У Хмельницькому батьки бійців 51-ї ОМБР вимагають повернути дітей додому(ВІДЕО)

У Хмельницькому батьки бійців 51-ї ОМБР   вимагають повернути дітей додому(ВІДЕО)
Матері, батьки та друзі військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади бояться, що їхні рідні не повернуться додому живими. Без жодної підмоги та ротації вже близько п'яти місяців бійці відбивають супротивника згідно наказу високого командування.

На початку травня 25-річний син Сергія з Ярмолинців  пішов добровольцем у Хмельницький обласний військкомат, аби захищати Батьківщину.  У складі 51-ї ОМБР  хлопець разом із іншими українськими військовими  відправився на Схід.  Зараз же бійці бригади, перед якими поставили завдання взяти під контроль стратегічну висоту Савур-Могила в Донецькій області, скаржаться на брак технічних засобів  та підтримки. Про це вони постійно розповідають рідним по телефону.

-Ситуація вкрай важка, наші діти знесилені, - каже батько військовослужбовця 51-ї ОМБР. -  Вони виснажені як фізично, так і морально. Проти них ведуть боротьбу не «ДНР», «ЛНР», а війська Російської Федерації, які озброєні від «а» до «я».  Найстрашніше, що вони нікому не потрібні. Зранку спілкувався з  сином, каже їм дали маленьку підмогу. Але територія, яку вони контролюють, дуже велика, а хлопців мало. Коли наші відбивають атаку, на них знову пускають важку артилерію.  Дітей  там без нічого залишати. Ми приїхали в Донецьк і під’їжджали до передової, привозили харчі військовим. Враження у нас жахливі.

Відео дня

Останньою краплею для родичів військових стала поїздка хмельницьких волонтерів на Схід. Хмельницький Автомайдан в черговий раз зібрав допомогу для військових. Минулого тижня вони разом із батьками бійців 51-ї бригади на декількох автомобілях відправилися у Донецьку область. Там війну  вони побачили на власні очі.  За словами волонтерів, 20-річним військовим не вистачає елементарного – одягу, їжі та води.

- Ми бачили реально армію «в трусах», -  розповідає перший заступник голови «Автомайдан. Хмельниччина» Юрій Лісецький. - Вони не мають що вдіти, що взути. За дві доби ми привезли 120 літрів води. Хлопці немиті тижнями.  Вони ноги повідпарювали в дубових берцах. Ці діти за банку консерви готові порвати любого. Тільки дай їсти, дай пити. Я волонтер, вже не раз їздив на Схід до бійців 7-ого територіального, їздив в 8-ий полк. Бачив проблеми там, але приїхав сюди… Діти по 19-20 років розуміють, що їх покинули. Вони плачуть і не вірять, що повернуться додому. В них техніки нема.

Щоб висловити своє невдоволення та почути бодай якусь гарну звістку,   батьки та друзі військових приїхали під стіни Хмельницького обласного військкомату.  Люди тримали в руках роздруківки з словами: «Ротація бійців 51-ї ОМБр», «Верніть сина», «Де наші діти, чоловіки». До мітингуючи вийшов заступник Хмельницького обласного військового комісара Володимир Гучок.

- Ця бригада сформована в основному з бійців Володимира-Волинського, - каже Володимир Гучок. - Того ресурсу, якого не вистачало, ми туди доправили ще в травні - близько 100 чоловік. Від того часу ротації не було. Ми відправили їх в військову частину, а далі ми за них не відповідаємо.  Обласний військкомат не відповідає за те, що в них там немає води, їжі. Ми звертаємося до вищого керівництва, але більше ми нічого не можемо зробити. Ротацію військкомат також не може зробити. На даний час ми займаємося третьою чергою мобілізаційного розгортання. Щодня в нас проводяться селекторні наради. Ми задаємо ці питання високому керівництву, але самі бачите результат. 

Повернути військових із зони АТО, за словами заступника воєнкома, можна тільки за сімейними обставинами. Для цього командир частини повинен на комісаріат відправити повідомлення. А вже на місці мають провести відповідне обстеження.  Але як саме його проводять людям не пояснили.

-Вони спочатку нічого не казали. Одні казали, що йдуть добровольцями, другі говорили, що хочуть служити. А як тільки туди прийшли і побачили що там такий безлад , повідомили, що більше  нічого не хочуть, - каже  Володимир Гучок. 

В результаті люди так і не отримали відповіді на свої питання.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • PAL

    Тупые исполнители эти полканы. Чмыри в форме.
  • Ася

    Не надо было добровольцами идти на войну. кто вас звал туда? Пусть донецкие сами за свои грешки умирают.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up