У Хмельницькому ціна на хліб зростає і може "перевалити" за 10 гривень

У Хмельницькому ціна на хліб зростає і може "перевалити" за 10 гривень
Через девальвацію гривні та необґрунтоване підняття ціни на борошно хмельничани змушені платити за хліб більше 6 гривень. І це ще не максимум. Наступне подорожчання у Хмельницькому очікується уже наступного тижня.

Ціна на хліб може зрости вдвічі


Востаннє ціна на масові сорти хліба в Хмельницькому змінювалася 16 грудня минулого року. Тоді вона досягла 5,2 гривні. І тільки люди почали звикати до цього, як знову відбулося подорожчання. 20 лютого Хмельницький «Хлібокомбінат» змушений був підняти ціну на 16,5% - із 4,75 до 5,54 гривні. І це лише ціна від виробника. Поки буханець дійде з пічки до столу хмельничан, його ціна зростає мінімум на 10% і становить не менше 6,10 гривні. Вартість батона зросла із 5,25 гривень до 5,77 гривень. 

- Основна причина подорожчання – зростання ціни на борошно. Якщо раніше воно коштувало 3761 гривня за тону, то сьогодні уже 5900 за тонну. На ціноутворення також впливає і збільшення витрат на електроенергію, газ, паливо-мастильні матеріали та інше. А вони щоденно зростають, - розповідає «ВСІМ» заступник директора ВАТ «Хмельницький хлібокомбінат» Олена Романенко. 

За словами Олени Романенко, наступного подорожчання можна очікувати уже з 1 березня цього року, коли зростуть тарифи на електроенергію та газ. Тоді ж може відбутися і чергове зростання ціни на борошно. Про це уже повідомили їх за допомогою листів із Аграрного фонду та інших постачальників, які попереджають, що борошно вищого сорту коштуватиме близько 8 тисяч гривень за тонну. Це вдвічі більше від попередньої вартості. Відповідно на стільки ж може подорожчати і хліб.

Згідно розпорядження голови облдержадміністрації №174 від 29 квітня 2011 року максимальна торгівельна надбавка до оптової ціни на хліб становить не більше 10%. Відповідно за буханець білого чи чорного покупці мають віддати не більше, ніж 6,10 гривні. Та не всі дотримуються закону. В багатьох магазинах міста можна зустріти хліб по 6,50, а то і більше. Водночас зросли ціни на хліб від інших виробників. 


Ціни на борошно підняли необгрунтовано

Відео дня


В Департаменті агропромислового розвитку чіткого пояснення зростання ціни на борошно надати не можуть. Тут пояснюють, що таку планку вартості встановили в Аграрному фонді і вплинути на неї вони не здатні, хоч і намагалися це зробити за допомогою офіційного звернення від облдержадміністрації.

- Чому підняли ціну на борошно більш, як на 2 тисячі гривень за тону я зрозуміти не можу. В теперішній ситуації її зростання природне, але не цілком обґрунтоване як на мене. Не можуть витрати на зберігання, зважування і перевезення зерна і переробка його на борошно аж так збільшитись за такий короткий термін, - розповідає «ВСІМ» заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації Вадим Конончук

Види хліба Січень 2015 Лютий 2015)
Житньо-пшеничний нарізний 5,60 6,00
Заварний 5,80 6,35
Біловезький половинка різаний 5,25 5,75
Білий  з маком нарізний 5,65 6,05
Домашній половинка 5,90 6,20
Житньо-пшеничний круглий 5,30 5,70
Білий круглий 5,20 5,80
Батон різаний 4,25 4,75

 

 

 

 

 

 

Середні ціни на продукцію фірми "АгроБізнес" в Хмельницькому в січні лютому 2015 року

У багатьох продуктових магазинах міста представники "АгроБізнесу" уже попередили продавців "Агробізнесу  про подорожчання їхнього хлібу уже найближчими днями.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Eduard Virag

    Зверення до чиновників!

    Ось що потрібно для Україні та бізнесу!!!

    1. Скасуйте всі існуючі податки та введіть 2 простих для сплати та адміністрування податки 5% з продажу та 10% - з зарплати (cистема 5.10). Тільки так зможете вивести бізнес та зарплати з тіні! В Грузії після скасування 25 податків і запровадження 5 податків - надходження до бюджету збільшились в 11 разів!

