Славута та польський Любартув стали містами-побратимами

Славута та польський Любартув стали містами-побратимами

21 вересня Славутський міський голова Василь Сидор та мер міста Любартув своїми підписами засвідчили дружні стосунки між містами, які мають спільне історичне минуле.

У Славуті з 20 по 23 вересня з офіційним візитом перебували делегації з польського міста Сулейов: радники міської ради Костянтин Ручінський та Іренеуш Кубинський, керівник з розвитку культури, туризму та спорту Славомир Рибак, та з міста Любартув: мер міста Януш Боджяцкій, директор середньої школи Славомир Здунек, заступник начальника Департаменту стратегії розвитку і зовнішніх коштів Артур Троцик. Про це повідомляють у прес-службі Славутської міської ради. 

Закордонні гості в рамках візиту відвідали славутські підприємства «Аква-Родос» та «Ювента», обговорили з славутськими колегами можливі питання співпраці. А від роботи міських дошкільних закладів «Росинка» та "Золота рибка", загальноосвітньої школи №1 польські посадовці були в захопленні. Також представники польських міст знайомилися з історичною спадщиною Славути, побували в Острозькому історичному музеї, взяли участь у заходах з нагоди святкування Дня міста, разом зі славутчанами здійснили велопробіг вулицями міста. 

З містом Сулейов дружні відносини тривають уже три роки поспіль. Тому ключовою подією візиту стало підписання партнерської угоди про співпрацю між Славутою та Любартувом, з яким наше місто налагоджує співпрацю. 

Відео дня

Після підписання угоди очікується розвиток відносин між жителями обох міст у галузях освіти, культури, спорту, екології, молодіжної та соціальної політики тощо. Василь Сидор та Януш Боджяцкій висловили сподівання, що дружні зв’язки, розвиватимуться і збагачуватимуться цікавими проектами на користь громад. 

Читайте також: Заокеанське Модесто та український Старобільськ: як Хмельницький співпрацює з містами-побратимами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up