Твоя Країна разом з Хмельницьким Благодійним Фондом "Хесед Бешт"

  • Alexey Lidovsky
Твоя Країна разом з Хмельницьким Благодійним Фондом "Хесед Бешт"
«Твоя Країна» — волонтерський проект Всеукраїнського масштабу, який проводиться фізичними особами у різних куточках нашої Батьківщини. Його мета – ознайомити людей з інших міст з історією та сучасністю населеного пункту, де проводяться заходи. В 2015-му проект було реалізовано вже у Дніпропетровську, Чернівцях, Полтаві та Одесі, на черзі – Рівне. Стати учасником програми заходів може кожен бажаючий, заповнивши анкету в Інтернеті. План місцевих заходів визначається командою організаторів самостійно. Участь у проекті «Твоя Країна» стала гарною нагодою для випускників «Школи Волонтерів» при ХБФ «Хесед Бешт».

Хмельницька школа волонтерів від ХБФ «Хесед Бешт» має на меті навчати небайдужих людей не лише волонтерській справі, але й реалізовувати власні проекти, використовуючи наявні ресурси. Після першої «хвилі» навчання, представникам групи було запропоновано взяти участь у будь-якому волонтерському проекті Фонду чи міста, аби закріпити практичні навички. На волонтерському опен-спейсі 25 лютого було розглянуто низку пропозицій, але більшість з учасників схилилися до участі в проекті «Твоя Країна». Цими вихідними заходи з проекту було успішно проведено.

«Твоя Країна» — волонтерський проект Всеукраїнського масштабу, який проводиться фізичними особами у різних куточках нашої Батьківщини. Його мета – ознайомити людей з інших міст з історією та сучасністю населеного пункту, де проводяться заходи. В 2015-му проект було реалізовано вже у Дніпропетровську, Чернівцях, Полтаві та Одесі, на черзі – Рівне. Стати учасником програми заходів може кожен бажаючий, заповнивши анкету в Інтернеті. План місцевих заходів визначається командою організаторів самостійно.

Відео дня

Участь у проекті «Твоя Країна» стала гарною нагодою для випускників «Школи Волонтерів» при ХБФ «Хесед Бешт». Тут можна було проявити себе як у ролі помічника в організаційному процесі, «провідника» для приїжджих чи логіста, так і в ролі керівника, беручи на себе відповідальність за проведення певних заходів.

Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» підтримав проект «Твоя Країна», надавши для проведення вечірніх заходів приміщення Общинного Центру «Тхія». Участь організації в проекті очевидна, адже така суспільно-значуща подія не могла пройти осторонь нашої організації. Адже якщо говорити про Хмельницький, то не згадувати вклад єврейської громади у розбудову міста просто неможливо! Весь історичний центр складається із забудови кінця XIX — початку XX століття, де майже кожен будинок зберігає ім’я колишнього власника-єврея. Сучасне життя міста також має значний вклад з боку громади. Діяльність Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт» багато в чому координує соціальну сферу, громадську активність, культурний розвиток. А історія становлення ГО «Хмельницький молодіжний клуб розвитку», учасники та волонтери якого були основним ядром організаторів, також бере свій початок з Общинного Центру «Тхія», де проходили як установчі збори майбутньої організації, так і «Школа лідерів», ініційована молодими активістами.

За чотири дні перебування у Хмельницькому учасники проекту відвідали безліч цікавих місць. Окрім екскурсії власне містом, були організовані екскурсії у міську раду, музей фотографії, ХОДТРК «Поділля-Центр» та «Кімнату Казок» дитячої бібліотеки, проведений майстер-клас з Тай-Бо, представлені громадські організації, що діють у Хмельницькому.

Общинний Центр «Тхія» радо запросив гостей у другий та третій вечори їхнього перебування до себе. Ознайомлення з музейними та мистецькими програмами Центр зайняло майже годину, а потім на всіх гостей та волонтерів чекав сюрприз: невеличка вечірка з частуванням тортом. Спеціально до цього дня конференц-зал перетворився у перетворився у незабутню феєрії кольорових вогнів – силами волонтерів тут було змонтовано більше двох десятків гірлянд. Завершенням важкого й напруженого дня став сеанс контактної імпровізації.

Наступного ж дня у Общинному Центрі «Тхія» пройшов тренінг з гештальт-психології. З вірою у свої можливості учасники могли пройтися без ушкоджень битим склом. Як для учасників так і для волонтерів це була чудова нагода ще раз переконатися у власних силах.

Таким чином «Школа Волонтерів» та ХБФ «Хесед Бешт» внесли свій вклад у корисну суспільно-активну акцію для Хмельничан і гостей міста. Перший вагомий успіх надав як учасникам так і організаторам гарного стимулу просуватися далі, навчаючи нових волонтерів та навчатися самим!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Адже якщо говорити про Хмельницький, то не згадувати вклад єврейської громади у розбудову міста просто неможливо! Весь історичний центр складається із забудови кінця XIX — початку XX століття, де майже кожен будинок зберігає ім’я колишнього власника-єврея.



    ЦЕ ДІЙСНО ТАК



    Навіть зараз подивіться на ЛИБІДЬ_ПЛАЗО  яка краса

    Alexey Lidovsky reply Anonymous

    А до чого тут це?

    Ми говоримо про волонтерів та діяльність у благодійному напрямку. А ви піднімаєте питання 5-ї графи... Все залежить не від національності, а від Людей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up