    2. Скасуйте дозвільну систему з запровадженням повідомної системи, щоб громадянин України з моменту нотаріальної заяви в повідомній формі мав право займатися будь-якою комерційною діяльністю незабороненою законом, самостійно дотримуючись санітарних, пожежних та інших норм, згідно з законодавством.

    3. Впроваджуйте вільне, без обмежень проходження товарів та вантажів через митницю з єдиною митною ставкою 5% на все! Митний контроль здійснюється тільки для виявлення зброї та наркотиків. Внаслідок цього не потрібно буде виділяти з бюджету дотації та компенсовувати збитки "національним" (олігархічним) неконкурентоспроможним товаровиробникам. Тільки в умовах справжньої конкуренції вони будуть виробляти справді якісні та конкурентні товари. Яскравим прикладом згубності дотацій і преференцій (+ встановлення спеціальних мит на аналогічні товари іноземного виробництва) для бізнесу є збанкрутілий АвтоЗАЗ, якому виділяли дотації за рахунок сплачених нами з вами податків 24 роки, а сьогодні він банкрот!

    4. Ліквідуйте всі контролюючі органи, вони не виконують жодних корисних функцій крім рекетирських, + це підвищує собівартість «підконтрольних» товарів та понижує конкурентоздатність. Найкращий контроль – це вільний ринок, конкуренція та клієнти!

    5. Скасуйте мараторій на продаж землі. Земля повинна стати товаром, яким можуть володіти і торгувати виключно громадяни України.

    6. Дозвольте вільний обіг валют в Україні та припиніть державне регулювання у сфері кредитування, відтак в Україні зможуть працювати іноземні банки з відсотковими ставками для бізнесу 3%-5%.

    Тільки максимально спростивши систему, Ви зможете скоротити держапарат, а отже і витрати на нього більш ніж на 80%!

    7. Демонополізуйте та монетизуйте держпідприємства з подальшою передачею їх до Пенсійного фонду для забезпечення пенсіонерів та малозабезпечених верств населення.

    Ми зможемо виправити становище, тільки вирізавши (буквально) «ракову пухлину», та прибравши причини. Щоб вилікувати Україну і позбавити її від цієї «пухлини», нам потрібно знищувати саму можливість відновлення шахрайства та зловживань: скасувати ПДВ, ліквідувати мита, знищити дозвільну систему, встановити ринкові тарифи на енергоресурси.

    І припиніть вже ці нескінченні розмови, обговорення, круглі столи, конференції про «реформи», «люстрації», «контроль», «регулювання», «субсидії», «покращення»…, адже це все є «переливанням з пустого в порожнє» або «теми за все хороше», а українці слухають ці пусті балачки вже 24 роки тільки з різних вуст! Результати цього бачимо сьогодні!

    Дійте у вищеперерахованих КОНКРЕТНИХ напрямках, як робили це справжні реформатори в успішних країнах і тоді народ України справді буде Вам вдячний!

    Ксенія reply Eduard Virag

    РОЗУМНІ ЦІЛКОМ РЕЧІ,АЛЕ НЕ ДЛЯ "СЕРЕДНІХ РОЗУМІА ВЛАДИ". ВОНИ РАХУЮТЬ,ЗО РОЗУМНІШИХ НИХ НЕМАЄ.ВЧОРА ЯЦЕНЮК ЗАЯВИВ,ЩО 2015 РІК БУДЕ СТАРТОМ ГІДНОГО ,КРАЩОГО ЖИТТЯ ,АЛЕ НЕ УТОЧНИВ КОГО? ЯВНО НЕ ПРОСТОГО НАРОДУ,БО З ЇХНІМИ ДИБІЛЬНИМИ РЕФОРМАМИ ЯКРАЗ І ВИСТАЧИТЬ ОДНОГО РОКУ,ЩОБ НАША НАЦІЯ ВИМЕРЛА.

    Anonymous reply Eduard Virag

    Скасуйте мараторій на продаж землі. Земля повинна стати товаром, яким можуть володіти і торгувати виключно громадяни України. -



    оце правильно Сотка!!!!! землі в европі коштує 40 000 евро !!!!!!!

