У Хмельницькому будують найбільший аквапарк у західній Україні

  • User
У Хмельницькому будують найбільший аквапарк у західній Україні
У місті будують аквапарк, що буде найбільшим у Західній Україні. Об’єкт планують добудувати і відкрити у 2015 році та встановити лояльні ціни. Це створить у місті нові робочі місця, умови для активного відпочинку людей і додатковий потік туристів.

- Аквапарк, який є основою нового фізкультурно-оздоровчого комплексу, буде найбільшим у Західній Україні, навіть більшим, ніж у Львові, Тернополі та Івано-Франківську. Загальна площа комплексу приблизно 20 тисяч квадратних метрів, - каже замовник об'єкта будівництва, директор дочірнього підприємства «Шелі» Маор-Шустер Шеллі.

Буде 8 басейнів
Фізкультурно-оздоровчий комплекс на Кам’янецькій, 122 за супермаркетом «Фуршет», що навпроти хлібокомбінату, почали будувати у 2011 році. Він розрахований на одночасне відвідування близько однієї тисячі людей.
Аквапарк підприємство будує на власній земельній ділянці площею 8,11 тисячі квадратних метрів.
- У 2010 році до нас звернулося дочірнє підприємство «Шелі», аби видати йому містобудівну документацію під фізкультурно-оздоровчий комплекс з плавальним басейном для оздоровчого плавання та ігор (аквапарк) та автопаркінгу на 100 автомобілів. Ми видали містобудівні умови та обмеження, а також внесли зміни в план зонування міста, змінивши цільове призначення ділянки з комунально-складської зони на зону вторинної ділової активності. Тоді підприємство отримало дозвіл на проектування, - каже головний архітектор міста Віктор Дунаєвський.
Окрім аквапарку, у новому фізкультурно-оздоровчому комплексі планують побудувати найбільший у місті SPA-центр площею біля семисот квадратних метрів.
- Спортивний зал комплексу займатиме біля двох тисяч квадратних метрів. Буде і п’ять кафе різного напрямку, магазини та найбільший у місті дитячий розважальний центр площею біля трьох тисяч квадратних метрів, - каже Маор-Шустер Шеллі. – Аквапарк, який розрахований на широке коло відвідувачів, поділений на чотири зони для людей різного віку і складається з восьми басейнів, один з яких – плавальний.
Вартість відвідування аквапарку, обіцяють забудовники, буде меншою, ніж у інших місцях, і доступною для широкого кола відвідувачів. Конкретної цифри поки не називають.

Добудують у 2015 році

Відео дня


Вартість об’єкту власники не називають, оскільки ще не підрахували її. Точні суми знатимуть тільки після завершення будівництва. У 2011 році інвестори планували вкласти у  будівництво близько 150 мільйонів гривень. Будівництво хотіли закінчити у 2014 році, але завадила криза.
- Найбільшими труднощами у будівництві аквапарку є нестабільна соціально-політична ситуація в країні та курс валют, який постійно змінюється. Через це об’єкт, який планували здати наприкінці цього року, добудують лише у наступному, - каже замовник об'єкта будівництва.
Наразі п’ятиповерхова будівля аквапарку зведена. У ній активно працюють будівельники – вставляють вікна, роблять вітражі, оформляють фасади, встановлюють систему вентиляції, пожежної сигналізації, проводять електрику.
- У даний час акцент роблять на внутрішніх оздоблювальних роботах. Коли їх закінчать, то розпочнуться зовнішні роботи, - каже Маор-Шустер Шеллі.
Поки в аквапарку, який спочатку назвали «Сьомий океан», проводять будівельні роботи, забудовник думає про його логотип та назву. Для цього організували конкурс, в якому може взяти участь кожен хмельничанин. Потрібно лише надіслати свою роботу організаторам на пошту [email protected]. Головним призом для переможця стане абонемент на відвідування аквапарку на один рік.

Басейни потрібні
Міська влада підтримує будівництво у місті фізкультурно-оздоровчого комплексу з аквапарком. Мер міста Сергій Мельник вважає, що ця споруда зробить Хмельницький більш привабливим для туристів.
- Цей масштабний об’єкт важливий для міста тим, що у нього вклали велику суму інвестицій і будуть створені додаткові робочі місця для хмельничан. Він також привабливий тим, що у одному місці одразу є і басейни, і весь відпочинковий комплекс послуг спортивного спрямування, - каже Сергій Мельник.
Наразі у місті працює один великий приватний басейн у спортивно-оздоровчому комплексі «СВ», бюджетний – у спортшколі № 3 на Пилипчука і три – у загальноосвітніх школах. Останні маленькі, але для того, щоб навчитися плавати, достатні. Якщо буде ще один басейн, а тим більше – аквапарк, умови для занять плаванням однозначно покращаться.
Головний архітектор міста вважає, що у кожному мікрорайоні повинен бути басейн, а одного аквапарку для населеного пункту з 250 тисячами мешканців навіть замало. Цю ж позицію розділяє і начальник міського управління молоді та спорту Валерій Вешко.
- Бажано, щоб у нас було більше басейнів, адже вони потрібні для відпочинку і оздоровлення людей будь-якого віку, - говорить посадовець. – Я підтримую будівництво аквапарку. Головне – щоб там були максимально доступні ціни, аби його відвідувала максимальна кількість людей.
Оскільки у аквапарку будують басейн, придатний для занять спортом, то в управлінні розглядатимуть варіант того, щоб там займалися спортсмени, можливо, і на пільгових умовах.
- Думаю, власники підуть назустріч і їм буде цікаво, щоб там займалися не тільки любителі, а й професіонали, - каже Валерій Вешко.

Де найближчі аквапарки*:
Хмельничани, які хочуть відпочити у аквапарках, поки що їздять до інших міст. Так, окрім вартості входу, доводиться витрачатися на проїзд потягом, машиною чи автобусом.

Ціни на відвідування аквапарків у інших містах*
Аквапарк «Маяк» у Вінниці
Вартість – 30-110 гривень. Проїзд – від 55-ти гривень.
Аквапарк «Лімпопо» у Тернополі
Вартість - 30-65 гривень. Проїзд – від 73 гривень.
Аквапарк «Пляж» у Львові
Вартість - 50-60 гривень. Проїзд – від 83 гривень.
Аквапарк «Dream Island» у Києві
Вартість - 50-85 гривень. Проїзд – від 63 гривень.

*Вартість відвідування аквапарку, за даними офіційних сайтів, вказана за одну годину. Остаточна вартість квитка залежить від того, чи дитячий це квиток, чи дорослий, який день тижня і час доби. Ціни на проїзд вказані, виходячи з найменшої вартості квитка на потяг в одну сторону.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Фурман Марінка

    а скільки коштує 1' година
  • Стадніченко Ігор

    а скоко стоит ета щас
  • Федорчук Дашка

    А коли відкриїться аквапарк
  • Анонім

    Це буде осінью чи зимою???????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up