Симчишин покарає комунальників, які розібрали пам’ятку архітектури XIX століття

Симчишин покарає комунальників, які розібрали пам’ятку архітектури XIX століття
фото з сторінки Фейсбук Андрія Попика
Старовинний цегляний будинок на перехресті вулиць Грушевського та Подільської почали розбирати працівники ЖЕКу минулого тижня. 5 лютого роботи зафіксував громадський активіст та виклав фото у мережу. Відповідь влади не забарилася.

 Працівники ЖЕКу №2 взялися за будівлю, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення. Частину однієї з небагатьох  пам’яток архітектури Проскурова розібрали.  

«Цей будинок — чудовий зразок так званого «цегельного» стилю, він належав Фройці Гавриловичу, дві великі кімнати в ньому займали лікарські кабінети доктора Бомштейна, а на першому поверсі були невеликий магазин аптечних товарів і гастрономічна крамниця», - йдеться в історичному нарисі «Прогулянки Проскуровом» Сергія Єсюніна.

На своїй сторінці у Фейсбук міський голова Олександр Симчишин зазначив, що працівники грубо порушили процедуру робіт. Мер зазначив, що за це кількох чиновників і комунальників чекають дисциплінарні стягнення.  

Відео дня

Краєзнавець Ігор Западенко прокоментував ситуацію так:
«Сподіваюся, що прецедент з пам'яткою на Подільській, 81 послужить приводом нарешті розморозити у Хмельницькому пам'яткоохоронну роботу. Розморозити - тому, що до цього часу її гальмували ті, хто зобов'язаний був нею займатися. Масштаб збитків, яких завдано культурній спадщині громади за минулих 20 років, покаже моніторинг, який, певно, проведе майбутній міський пам'яткоохоронний підрозділ». 

Читайте також: Як змінювався Хмельницький: історія міста у його будівлях

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Дожилися!!!!!!!!!!!!! В інших містах трасуться за кожну цеглинку 19 століття, а в нас все руйнується. Мля, бидло поприїжджало з села і все руйнує.
  • Анонім

    Хай Симчишин краще покарає тих виродків, які дали дозвіл на будівництво багатоквартирного будинку по Проскурівського підпілля, прямо на городах людей! І через це "будівництво" провалився колектор,і 5 днів Гречани сиділи без води!!!

    Ксенія reply Анонім

    А це будівництво просто жах ,.втулити на 50 кв.м.  таку багатоповерхівку -це  взагалі  зухвалість.Можливо  на якомусь корпоративчику, наспір ,в нетверезому  стані  підписували  дозвільні  документи.Це  які в нас  в архітектурі  маразматики  сидять. Але  шкода  цих  старожилів  ,на  чиїх  будинках  тулять  "карандаш".
  • PAL

    Наличные всегда победят безналичные.
  • Анонім

    у нас на мікрорайоні Раково на Майборського зупинили беззаконне будівництво тітушок і вивезли блоки тільки після втручання Семчишина. Навели порядок. тому я йому довіряю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up