    Anonymous reply Eduard Virag

    Демонополізуйте та монетизуйте держпідприємства з подальшою передачею їх до Пенсійного фонду для забезпечення пенсіонерів та малозабезпечених верств населення.





    - Навіщо ПІПІНЧУКУ стіки підприємств??????????
  • Анонім

    Ось знов, правельно сказанно ,ми стадо рабів!!!! Тому що, нас вчать жити з думкую, що мі вжекомусь щось винні, і мусимо терпіти!!!! чому значно бідніші країни , з гіршим потенціалом, живуть і розвиваються, хочу наголосити наслові ЖИВУТЬ, а ми раніше ВИЖИВАЛИ,  тепер , просто будемо зживатись з цього світу!!!! куди ідуть гроші від світової спільноти, кредити!? куди?? Борги непогашаються, ціни ростуть , рівень життя упав , що дальше нікуди, алюди мовчать, тому що їм внушили, що потрібно терпіти, бо ми маємо борги і ідемо  Європу..... ми ідемо в трішке друге місце .......... а щодо майдану, мені дуже шкода усіх людей які постраждали, але моя думка, що 80% людей які булитам, стояли загроші і чиїсь інтереси разом.з теперішньою владою... А ще хочу зауважити,колипочались убивствана майдані, ніхто не замітив, де дівались і де були наші політики, які разом з народом кричали гасла і відстоювали свободу??? де вонибули??? їх просто попереджали, і вони  задекілька хвилин , зникали...!!!! а потім знов, як ні вчому е бувало,......
  • Anonymous

    Я б сказав інакше. Така ситуація влаштовує і владу, і опозицію. Ми для них стадо рабів, навіть не баранів. А люди самі, якщо їх не змусити, ніколи не вийдуть на майдани захищати свої права. Та й навіщо тільки на майданах. Щодня не будуть. Опозиція за часів януковича зробила масовку, люди подумали, що революція і приєднались до масовки, гарних гасел. А взагалі падіння рівня життя людей почалось ще за часів януковича і це падіння розпочала тодішня опозиція, а саме з літа 2013 року, коли почала проводити по містах зустрічі трійці з людьми. І до цього часу так і йде спад. І брехня про Євросоюз, що Янукович не хотів. Навесні 2014 року мали ж підписувати асоціацію. А теперішня влада хіба раніше підписала? Ні. Аж у червні 2015 року. Але запал (припинення асоціації з ЄС) спрацював і відбувся вибух. Я не хочу сказати, що янукович дбав про людей, не було корупції, але цим ця влада краща? Вона ж навіть гірша. Кучму також обзивали, звинувачували, а зараз його поважають. Звісно, що Кучма не янукович, але Порошенко - найгірший Президент України, а вірніше він такий же як і його кум Ющенко. Наслідки правління Ющенко помякшила значно Тимошенко. Завдяки їй не було такого як зараз. Дарма їй народ український так "віддячив" і не обрав Президентом України.

    Анонім reply Anonymous

    я згоден, але про Тимошенко ....... цез одного поля ягоди..... не потрібна вона нам.....

    Anonymous reply Анонім

    Юлія Тимошенко - це один політик, який дбав про людей. Проведіть аналіз її справ, рівень зарплат за часів її керування і побачите самі. А негативний імідж їй почала робити попередня влада, а теперішня - просто їй закрила рота.

    Ксенія reply Anonymous

    Все пізнається в порівнянні,кожен для себе вже проаналізував та зрозумів за роки НЕЗАЛЕЖНОСТІ від кого краще було залежати.Нам і тепер обіцяють "золоті гори",розпочавши геноцид проти власного народу.Але ці зажирівші морди нехай проведуть майстер-клас,як прожити на 1000 грн.в місяць-вони шарпануться вже з  першого бюджетного дня.МИ НЕ ОТАРА ВІВЕЦЬ.НАС ПРЕМ.'ЄР ЗА КОГО РАХУЄ, КОЛИ ВИСОКОПОВАЖНО ПРОСИТЬ.:ХВАЛІТЬ МЕНЕ,БО Я ВИБИВ ГАЗ НЕ ПО 500,ЯК МИНУЛА ВЛАДА,А ПО 250$.ЕКОНОМІСТ ХЕРОВ НЕХАЙ ПОРАХУЄ 500$ ПО 8,6 грн ТА 250$ по 40 грн.Думаю ,якщо має розум,то чеканеться.А поки нас рахують за стадо полудурків.Вибачте,але накипіло.Таких прикладів можна приводити безліч.

