Суд заарештував п’ятьох хмельничан, які «засвітилися» під Радою. Серед них 16-річний школяр

Суд заарештував п’ятьох хмельничан, які «засвітилися» під Радою. Серед них 16-річний школяр
Ігоря Гуменюка, Ігоря Олійника, Сергія Крайняка, Віктора Бурлика та малолітнього Олексія Логвіна, яких підозрюють у провокаціях під Верховною Радою, посадили за грати на два місяці.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту стосовно затриманих учасників зіткнень біля будівлі парламенту 31 серпня.  Мова йде про 10 із 18 підозрюваних. Одному із них, мешканцю Кіровограда, суд обрав цілодобий домашній арешт. Інших триматимуть під вартою протягом 60-ти діб до 29 жовтня. Серед заарештованих, окрім головного фігуранта справи із Кам’янця-Подільського Ігоря Гуменюка, є й інші жителі нашої області, яких затримали 31 серпня. Це - Ігор Олійник - заступник голови Хмельницької обласної організації ВО "Свобода", боєць батальйону особливого призначення «Січ», Віктор Бурлик - член Хмельницького міського комітету ВО «Свобода»,  «свободівець» Сергій Крайняк із Кам’янця-Подільського та  одинадцятикласник із Хмельницького Олексій Логвін.    
Під час обрання запобіжного заходу Ігорю Гуменюку  суддя також призначив медично-судову експертизу тілесних ушкоджень, так як хлопець стверджував, що його били працівники міліції під час допиту. Бійця захищали два адвокати - Сидір Кізін та Олександр Свиридовський.  Раніше Гуменюк заявив, що не визнає своєї вини. Адкокат Гуменюка Сидір Кізін також заявив, що його підзахистинй давав свідчення під тиском.

Згодом стало відомо про те, що неповнолітнього Олексія Логвіна також утримуватимуть в СІЗО протягом 60 діб. Йому інкримінують погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу та масові заворушення. Максимальна санкція за такими статтями - 15 років. От що про це написав народний депутат від ВО «Свобода» Михайло Головко. 

Відео дня

 «Цей хлопчина без жодних причин був затриманий неподалік автобуса, коли мав від’їжджати додому. І суд замість того, аби зважити на клопотання захисту та відпустити 16-річну дитину додому, вирішив залишити хлопця під вартою на два місяці! Це по суті не що інше, як помста українським патріотам за Майдан уже чинної влади, яка постала на плечах героїв революції. Це судилище, інакше таке рішення назвати не можна!» –  коментує прес-служба ВО Михайла Головка.

За словами «свободівця», він звернувся до суду, аби взяти неповнолітнього на поруки, однак до його клопотання не дослухалися.

Про арешт Віктора Бурлика «ВСІМ» повідомила «свободівка» Аня Греснюк. За її словами, клопотання про його арешт розглядали вночі з 2 на 3 вересня. 

 Нагадаємо, 31 серпня, після того як 265 народних депутатів проголосували за зміни до Конституції, біля будівлі Верховної Ради  розпочались сутички між учасниками акції протесту та силовиками. В результаті постраждало близько 140, з них 131 правоохоронець. Загинули троє бійців Національної гвардії – 25-річний Ігор Дебрін, 21-річний Олександр Костина та 22-річний Дмитро Сластніков.  Аваков заявив, що гранату кинув боєць батальйону «Січ», "свободівець" із Кам’янця Ігор Гуменюк.

Всього під стінами Верховної ради перебували понад 150 «свободівців» нашої області. Про це в день протесту  на своїй сторінці у Фейсбук написав депутат Хмельницької міської ради від ВО «Свобода» Олександр Симчишин. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Анонім

    Ігор Гуменюк був кращим учнем і кращим студентом економічного факультету. Дуже розумна людина. Йому рік тому пропонували роботу за кордоном в сфері туризму. Він не поїхав на заробітки, а поїхав на майдан, де рятував розстріляних снайперами людей на Інститутській, а потім пішов на війну, де був без жодної ротації. Не судіть людину, якщо ви її не знаєте. Хай відбудеться слідство, сподіваюся чесне, тоді і побачимо. Бо в цій справі дуже багато білих плям.
  • Остапенко Орест

    Націоналізм і далі несе смерть і розруху по нашій державі. Люди, отямтесь, зрозумійте, насиллям ви ніколи нічого не змінете, ви тільки ще більше зруйнуєте вже страшенно поруйновану країну. Не піддавайтеся на жодні радикальні заклики. Вчіться думати критично. Не перетворюйте нашу прекрасну країну на якийсь ірак чи афганістан. Зрозумійте, на сході живуть такі самі люди як і ви, які також хочуть жити по людськи. І коли ви думаєте як прожити місяць на 1000 гривень, вони думають як прожити чергове бомбардування. Націоналізм це ідеологія ненависті яка руйнує все на свому шляху.

    Анонім reply Остапенко Орест

    дурню, націоналізм - це любов. смерть нам несе лібералізм, комунізм і масони. скільки людей за тиждень загинуло від алкогольного отруєння, він наркотиків? якби в Укораїні хоч колись прийшли до влади націоналізм, Україна б була великою і багатою країною
  • Остапенко Орест

    Коли побачив новину, що затримали хмельницьких свободівців був упевнений на сто відсотків, що побачу там прізвище бурлика. Відкриваю новину, таки так. Думаю я не один такий. Мозгів там ніколи не було, а тут ще додалося почуття вседозволеності.
  • Анонім

    Во це триндєц. Жодного ригу досі не заарештовано, жодного беркутівця так і  не засуджено, жодного генерала не притягнуто за Ілловайськ, а тута блін вороги народу. Мені,якщо чесно, стрьомно стає спостерігати,як всі вчорашніх героїв змішуют з болотом лише за те,що вони мислять інакше. А погляньте як однобічно все висвітлює масмедія і центральні канали. Чим ми відрізняємось від Рашки, там теж починалось з малого, але люде те мале проковтнули. І  в нас буде те саме,якщо і ми проковтнемо і зробимо вигляд, що так і тре.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up