Скандал у Хмельницькій ОДА може привести до сепаратизму - УДАР

Скандал у Хмельницькій ОДА може привести до сепаратизму - УДАР
Хмельницькі ударівці пояснили своє бачення щодо побиття губернатора Леоніда Пруса. Кажуть, що ці події були очікувані і вони попереджали міліцію та «Свободу».

2 липня активісти зібралися в приміщенні ОДА аби підписати меморандум, про який домовлялися напередодні, на призначення керівником Департаменту охорони здоров’я Бориса Ткача. Але цього не відбулося. Почалися «розбірки», дійшло до бійки та пускання сльозогінного газу. В результаті чого очільнику Хмельницької ОДА Леніоду Прусу порвали піджак та він був змушений тікати з приміщення через вікно. 3 липня накал емоцій не вщухав, ситуація набирала обертів. Цього разу «під удар» потрапив перший заступник губернатора свободівець Олександр Симчишин.

-Якщо хтось думає, що це були такі не очікуванні, фатові події ні, - каже помічник народного депутата України Олександра Корнійчука Василь Куйдан. - Ці події назрівали, ми про них попереджували і керівництво УМВС у Хмельницькій області, партію «Свобода». Події вчорашнього дня абсолютно реально можуть призвести до сепаратизму на території Хмельницької області. Точно так само розхитувалася ситуація в Луганській області, Донецькій. Тому ми були змушені зібрати своїх членів партії, прихильників. В нас телефони після подій з губернатором просто не вимикалися... Дві години просто стояти мордувати людину, плюватися, балончиками пшикати і так далі. Ви бачили бездіяльність органів МВС, на їхніх очах перша посадова особа області, над ним знущаються а вони просто як статисти стоять і на все це дивляться. На наші звернення до партії «Свобода», щоб припинили цю вакханалію, так не робиться  - нічого не можемо вдіяти, це воля народу і так далі. «Свободі» ми навіть дорікнули, що ви навіть з Василем Степановичем (екс-губернатор Ядуха-прим.автора) повелися бережно не дивлячись на те, що ви потрощили в приміщенні, ви собі дозволили такі речі.

На думку ударівців, всі ті люди, які були задіянні у вчорашньому скандалі в приміщенні облдержадміністрації «політичні туристи».

Відео дня

-Це 30-40 людей, які курсують в межах Хмельницької області, - каже Василь Куйдан. - Може вони десь виїжджають за межі області, але ми їх постійно бачимо куди не приїжджаємо. Проводяться якісь акти непокори, ці люди постійно є там , і бездіяльність правоохоронних органів привела до того, що сталося.

Стосовно подій, які відбувалися вже 3 липня в приміщенні Хмельницької ОДА  ударівці розповіли, що вони просили надати їм на декілька годин велику сесійну залу, а голова облради Іван Гончар їм відмовив…

-Коли ми зайшли до Олександра Симчишина ситуація трошки вийшла з під контролю, але хочу одразу зауважити ніхто не бився, ніхто не пихався, люди не дивлячись на такий піднесений емоційний стан тримали себе в руках, - розповів Василь Куйдан.- Ми пояснили хлопцям, що якщо ви хочете, щоб когось призначили питань немає. Сідаємо за стіл  переговорів і домовляємося. А не коли нас ставлять перед фактом, що от пакет документів, от ви повинні підписати це і ця людина буде призначена на дану посаду. Так не буває, це політичний шантаж, якщо ми говоримо що ми політичні друзі, разом були на Майдані …Якось це не по-людськи виглядає. … 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    Это ты из Москвы пишешь. Зря.
  • Anonymous

    Ненависть идет от майдана: "Смерть ворогам" (против Библии), "На гілляку", "Вішати"...... и т.д. И это майдан ненавидит весь украинский народ, который против ЕС, и против самого майдана. Это сейчас убивают на востоке украинский народ именно майдановцы. Не русская армия ввела войска - а вы сами идете убивать. "цим ви тільки підтверджуєте свою ненависть до українського народу" !!!!!
  • Anonymous

    а ты сирко сам это видел
  • Anonymous

    І якщо ви називайте мільйони людей, що вийшли на майдани "майдаунами" - цим ви тільки підтверджуєте свою ненависть до українського народу і що ви україно і людиноненависники!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up