    Анонім reply Ксенія

    Ксенія , повністю згоден з тобой!!!  але , більшість наших людей дійсно вівці.... щей сліпі.....  нас зомбують не гірше чим у Росії, Росіян, але  до одиниць це доходить!!! на данній момент ситуація гірша,ніж була при Януковичу, але ніхто навіть і недумає роботи народне овстання, і щоб воно було дійсно НАРОДНИМ, а не грою інтересів і грошей!!!!

    Анонім reply Anonymous

    я не хочу наводити наклепи, але вона така сама як УСІ інші... Бідненька, вийшла с СІЗО і встала??? а там присмерті була..... задекларована 1 квартира однокімнатна??? доходи близько 200 тис.грн.  несмішіть ..  ...

    Anonymous reply Анонім

    Її циркові номери такі як з перетворення з інваліда у спортсмена-бігуна та інші ніщо у порівнянні з номерами інших. Все таки вона дбала про людей, коли була при владі. Завдяки їй припинили вимикати по графіку світло, впроваджені допомоги при народженні дітей, виплати матерям-героїням, досягнуто найменшої смертності під час епідемії грипу 2009 року, закуплено автомобілі сільським ФАПам і амбулаторіям, зросли зарплати найбільше за усі роки незалежності і т.д. по списку.
  • Анонім

    приємно читати останні коментарі,  що нарешті в людей відкриваються очі на нашу владу, на політиків які прийшли до влади!!! чому  більшість щесліпо вірить що стане в країні краще жити, що закінчиться війна, почнуться реформи.... правельно сказав скрябін, МИ ЛЮБИМО КОЛИ НАС С ВАЗЕЛІНОМ.....  чому при теперешній ситуації  вкраїні, люди е підіймаються на новий майдан??? а тому що владу все влаштовує.....

    Ксенія reply Анонім

    На війну можна списати все,але вже так попустити народ у всьому за останні 6 місяців-це просто торба.Влада, дайте людям європейські пенсії,зарплати,соціальні гарантії,а вже потім женіть табуном в Європу.Сім'ї втрачають годувальників,а життя нестерпне.Добре є війна,на  яку списують свої гріхи,але нашим хлопцям були б "капці",якби не рідні ,друзі і просто українці .Думаю,коли засвистали нашого президента на майдані-це перші Їдзвіночки.ВЛАДА СХАМЕНІТЬСЯ ВСІ РАЗОМ!!!!!!!!МИ ЛЮДИ ,МИ ХОЧЕМО ПРАЦЮВАТИ,МИ ХОЧЕМО ЖИТИ ,А НЕ ВМЕРАТИ,АБО ІСНУВАТИ ЧИ ВИЖИВАТИ.

    Анонім reply Анонім

    Люди не пiдiймаються на новий майдан, того що пам'ятають чим закiнчився останнiй...багато людей, просто ще в щоцi......але скрябiн був прав, зараз просто йде геноцид народу ((((

    Ксенія reply Анонім

    Погоджуюсь,коли в нас вдосталь борошна,а ціна 10 грн за кіло,аналогічно крупи і цукор,то шановні,хто керовець цього?ВЛАДА НЕ ЗНИЩУЙТЕ НАЦІЮ. ХЛОПЦІ ГИНУТЬ ВЖЕ ТИСЯЧАМИ ,БЕБІ -ВЖЕ ТАКОЖ ПІШОВ В ІСТОРІЮ,ДІТЕЙ НЕМА ЯК НАРОДЖУВАТИ ,А ЩЕ ТРОХИ І НЕ БУДЕ ВІД КОГО,ЧОЛОВІКИ ГИНУТЬ.НАШІЙ ВЛАДІ АБО ТРЕБА ШВИДКО ЗІБРАТИСЬ З РОЗУМОМ,АБО ДОВЕДЕТЬСЯ ЗБИРАТИ РЕЧІ.НЕ ЗНИЩУЙТЕ НАРОД.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up