витримає. Як тільки дійшло до заміни труб, стеля почала кришитись і сипатись.

Ще на початку травня у кінотеатрі Шевченка затіяли ремонт. На нього з міського бюджету ще минулого року виділили 3 мільйони 70 тисяч гривень. Спочатку будівельники взялися за дах. Та як тільки почали замінювати покрівлю, виникли перші непорозуміння. Директор кінотеатру Шевченка скаржився, що після того, як почали ремонтувати дах, у глядацькій залі на стелі утворилась мокра пляма. Врешті-решт проблему вдалося владнати.

Кіно під звуки молотка і гуркіт камінців

Зараз ремонтники взялися за внутрішні роботи у кінотеатрі. Проте і директор, і колектив знову незадоволені, адже кажуть, що будівельники не дбають про техніку безпеки.

Відео дня

Щоб замінили старі труби, ремонтники почали довбати стіни. Взялись за труби на другому поверсі. Чутно їх по всьому кінотеатру. 80-річний «чкальнік» не витримує, тому зі стелі почало сипатись каміння та дошки. Найбільше постраждала частина стелі у фойє над касою. Як тільки ремонтники починали гримати молотками, з неї полетіла штукатурка, а то і шматки бетону. На щастя, у той час до сеансу залишалось ще півгодини і у приміщенні не було глядачів.

- А якби у фойє стояли люди? А це все сиплеться на голову. Вони собі роблять і ні з ким це не узгоджують. Вони після себе навіть пил не витирають, не говорячи вже за те, щоб усувати те, що натворили, - скаржиться «ВСІМ» директор кінотеатру Костянтин Костенко. 

Працівники кажуть, що працювати неможливо, адже страшно за глядачів, які прийдуть у кіно. У кінотеатрі нарікають і на те, що виконавець робіт робить все як-небудь. 

- У туалетах поміняли лише труби, а батареї зняли і назад поставили. А вони ж зовсім старі. І взагалі всі установи потрохи відходять від централізованого опалення. Театр Старицького перейшов на інфрачервоне, ХУУП теж робить зараз розрахунки і збирається переходити на інфрачервоне. А у нас все не як у людей, - каже Костянтин Костенко. 

Між будівельниками і колективом - конфлікт

Реконструкцією кінотеатру займається будівельна компанія «Діта», яка належить колишньому депутату міської ради від ВО «Батьківщина» Михайлу Кіперману. Замовником ремонтних робіт є управління капітального будівництва. Там кажуть, що ще перед початком реконструкції будівельники і колектив мали узгодити між собою графік роботи. Про те, що вони «на ножах», в управлінні почули вперше.

- Там розроблений графік роботи і самого кінотеатру, і роботи будівельників, аби вони не накладалися один на одного і не перешкоджали. Директор до нас із скаргами не звертався. Аби в найкоротші терміни зробити ремонт у кінотеатрі, то потрібно його або закрити на цей час, але це вплине на прибутковість самого комунального підприємства, або узгоджувати між собою, що коли йде сеанс, то будівельні роботи у тому приміщенні тоді не ведуться. Будівельники були попереджені, що вони мають дотримуватися усіх норм і правил. Але якщо вони ні в усному, ні в письмовому порядку не повідомляють кінотеатр про те, які роботи будуть виконуватись, то ми їм про це скажемо, - розповідає «ВСІМ» заступник начальника управління капітального будівництва Хмельницької міськради Віра Гаман.

Нові крісла у невідремонтований кінотеатр

Єдине, що тішить і директора, і колектив, це те, що скоро у кінотеатрі мають з’явитися нові крісла. Нещодавно підприємство провело тендер на їхню закупівлю. Переможцем стало харківське ТОВ «Меблева фабрика «Прем’єра». На 336 крісел з бюджету піде 967, 3 тисяч гривень. 

- Минулого грудня у нас зірвалася закупівля крісел, тому що фірма не виконала своїх зобов’язань. Сподіваємось, що на цей раз все пройде добре і вже у листопаді глядачі сидітимуть у зручних та комфортних кріслах, - зазначає Костянтин Костенко.

Нагадаємо, що минулого року кінотеатр закупив проекційне обладнання з системою 3D за 3,2 мільйона гривень. 

Під касою лежить обсипана штукатурка та камінці

Труби поміняли, а батареї залишили старіДірки у стінах ще не залаталиТак виглядає приймальня директора кінотеатруУ фойє, що біля глядацького залу, ремонт ще не починали

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сергей

    Децентралізація дала міському  бюджету мільйони гривень  які дерибаняться на ямкові ремонти та псевдореформи. Сволотівській команді  жадібність не дозволяє побудувати новий обєкт або капітально відновити з руїн.

    Андрей Шпулак reply Сергей

    Зрада?)
  • Андрей Шпулак

    Навіщо гратись з тим кінотеатром? Декомуніщувати його під ноль і побудувати новий.

    Андрей Шпулак reply Андрей Шпулак

    *декомунізувати
  • Никк Хмельницкий

    Гражданка,спецкор ! А сделайте наконец  фотографию кинотеатра сейчас а не за 95 год. А то директор у Вас теперешний а фасад за 1995 год ! Спасибо заранее.
  • Анонім

    Рамантіка. І не треба 4-5Д. Кірпіч впаде на голову - ото буде справжні спецефекти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up